Σελίδες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

CLASSIC DUELS 28





















THE TOXIC AVENGER(1984):60%                                                   NEAR DARK(1987):40%


THE TOXIC AVENGER
STORY:Στην Tromaville ένας απόκληρος συντηρητής του τοπικού γυμναστηρίου πέφτει θύμα φάρσας που του κοστίζει την έκθεσή του σε τοξικά απόβλητα. Ως αποτέλεσμα μεταμορφώνεται σε τέρας με υπερφυσικές δυνάμεις και αφιερώνει τη ζωή του στην καταπολέμηση του εγκλήματος, αφού φυσικά πάρει εκδίκηση από αυτούς που τον έκαναν έτσι.(B-MOVIES.GR)

NEAR DARK
STORY:Ο Κέιλεμπ γνωρίζεται με μια παράξενη κοπέλα που αποδεικνύεται ότι είναι βρικόλακας και  μπαίνει στην παρέα βρικολάκων που ταξιδεύουν μαζί!

Σχόλιο:Το toxic avenger είναι μια cult κωμωδία τρόμου που λειτουργεί και ως παρωδία των superhero ταινιών! Ως κωμωδία είναι ξεκαρδιστική και σε αυτό βοηθούν και οι υπερβολικές αλλά αστείες ερμηνείες του cast! Ως ταινία τρόμου σαφώς και δεν παίρνει καθόλου τον εαυτό της στα σοβαρά, όμως προσφέρει άφθονο gore και σκηνές ανθολογίας! Επίσης είναι αρκετά ανορθόδοξη ως προς αυτά που δείχνει, ας πούμε βλέπουμε το κεφάλι παιδιού να πολτοποιείται από αμάξι, ηλικιωμένες να δολοφονούνται κτλ! Γενικά την βρήκα άκρως διασκεδαστική και δείχνει φρέσκια ακόμα και σήμερα!
Το near dark είναι ένα ποιοτικό θρίλερ με βρικόλακες που μας παρουσιάζει ένα στην αρχή βεβιασμένο αλλά στη συνέχεια γλυκό και αποτελεσματικό love story και μαζί κάποιους πολύ ενδιαφέροντες βρικόλακες!Μπορεί να υστερεί κάπως σε δράση και αίμα αλλά κερδίζει σε ατμόσφαιρα και χαρακτήρες και επίσης τα τελευταία λεπτά τα βρήκα πολύ αγωνιώδη!Παρότι υπάρχουν κάποια πρωτότυπα στοιχεία,ιδιαίτερα για την εποχή που κυκλοφόρησε σίγουρα ξέφευγε από το καθιερωμένο concept,στην σημερινή εποχή μοιάζει αρκετά συνηθισμένη μιας και έχουμε δει αμέτρητες ταινίες αυτού του είδους!
Είναι δυο ταινίες τελείως διαφορετικού είδους και επιπέδου,η μια είναι ένα καθαρόαιμο b-movie που δεν παίρνει καθόλου τον εαυτό του τα σοβαρά και η άλλη μια ποιοτική και καλοφτιαγμένη ταινία με καλό cast ωστόσο το toxic avenger το βρήκα πιο πρωτότυπο και πιο διασκεδαστικό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου