Σελίδες

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

CLASSIC DUELS 27





















THE NEW YORK RIPPER(1982):52%                                              ANGEL HEART(1987):48%


THE NEW YORK RIPPER
STORY:Ένας αστυνομικός συμμαχεί με έναν ψυχαναλυτή κολεγίου για να εντοπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο ο οποίος σκοτώνει νεαρές γυναίκες στη Νέα Υόρκη.(popcorn.gr)

ANGEL HEART
STORY:Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 50 και ο Χάρι Έιντζελ είναι ένας μικρομεσαίος ιδιωτικός ερευνητής στην Νέα Υόρκη. Μια μέρα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα για να συναντήσει έναν μυστηριώδη άντρα, τον Λουί Σάιφερ. Προσλαμβάνει τον Έιντζελ με σκοπό να εντοπίσει έναν αγνοούμενο που του χρωστάει. Ο Έιντζελ δέχεται την δουλειά, και ακολουθεί ένα μονοπάτι που είναι γεμάτο με αδιέξοδα και πτώματα.(horrormovies.gr)


Σχόλιο:Το the new york ripper είναι ένα ενδιαφέρον και διαστροφικό giallo που καταφέρνει να γίνει αποτελεσματικό και διασκεδαστικό τόσο ως αστυνομικό θρίλερ όσο και ως slasher!Ως αστυνομικό θρίλερ παρά το γεγονός ότι την τελική αποκάλυψη δεν είναι δύσκολο να την προβλέψεις, η ύπαρξη πολλών υπόπτων καταφέρνει να σε αποπροσανατολίσει! Ως slasher δημιουργεί έντονο σασπένς μιας και σε κάνει να μην ξέρεις ποιο απ’τα πιθανά θύματα θα καταφέρει να ζήσει μέχρι το τέλος και επίσης έχει πολύ βίαιους φόνους! Υπάρχουν κάποιες σεναριακές τρύπες σχετικά με το γιατί κάνει κάποια πράγματα ο δολοφόνος και το πώς μπορεί να εμφανίζεται παντού ωστόσο στο σύνολο είναι ένα απολαυστικό θρίλερ!
Το angel heart είναι ένα καλογυρισμένο νουάρ θρίλερ μυστηρίου με στοιχεία τρόμου που βασίζονται περισσότερο στην ατμόσφαιρα!Έχει ένα εξαιρετικό cast που χαρίζει πολύ καλές ερμηνείες και μια αργή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή η οποία οδηγεί σε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ανατροπές!Δυστυχώς για εμένα προέβλεψα υπερβολικά νωρίς την τελική αποκάλυψη και θεωρώ ότι ένας υποψιασμένος θεατής είναι πολύ πιθανό να την προβλέψει επίσης νωρίς και αυτό είναι κάτι που μειώνει την αποτελεσματικότητα του φινάλε!Επίσης με χάλασαν κάποιες σεναριακές τρύπες που υπάρχουν!
Αντικειμενικά θεωρώ ότι καλύτερη ταινία είναι το angel heart λόγω του ότι έχει ένα πιο σύνθετο και πρωτότυπο σενάριο και ένα πολύ καλό cast ωστόσο προσωπικά απόλαυσα περισσότερο το the new york ripper λόγω της campy διάθεσης του και το θεωρώ ένα πολύ διασκεδαστικό gory και αγωνιώδες θρίλερ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου