Σελίδες

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

CLASSIC DUELS 54





















MY BLOODY VALENTINE(1981):70%                                             THE STUFF(1985):30%


MY BLOODY VALENTINE
STORY:Το «My Bloody Valentine» επικεντρώνεται στους βίαιους φόνους που πραγματοποιούνται σε μια μικρή πόλη από έναν μυστηριώδη μασκοφόρο φονιά που φορά στολή ανθρακωρύχου και φέρει κασμά για όπλο. Όταν μια παρέα νέων αποφασίζει να κάνει πάρτι για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο τοπικό ορυχείο, ο μανιακός θα επισκεφθεί το χώρο προκαλώντας λουτρό αίματος.(dvd-trailers.gr)

THE STUFF
STORY:Δυο ανθρακωρύχοι ανακαλύπτουν μια πηχτή άσπρη ουσία να βγαίνει από το έδαφος. Τη δοκιμάζουν και αποφασίζουν να την εκμεταλλευτούν εμπορικά, αφού έχει τόσο ωραία γεύση. Το αμερικανικό κοινό δοκιμάζει το νέο επιδόρπιο, το οποίο δυστυχώς καταλαμβάνει αυτούς που το τρώνε και τους μεταμορφώνει σε ζόμπι.(cine.gr)

Σχόλιο:Το my bloody valentine είναι ένα τυπικό slasher που αυτό που το διαφοροποιεί μόνο είναι το γεγονός ότι διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και η περισσότερη δράση λαμβάνει χώρα σε ένα ορυχείο! Μπορεί να έχει μια συνηθισμένη πλοκή και όλα τα κλισέ του είδους ωστόσο αποτελεί ένα πολύ καλό και διασκεδαστικό slasher μιας και έχει έντονο σασπένς, σκηνοθετικά εκμεταλλεύεται άψογα τον χώρο του ορυχείου, έχει μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του δολοφόνου και εννοείται έχει πολύ καλούς και πολύ  αιματηρούς φόνους!
Το the stuff είναι μια κωμωδία τρόμου που έχει ένα πρωτότυπο σενάριο με το οποίο σατιρίζει τον καταναλωτισμό! Έχει κάποιες καλές over the top ατάκες που συνηθίζονται στα b-movies των 80s οι οποίες προκαλούν γέλιο και υπάρχουν και κάποιες καλές σκηνές αγωνίας με την άσπρη μάζα να κατακλύζει τα δωμάτια στα οποία βρίσκονται οι ήρωες ωστόσο θεωρώ ότι στο κομμάτι του τρόμου υπολείπεται σημαντικά μιας και ούτε ιδιαίτερα τρομακτική καταφέρνει να γίνει ποτέ και δυστυχώς έχει ελάχιστο έως καθόλου gore!
Παρά το γεγονός ότι το the stuff είναι πιο πρωτότυπο,προσωπικά βρήκα πολύ πιο αποτελεσματικό και διασκεδαστικό το my bloody valentine!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου