Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

CLASSIC DUELS 195



 BASIC INSTINCT(1992):75%                                   RAISING CAIN(1992):25%


BASIC INSTINCT
STORY: Ένας πρώην ροκ σταρ βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του. Ο ντετέκτιβ Νικ Κάραν που αναλαμβάνει την υπόθεση, πιστεύει ότι η δολοφόνος είναι η Κάθριν Τρεμέλ η όμορφη και αισθησιακή ερωμένη του ροκ σταρ η οποία στο τελευταίο της βιβλίο είχε περιγράψει τον φόνο όπως ακριβώς έγινε. Ένα περίεργο ερωτικό παιχνίδι ξεκινάει ανάμεσα στον ντετέκτιβ και την συγγραφέα...

RAISING CAIN
STORY: Το «Raising Cain» επικεντρώνεται στο νοσηρό σχέδιο ενός ψυχικά διαταραγμένου ψυχολόγου ο οποίος απαγάγει μικρά παιδιά για να μελετήσει και να διαπλάσει τον ψυχικό τους κόσμο. Η υποψιασμένη σύζυγός του τον αναζητά -όπως και η αστυνομία- για να σώσει την κόρη της από τα παρανοϊκά σχέδιά του.(horrormovies.gr)


Σχόλιο: To basic instinct είναι ο ορισμός των ερωτικών θρίλερ μιας και είναι ακαταμάχητα σέξι, προκλητικό, διαθέτει την απειλητική και αγωνιώδη ατμόσφαιρα που χρειάζεται και έχει ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο! Σίγουρα υπάρχουν κάποιες εκτός λογικής συμπεριφορές, όμως στο σύνολο το βρήκα απολαυστικό!

Το raising cain είναι ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο θρίλερ που τυγχάνει μιας εξαιρετικής ερμηνείας από τον John Lithgow και έχει μια πλοκή που ξετυλίγεται μεθοδικά και σε κάνει ως ένα σημείο να μην ξέρεις που το πάει ωστόσο κάποιες ευκολίες που υπάρχουν καθώς και το ότι ποτέ δεν γίνεται όσο σκληρό είχε αφήσει στην αρχή να εννοηθεί πως θα γίνει δεν το αφήνουν να απογειωθεί ενώ είχε τις δυνατότητες!

Και οι δυο ταινίες είναι καλές και βλέπονται άνετα μέχρι και σήμερα ωστόσο πιο αποτελεσματικό σε αυτά που έχει να προσφέρει είναι το basic instinct και το απέδειξε και ο χρόνος!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου