Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

CLASSIC DUELS 53




















STAGEFRIGHT(1987):55%                                                              COMBAT SHOCK(1984):45%


STAGEFRIGHT
STORY:Φόνοι μελών ενός θιάσου αρχίζουν να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια θεατρικής πρόβας.(b-movies.gr)

COMBAT SHOCK
STORY:Ένας Βετεράνος ζει με τη γυναίκα του και το παραμορφωμένο παιδί τους κάτω από τα όρια της φτώχειας και αποφασίζει να βάλει ένα τέλος σε μια αιματηρή έκρηξη απόγνωσης.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το stagefright είναι ένα αγωνιώδες και κλειστοφοβικό slasher με μπόλικη δράση και ευφερετικούς βίους φόνους! Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα, έχει πολύ καλές σκηνές αγωνίας (αγαπημένη η σκηνή με το κλειδί) και επίσης προσφέρει και κάποια καλά τρομάγματα!Στα αρνητικά θα έβαζα την μη τρομακτική μάσκα του δολοφόνου, την απουσία εκπλήξεων και την ύπαρξη κάποιων κλισέ ωστόσο παρά αυτά τα προβλήματα η ταινία παραμένει απολαυστική! 
Το combat shock είναι ένα καταθλιπτικό ψυχολογικό θρίλερ σχετικά με έναν άντρα που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα κατάλοιπα που έχει αφήσει πάνω του ο πόλεμος και τις προσπάθειες του να βιοποριστεί! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερβίαιη κοινωνική ταινία μιας και δίνει βάση στον ξεπεσμό της κοινωνίας δείχνοντας μας τη φτώχεια του πρωταγωνιστή και το σύστημα που δεν κάνει τίποτα για να τον βοηθήσει,συμμορίες, πρεζόνια κτλ!Παρά την έλλειψη δράσης είναι σε θέση να κρατήσει το ενδιαφέρον ενός horror fan χάρη στις gore σκηνές του αλλά και χάρη στο πολύ μακάβριο φινάλε!
Και οι δυο ταινίες αποτελούν εξαιρετικές επιλογές ωστόσο πιο διασκεδαστική και αγωνιώδη για τα δικά μου γούστα είναι το stagefright!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου