Σελίδες

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

CLASSIC DUELS 83


SEVEN BLOOD-STAINED ORCHIDS(1972):95%              THE SISTER OF URSULA(1978):5%


SEVEN BLOOD-STAINED ORCHIDS
STORY:Μια γυναίκα που γλίτωσε από την απόπειρα δολοφονίας της από ένα άτομο που χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως 'ο δολοφόνος του μισοφέγγαρου' και ο σύζυγος της προσπαθούν να συνδέσουν τα στοιχεία που αφορούν εκείνη,τον δολοφόνο και άλλες έξι γυναίκες προτού ο δολοφόνος χτυπήσει ξανά!

THE SISTER OF URSULA
STORY:Ενώ ψάχνουν για την αποξενωμένη μητέρα τους, δύο πανέμορφες αδελφές, η Dagmar και η Ursula, φτάνουν σε ένα πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα, ένας μυστηριώδης δολοφόνος αρχίζει να δολοφονεί γυναίκες στην περιοχή...
Σχόλιο:Το seven blood-stained orchids είναι ένα συνηθισμένο αλλά διασκεδαστικό giallo που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο με τις αγωνιώδεις σκηνές του και το μυστήριο της πλοκής του! Ξεκινάει δίνοντας μας κάποιες πολύ αγωνιώδεις σκηνές από επιθέσεις του δολοφόνου, στην πορεία ρίχνει κάπως τον ρυθμό εστιάζοντας στην αστυνομική έρευνα όπου προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την ταυτότητα και τα κίνητρα του δολοφόνου αλλά και το πώς συνδέονται τα θύματα και στο τελευταίο μέρος ξαναβάζει το έντονο σασπένς στο παιχνίδι! Στα αρνητικά θα έβαζα κάποιες χαζές στιγμές που υπάρχουν όπως όταν κάποια απ’τα θύματα περιμένουν άπραγα να δολοφονηθούν!
Το the sister of Ursula είναι ένα giallo που επικεντρώνεται περισσότερο στις αισθησιακές σκηνές και το γυμνό παρά στο σασπένς και την πλοκή! Υπάρχει ένα μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του δολοφόνου που κρατάει κάπως το ενδιαφέρον και προσφέρει και μια ανατροπή η οποία βέβαια είναι κάπως προβλέψιμη αλλά περισσότερο σου μένει για τις προκλητικές σκηνές σεξ που έχει παρά για την υπόθεση της! Επίσης οι φόνοι γίνονται off camera οπότε απουσιάζει το gore!
Σαφώς καλύτερο είναι το seven blood-stained orchids μιας και έχει περισσότερη αγωνία, αίμα και πιο ενδιαφέρουσα υπόθεση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου