Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

CLASSIC DUELS 30





















SOMEONE'S WATCHING ME!(1978):15%                                     THE WICKER MAN(1973):85%


SOMEONE'S WATCHING ME
STORY:Μια γυναίκα παρακολουθείται στο διαμέρισμά της από έναν άγνωστο, ο οποίος ταυτόχρονα της τηλεφωνεί αδιάκοπα και την βασανίζει. Ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού ξεκινά…

THE WICKER MAN
STORY:Ο αστυνομικός Χάουι, που εργάζεται στην ηπειρωτική Σκωτία, λαμβάνει ένα ανώνυμο γράμμα από τη νησιωτική κοινότητα του Σαμεράισλ που του ζητά να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός μικρού κοριτσιού. Όταν φτάνει στο νησί, ανακαλύπτει μια μυστική, καλά δομημένη νέο-παγανιστική κοινωνία. Εκείνος σοκάρεται από την έντονη ανοιχτή σεξουαλικότητα και την τελετουργική αφοσίωση στους «αρχαίους θεούς». Όσο ξεδιπλώνεται το μυστήριο της εξαφάνισης τους κοριτσιού, τόσο εκείνος αρχίζει να υποψιάζεται πως μάλλον έπεσε θύμα ανθρωποθυσίας.(CINE.GR)


Σχόλιο:Το someone's watching me! είναι ένα ψυχολογικό home-invasion θρίλερ σχετικά με έναν stalker που κάνει κόλαση τη ζωή μιας γυναίκας! Παρά την κάπως μονότονη πλοκή και την απουσία εκπλήξεων, η ταινία κρατάει το ενδιαφέρον χάρη στην συμπαθή ηρωίδα αλλά κυρίως χάρη στην εξαιρετική σκηνοθεσία του Carpenter ο οποίος δημιουργεί ένταση και μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που κάνει ακόμα και το χτύπημα του τηλεφώνου να φαντάζει τρομακτικό και επίσης προσφέρει κάποιες πολύ καλές σκηνές σασπένς! Ενώ λοιπόν το συγκεκριμένο σενάριο σε άλλα χέρια θα μπορούσε να αποτελέσει μια βαρετή ταινία, χάρη στον Carpenter γίνεται ένα αγωνιώδες θρίλερ!
Το the wicker man είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παγανιστικό θρίλερ μυστηρίου το οποίο όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο εφιαλτικό παρά το ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο έχει γυριστεί και παρά το γεγονός ότι όλη η πλοκή διαδραματίζεται με το φως του ήλιου!Το ατού της βέβαια είναι το πολύ δυνατό και ανατρεπτικό φινάλε!
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δυο ταινίες τελείως διαφορετικού είδους,έχουν το κοινό πως καμία απ'τις δυο δεν στηρίζεται στην δράση!Η μεν πρώτη στηρίζεται στο σασπένς και η δεύτερη στο μυστήριο και προσωπικά μου άρεσε πολύ περισσότερο το the wicker man για τον λόγο ότι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα,σφιχτοδεμένη και με εκπλήξεις πλοκή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου