Σελίδες

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

TV SHOWS 21

1.CHANNEL ZERO

Βαθμολογία:7/10

Story:Η πρώτη σεζόν θα βασιστεί στην σύντομη ιστορία «Candle Cove» που έγραψε ο Kris Straub και εστιάζει στο φαινόμενο του creepypasta, τις ιστορίες-μύθους τρόμου που διακινούνται μέσα απο το internet με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους χρήστες του διαδικτύου. Η συγκεκριμένη ιστορία εστιάζει σε ένα μυστηριώδες παιδικό τηλεοπτικό show του 1980 και το ρόλο που έπαιξε σε μια σειρά φόνων.

Σχόλιο:Season 1 (candle cove): Πρόκειται για σειρά ανθολογίας όπου κάθε σεζόν θα ασχολείται με διαφορετικό θέμα και ήδη έχει ανανεωθεί για τουλάχιστον τρεις σεζόν ακόμα! Βρήκα ενδιαφέρουσα την ιστορία της πρώτης σεζόν σχετικά με την παιδική εκπομπή που στοιχειώνει όποιον την παρακολουθεί! Έχει μυστήριο, εκπλήξεις αλλά και κάποιες ανατριχιαστικές στιγμές! Ωστόσο ο αργός ρυθμός και ο υποτονικός πρωταγωνιστής εμποδίζουν την ιστορία να απογειωθεί και το αποτέλεσμα είναι απλά καλό! Δεν είναι απ’τις πιο διασκεδαστικές σειρές μέχρι στιγμής αλλά σίγουρα αξίζει μια ματιά ιδιαίτερα απ’τους horror fans μιας και έχει να προσφέρει κάτι το φρέσκο!(7)
Season 2 (no-end's house):Η δεύτερη σεζόν της σειράς έχει να κάνει με ένα μυστηριώδες σπίτι του τρόμου που όπως λέγεται όταν μπαίνεις σου αλλάζει την ζωή,κι έτσι οι χαρακτήρες της ιστορίας μας το επισκέπτονται χωρίς να υπολογίζουν το πόσο θα αλλάξει πραγματικά τόσο τη ζωή τους όσο και τους ίδιους σαν χαρακτήρες!Πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιστορία που προσφέρει αρκετές creepy στιγμές και παίρνει και ψυχολογικές προεκτάσεις σχετικά με το πένθος!Αποτελεί μια πολύ καλή σεζόν,μου άρεσε περισσότερο απ'την πρώτη,ωστόσο παραμένουν κάποια θέματα!Ο ρυθμός είναι και σε αυτή τη σεζόν αργός και επίσης υπάρχει μια γενικότερη υποτονικότητα με αποτέλεσμα η σεζόν να μην γίνεται ποτέ συναρπαστική!Σαν σύνολο πάντως μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και αποδεικνύει ότι η σειρά είναι υψηλού επιπέδου κι όχι μια σειρά τρόμου που προορίζεται για χαβαλέ!(7)

Season 3 (butcher's block):Στην τρίτη σεζόν παρακολουθούμε δυο αδερφές με τραυματικό παρελθόν να μετακομίζουν σε μια πόλη όπου καραδοκεί μια οικογένεια απέθαντων κανίβαλων!Η σεζόν αυτή διατηρεί όλα τα στοιχεία των προηγούμενων σεζόν και οριστικοποιεί πια ότι αυτή είναι η ταυτότητα της σειράς!Δηλαδή απ'την μια υπάρχει αργός ρυθμός και υπολείπεται σε δράση,όμως από την άλλη μας αφηγείται μια πρωτότυπη ιστορία και η σκηνοθεσία είναι υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου χαρίζοντας μας πολλές ανατριχιαστικές στιγμές και κάποιες σκηνές ανθολογίας!Πρόκειται λοιπόν για άλλη μια καλή ατμοσφαιρική σεζόν και σίγουρα αξίζει να την δουν οι horror fans!(7)

Season 4:Η σεζόν αυτή έχει να κάνει με μια γυναίκα που έχει την ικανότητα να φτιάχνει με το μυαλό της διάφορα πλάσματα!Η ιδέα που φάνηκε πρωτότυπη και πολύ καλή και θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα franchise ταινιών!Σαν σεζόν έχει πολύ περισσότερη δράση απ'τις προηγούμενες τρεις και καταφέρνει να συνδυάσει άψογα στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και καθαρόαιμου τρόμου!Έχει έντονη βία,εξαιρετικές gore σκηνές και μου άρεσε πολύ ο ανατριχιαστικός λαστιχάνθρωπος 'Pretzel Jack'!Στα αρνητικά θα έβαζα μόνο την ελλιπή ανάπτυξη των χαρακτήρων και τα μη σαφή κίνητρα τους!Κατά τ'άλλα όμως πρόκειται για μια διασκεδαστική σεζόν που θα αφήσει ευχαριστημένους τους horror fans!(8)



2.THE LIZZIE BORDEN CHRONICLES

Βαθμολογία:7/10

Story:Η σειρά ακολουθεί την Λίζι Μπόρντεν, που το 1892 δικάστηκε αλλά αθωώθηκε για τον φόνο του πατέρα και της μητριάς της. Συνεχίζουμε από το 1893, τέσσερις μήνες μετά την αθώωση της Λίζι, όπου αυτή και η αδερφή της Έμμα προσπαθούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, παρόλα τα οικονομικά προβλήματα και την κατεστραμμένη φήμη της Λίζι. Όταν όμως αρχίζουν να πεθαίνουν διάφοροι άνθρωποι γύρω της, ο ντετέκτιβ Τσάρλι Σιρίνγκο από το Πίνκερτον καταφθάνει στο Φολ Ρίβερ να ερευνήσει την υπόθεση και να αποδείξει επιτέλους την ενοχή της.

Σχόλιο:Season 1:Μίνι σειρά που ακολουθεί τα γεγονότα της τηλεταινίας ‘Lizzie Borden took an ax’ του 2014!Δεν έχει να δώσει κάτι το εντυπωσιακό όσον αφορά την πλοκή εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης των δυο αδερφών Borden,ωστόσο την βρήκα αρκετά διασκεδαστική στο σύνολο των επεισοδίων και η Christina Ricci είναι για άλλη μια φορά απολαυστική στον ρόλο της! Ο χαρακτήρας της Lizzie Borden έχει πολύ ενδιαφέρον μιας και απ’την μια σε κάνει να την συμπαθείς με το πόσο δυναμικά προστατεύει την ίδια αλλά και τους αδύναμους αλλά απ’την άλλη σε καμία περίπτωση δεν την λες έναν καλό χαρακτήρα μιας και σκοτώνει τον οποιοδήποτε της σταθεί εμπόδιο ακόμα κι αν είναι καλός και επίσης χειραγωγεί την αδύναμη αδερφή της! Γενικά λοιπόν είναι 8 επεισόδια που βλέπονται πολύ ευχάριστα χωρίς όμως να έχουν να δώσουν κάτι το τρομερό!(7)



3.LEGION 

Βαθμολογία:7/10

Story:Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Ντέιβιντ, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια ως παιδί και μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρικές κλινικές όλη του τη ζωή. Τώρα, στα 30 του και έχοντας μπει σε ίδρυμα για μια ακόμα φορά, χάνει τον εαυτό του στη ρουτίνα της δομημένης καθημερινότητας της ζωής του νοσοκομείου: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, συνεδρίες, φάρμακα, ύπνος μέχρι που ο έρωτας θα του χτυπήσει την πόρτα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Είναι οντως ο David σχιζοφρενής ή μήπως όσα φαντάζεται είναι πραγματικότητα?

Σχόλιο:Season 1:Η σειρά αυτή μου άφησε τα ίδια συναισθήματα με το ‘american gods’! Δηλαδή ενώ προσφέρουν κάτι εξ’ολοκλήρου πρωτότυπο και έχουν το δικό τους στυλ, η ουσία της πλοκής τους δεν κατάφερε να με συνεπάρει απόλυτα! Η σειρά αυτή κάνει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα με το πρώτο επεισόδιο να σε κρατάει σε διαρκή επαγρύπνηση για να αντιληφθείς τι είναι πραγματικό και τι παραίσθηση ενώ δημιουργεί και ένα πολύ ιδιαίτερο ρομάντζο με τον ήρωα να ερωτεύεται μια κοπέλα που δεν θέλει να την αγγίζουν! Όσο τα επόμενα επεισόδια όμως προχωράνε και συνεχίζεται το παιχνίδι σχετικά με το τι είναι πραγματικό και τι όχι, ομολογώ υπήρξαν στιγμές που με κούρασαν ενώ παράλληλα η ιστορία μου φάνηκε ότι εξελίσσεται αρκετά αργά! Πρόκειται λοιπόν για μια σειρά με art-house αισθητική που καταφέρνει να ξεφύγει τελείως απ’το συνηθισμένο concept των υπερηρωικών σειρών, αλλά έχει μια παραξενιά στην πλοκή που πρέπει να την αντέχεις! Σίγουρα περιμένω με ενδιαφέρον να δω την συνέχεια!(7)

Season 2:Η δεύτερη σεζόν διατηρεί το ξεχωριστό σουρεαλιστικό στυλ της σειράς και την art-house αισθητική,εις βάρος όμως της πλοκής και αυτή τη φορά σε μεγαλύτερο βαθμό απ'την πρώτη!Το μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων βασίζεται σε αλλόκοτες σκηνές που μπορεί να έχουν καλλιτεχνική αξία,όμως μπερδεύουν την ουσία της ιστορίας!Υπάρχουν κάποιες πολύ δυνατές εξελίξεις σε αυτή τη σεζόν που αλλάζουν τα δεδομένα όμως αυτές θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα και μόνο επεισόδιο!Γενικά η πλοκή κυλάει υπερβολικά αργά και προσωπικά υπήρξαν αρκετές στιγμές όπου η σεζόν αυτή με κούρασε!Ευτυχώς την κατάσταση έσωσε κάπως το δυνατό φινάλε της σεζόν που δημιουργεί ένα ενδιαφέρον για την συνέχεια της ιστορίας!Προσωπικά λοιπόν βρήκα την σεζόν αυτή απογοητευτική στο μεγαλύτερο μέρος της και υπερβολικά mindfuck για τα γούστα μου,όμως σίγουρα παραμένει πρωτότυπη και ξεχωριστή!(6)

Season 3:Η τρίτη και τελευταία σεζόν συνεχίζει να έχει μια υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία και να ταιριάζει περισσότερο στους φαν των art-house και όχι της mainstream αφήγησης,ευτυχώς όμως (για μένα) αυτή τη φορά έχει μια πιο σαφή πλοκή!Σίγουρα και πάλι πολλές φορές νιώθεις ότι ο σεναριογράφος έχει πάρει lsd πριν γράψει το σενάριο αλλά τουλάχιστον ήμουν σε θέση πλέον να ακολουθήσω την ιστορία και να παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τις εξελίξεις της!Σε αυτή τη σεζόν γίνεται μια καλύτερη γνωριμία με τους χαρακτήρες (κάτι στο οποίο είχαν αποτύχει οι προηγούμενες) και σε κάνουν να τους συμπαθήσεις και επίσης σε αυτή τη σεζόν βλέπουμε και τους γονείς του David (τον περίφημο Xavier των x-men)!Γενικά αποτελεί ένα ικανοποιητικό κλείσιμο για την σειρά,δεν με ξετρέλανε ούτε στεναχωριέμαι που δεν θα συνεχίσει,όμως τουλάχιστον διόρθωσε τα λάθη της προηγούμενης σεζόν!(7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου