Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

CLASSIC DUELS 194



 TASTE OF FEAR(1961):47%                                  PIT AND THE PENDULUM(1961):53%


TASTE OF FEAR
STORY: Το «Scream of Fear» περιστρέφεται γύρω από την επιστροφή μιας νεαρής γυναίκας στο σπίτι του πατέρας της και τα αλλόκοτα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα εκεί. Το πιο μακάβριο είναι οι μυστηριώδεις θεάσεις του πτώματος του πατέρα της στο σπίτι…(horrormovies.gr)

PIT AND THE PENDULUM
STORY: Το «Pit And The Pendulum» μας ταξιδεύει στην Ισπανία του 16ου αιώνα και συγκεκριμένα σ’ ένα αχανές κάστρο όπου ο θλιμμένος ιδιοκτήτης του θρηνεί τον άδικο χαμό της συζύγου του. Στο κάστρο καταφτάνει ο αδερφός της αποθανούσας και τα πράγματα παίρνουν εξαιρετικά δραματική και τρομακτική τροπή…(horrormovies.gr)


Σχόλιο: Το taste of fear είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θρίλερ μυστηρίου με στοιχεία ατμοσφαιρικού τρόμου που ενώ στην αρχή δείχνει προβλέψιμο, στη πορεία αποκαλύπτει κάποιες πολύ καλές ανατροπές και προσφέρει μπόλικη αγωνία για την τύχη της συμπαθής ηρωίδας!
 To pit and the pendulum βασίζεται σε μια κλασική ιστορία του Poe και εδώ μας δίνεται με έναν άκρως ατμοσφαιρικό, ανατριχιαστικό και αγωνιώδες τρόπο! Η ατμόσφαιρα τρόμου είναι διάχυτη σε όλη τη διάρκεια, υπάρχουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ανατροπές και η φημισμένη σκηνή με το εκκρεμές δημιουργεί έντονη αγωνία!
Και οι δυο ταινίες είναι εξαιρετικές στο είδος τους και προσφέρουν πολύ δυνατές ανατροπές, αν και απόλαυσα εξίσου και τις δυο θα προτιμήσω ελαφρώς το pit and the pendulum καθαρά και μόνο λόγω του ότι έχει πιο έντονη την ατμόσφαιρα τρόμου!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου