Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

TV-SERIES: THE MAN IN THE HIGH CASTLE (2015-2019)


 Βαθμολογία:6,5/10

Είδος: Δραματικό θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας

Story: Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ντικ. Μια ματιά σε μια εναλλακτική ιστορία της Βόρειας Αμερικής στην δεκαετία του 1960 και στο πως θα ήταν η ζωή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εάν οι Ναζί τον είχαν κερδίσει.(yourate.gr)


Σχόλιο: Season 1: Η σειρά διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα του πως θα ήταν η ζωή αν είχαν κερδίσει οι Ναζί στον Β’Παγκόσμιο πόλεμο και μας εξιστορεί τη ζωή της Julianna που μετά τον φόνο της αδερφής της ανακαλύπτει κάποιες μυστηριώδεις κασέτες που μεταφέρονται από την αντίσταση και δείχνουν μια εναλλακτική έκβαση της ιστορίας! Το μυστήριο με τις κασέτες δημιουργεί ενδιαφέρον και ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δυναμική της τριάδας των ‘καλών’ πρωταγωνιστών που προιδεάζει για ερωτικό τρίγωνο ωστόσο βρήκα τον ρυθμό πολύ αργό, δεν υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες και γενικότερα η σειρά μου φάνηκε υπερβολικά συγκρατημένη σε όλα τα επίπεδα (ένταση, δράση, βία, δημιουργία συναισθημάτων)! Θα παρακολουθήσω την συνέχεια για να δω που οδηγείται αλλά δεν μπορώ να πω πως μέχρι στιγμής κατάφερε να με συνεπάρει όσο θα ήθελα!(7)

Season 2: Στη δεύτερη σεζόν βρίσκουμε το πρωταγωνιστικό δίδυμο των καλών χωρισμένο, η Julianna έχει περάσει στη πλευρά των Ναζί και βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στον ‘κακό’ Smith, ο Joe έχει πάει στο Βερολίνο για να ανακαλύψει κάποια μυστικά της οικογένειας του και ο Frank συνεργάζεται με την Αντίσταση και παράλληλα μπλέκεται και με τους Ιάπωνες! Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως σε αυτή τη σεζόν δεν υπάρχουν οι υπόνοιες περί ερωτικού τριγώνου που βλέπαμε στην πρώτη σεζόν και εδώ το ενδιαφέρον εστιάζεται καθαρά στις συνωμοσίες ανάμεσα σε Ναζί, Ιάπωνες και στην Αντίσταση! Πιο ενδιαφέρουσα υποπλοκή βρήκα αυτή της Julianna, όμως και του Frank προσφέρει κάποιες πολύ δυνατές στιγμές προς το τέλος ενώ οι αποκαλύψεις σχετικά με τον Joe μου πέρασαν κάπως αδιάφορες! Βρήκα αυτή τη σεζόν αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη μιας και έχει πιο πολύ δράση και πιο πολλές δυνατές εξελίξεις, μου άρεσε πολύ η κλιμάκωση προς το φινάλε και επίσης ενώ στην αρχή με ξένισε το πως παρουσιάζει τα στραβά της Αντίστασης, εν τέλει εκτίμησα την ρεαλιστική σκοπιά και το πως δεν πέφτει στην εύκολη λύση του ‘καλοί και κακοί’ και μας δείχνει πιο γκρίζους χαρακτήρες! Γενικά λοιπόν ήταν μια αρκετά καλή σεζόν που μας γνώρισε καλύτερα τους χαρακτήρες της και δημιούργησε ενδιαφέρον για την συνέχεια!(8)

Season 3: Στην τρίτη σεζόν τα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας είναι πολύ πιο έντονα αλλά αυτό κάπως κλωτσάει γιατί γίνεται με έναν απότομο τρόπο σαν να αλλάζει η σειρά χαρακτήρα! Σίγουρα βέβαια αυτό είναι και κάτι που την κάνει επιτέλους να ξεχωρίζει από άλλες ταινίες και σειρές που έχουν να κάνουν με ναζί! Κάτι που με χάλασε σε αυτή την σεζόν είναι ότι ενώ στην δεύτερη είχαν γίνει βελτιώσεις ως προς τον ρυθμό, εδώ ξαναγίνεται αργός και υποτονικός με αποτέλεσμα σε πολλές στιγμές να έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται κι επίσης κάποιες συμπεριφορές δείχνουν να μην ταιριάζουν στους χαρακτήρες και να γίνονται μόνο για εξυπηρέτηση της πλοκής! Απ΄την άλλη υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην ιστορία καθώς και σημαντικές και απρόβλεπτες απώλειες κι έτσι η σειρά δεν χάνει το ενδιαφέρον της! (6.5)

Season 4: Η τέταρτη και τελευταία σεζόν πάσχει από αδιάφορες υποπλοκές, προβληματική ανάπτυξη χαρακτήρων και αδιάφορους νέους χαρακτήρες! Το να βλέπουμε τα οικογενειακά προβλήματα του ναζιστή John, την απότομη αλλαγή χαρακτήρα του Ιάπωνα Kido και την Julianna να έχει μετατραπεί σε έναν κενό χαρακτήρα που έχει ενσωματωθεί στην αντίσταση δεν τραβάνε το ενδιαφέρον και κλωτσάνε σε σχέση με όλα όσα έχουν προηγηθεί στις προηγούμενες σεζόν! Σίγουρα υπάρχουν κάποιες δυνατές στιγμές αλλά στο σύνολο ήταν μια απογοητευτική σεζόν με ένα υποτονικό φινάλε!(5,5)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου