Σελίδες

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

CLASSIC DUELS 49





















MOTEL HELL(1980):55%                                                                  BLACK CAT(1981):45%


MOTEL HELL
STORY:Ένας αγρότης και προμηθευτής κρεάτων της περιοχής παγιδεύει τους περαστικούς στο Μοτέλ του οποίου είναι ιδιοκτήτης χρησιμοποιώντας τους για τις μακάβριες συνταγές του.(b-movies.gr)

BLACK CAT
STORY:Ο Patrick Magee είναι μέντιουμ που μπορεί να επικοινωνεί με του νεκρούς. Χρησιμοποιώντας την μαύρη γάτα του και την ικανότητά του στο να την ελέγχει, την στέλνει να εκδικηθεί τους εχθρούς του. Όταν μία φωτογράφος υποψιάζεται ότι μπορεί να εμπλέκεται μια γάτα στις δολοφονίες, το σκηνικό αλλάζει.(b-movies.gr)


Σχόλιο:Το motel hell είναι μια κωμωδία τρόμου που διαθέτει κάποια φρέσκα στοιχεία σχετικά με τον περίεργο κήπο των πρωταγωνιστών ωστόσο σαν concept είναι πλέον αρκετά συνηθισμένο! Υπάρχουν κάποια προβλήματα ρυθμού καθώς η δράση είναι λίγη, υπάρχει ελάχιστο gore και επίσης απ΄το σενάριο απουσιάζει σε σημαντικό βαθμό η αληθοφάνεια και η λογική, ιδιαίτερα η Terry για την οποία πρέπει να νοιαστούμε φέρεται αρκετές φορές χωρίς καθόλου λογική! Απ’την άλλη η ταινία σε κάποιες στιγμές καταφέρνει να γίνεται ταυτόχρονα χιουμοριστική και ανατριχιαστική, έχει ενδιαφέροντες ‘κακούς’ και γενικότερα βλέπεται ευχάριστα!
Το black cat είναι ένα ιταλικό μεταφυσικό θρίλερ που έχει το πρωτότυπο στοιχείο να χρησιμοποιεί για 'κακό' της υπόθεσης μια γάτα!Ενώ όμως έχει μια φρέσκια και ενδιαφέρουσα ιδέα,δεν κάνει προσπάθειες να δώσει και μια εξίσου ενδιαφέρουσα πλοκή μιας και αυτή είναι υποτυπώδης,δεν δίνει ουσιαστικές εξηγήσεις και σε κάποιες στιγμές προκαλεί μέχρι και γέλιο!Κατά τ'άλλα βρήκα ανατριχιαστικές κάποιες δολοφονίες αν και θα ήθελα να υπάρχει περισσότερο gore και γενικότερα η ταινία βλέπεται ευχάριστα!
Καμία από τις δυο ταινίες δεν με ενθουσίασε λόγω των σεναριακών προβλημάτων τους ωστόσο λίγο περισσότερο προτιμώ το motel hell διότι έχει μια πιο ολοκληρωμένη ιστορία και επίσης το χιούμορ και οι υπερβολές που έχει δικαιολογούνται και από το είδος της κωμωδίας στην οποία ανήκει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου