Σελίδες

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

TOP 3 (ΙΟΥΝΙΟΣ 2024)


 

ON THE LINE 2022


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Θρίλερ

Story: Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός δέχεται μια κλήση, όπου ένας άγνωστος απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του σόουμαν στον αέρα. Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παρουσιαστής του ραδιοφώνου θα πρέπει να παίξει ένα παιχνίδι επιβίωσης και ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του.

Σχόλιο: Αγωνιώδες θρίλερ που βλέπεται ευχάριστα χωρίς όμως να είναι ικανό να μείνει στη μνήμη! Σεναριακά δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ωστόσο κρατάει το ενδιαφέρον με το σασπένς που διαθέτει μέχρι που φτάνουν οι μεγάλες ανατροπές του φινάλε που ναι μεν δεν είναι καθόλου εύκολο να τις προβλέψεις ωστόσο τις βρήκα ιδιαίτερα τραβηγμένες και δεν θα τις εκτιμήσει ο κάθε θεατής! Σκηνοθετικά την βρήκα συγκρατημένη αλλά ικανοποιητική και τα πάει καλά ως προς το σασπένς! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές! Γενικά λοιπόν είναι μια ταινία που το τέλος της θα διχάσει ωστόσο αυτό είναι και το στοιχείο που την ξεχωρίζει για να μην γίνει μια αγωνιώδης μεν αλλά τελείως αδιάφορη ταινία!

αγωνία:4/5
splatter:1/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5



Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

TV-SERIES: CHUCKY (2021-)


 Βαθμολογία:7,5/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story:Μια μικρή και φαινομενικά ειδυλλιακή αμερικανική πόλη βυθίζεται στο απόλυτο χάος όταν μια ανατριχιαστική κούκλα εμφανίζεται σε ένα τοπικό υπαίθριο παζάρι. Μετά από μια σειρά αλλεπάλληλων στυγερών δολοφονιών, τα βρώμικα μυστικά και οι υποκριτικές συμπεριφορές των κατοίκων της πόλης βγαίνουν στο φως.(yourate.gr)

Σχόλιο: Season 1: Όντας μεγάλος φαν του franchise, ομολογώ πως χάρηκα απεριόριστα με την ιδέα να γίνει σειρά και να μας δώσει περισσότερο χορταστικές δόσεις της αγαπημένης δολοφονικής κούκλας! Η σειρά μας παρουσιάζει κάποιους νέους χαρακτήρες μαζί με τις δικές τους προσωπικές ιστορίες στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο μέρος επαναφέρει τους γνωστούς και αγαπημένους από τις ταινίες χαρακτήρες με αποτέλεσμα να ενθουσιάζει τους fans! Το γεγονός πως τοποθετεί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους νεαρούς έφηβους και μάλιστα δίνοντας τους ιστορίες σχετικά με το bullying, την ομοφυλοφιλία κτλ το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και τολμηρό ωστόσο οι μικροί αυτοί χαρακτήρες μεταδίδουν στην σειρά μια παιδική αφέλεια με τις συμπεριφορές και τις αποφάσεις τους που πολλές φορές δείχνουν παιδικές και μη λογικές! Βέβαια δεν νομίζω να περίμενε κανείς λογική και ρεαλισμό από μια τέτοια σειρά αλλά όσο να ναι θα ήθελα να έχει περισσότερη σοβαρότητα και πιο αληθοφανείς καταστάσεις! Σίγουρα η επανεμφάνιση των αγαπημένων απ'τις ταινίες χαρακτήρων μου άρεσε πάρα πολύ και εννοείται μου άρεσε και το χιούμορ της σειράς! Η σειρά λοιπόν αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μίξη ανάλαφρης εφηβικής κωμωδίας και βίαιου τρόμου που σίγουρα θα διασκεδάσει αυτούς που θα την δουν ωστόσο θα ήθελα για την επόμενη σεζόν πιο λογικές συμπεριφορές!(7,5)

Season 2: Η δεύτερη σεζόν κινείται στα ίδια επίπεδα με την πρώτη! Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα που να θυμίζει τις πρώτες κλασικές ταινίες του Chucky μιας και η σειρά δείχνει να κινείται πολύ πιο ξεκάθαρα στο είδος της κωμωδίας ωστόσο σίγουρα παραμένει διασκεδαστική για τους φαν της διάσημης κούκλας! Τα πρώτα επεισόδια δεν με ενθουσίασαν ωστόσο οι γνωστοί αγαπημένοι ήρωες είναι απολαυστικοί και μου άρεσε η επιστροφή του Glen! Στα τελευταία επεισόδια ο ρυθμός φτιάχνει αρκετά και μας χαρίζουν μπόλικους gory φόνους αλλά και κάποιες ενδιαφέρουσες ανατροπές! Σίγουρα για ακόμα μια φορά δεν σε κάνει να πάρεις τους χαρακτήρες και την πλοκή στα σοβαρά, όμως διαθέτει χιούμορ και αίμα και γίνεται για ακόμα μια φορά διασκεδαστική!(7,5)

Season 3: Ακόμα μια διασκεδαστική σεζόν με τα θετικά και τα αρνητικά της που αυτή τη φορά μεταφέρει τον chucky στον Λευκό Οίκο! Αυτή η σεζόν περιλαμβάνει περισσότερες σουρεαλιστικές εξελίξεις και υπάρχει άφθονο χιούμορ αλλά και ενδιαφέροντες gory φόνοι ωστόσο και πάλι εξακολουθεί να είναι μια σειρά που δεν μπορείς να πάρεις την πλοκή της στα σοβαρά μιας και δεν υπάρχει ιδιαίτερη λογική και επίσης οι θάνατοι δεν έχουν συναισθηματική επίδραση ούτε σε εμάς αλλά ούτε και στους χαρακτήρες της ιστορίας! Παρ'όλα αυτά παραμένει πιστή στο ύφος της από την πρώτη σεζόν μέχρι τώρα και όποιος αγάπησε τη σειρά σίγουρα θα περάσει πολύ καλά και σε αυτή τη σεζόν!(7,5)



AMERICAN HORROR STORY 2011- (TV)



Βαθμολογία:8/10

Eίδος:Δράμα,τρόμου

Story:Season 1:Στο “American Horror Story” μια οικογένεια μετακομίζει σε μια έπαυλη του Λος Άντζελες μόνο για να διαπιστώσει ότι είναι στοιχειωμένη, γνωρίζει όλες τις μύχιες φοβίες τους και τις κάνει πραγματικότητα.
Season 2:Στη δεύτερη σεζόν του «American Horror Story» το σκηνικό είναι ένα άσυλο παρανοϊκών εγκληματιών που διοικεί η καθολική εκκλησία πίσω στα 1964. Φυσικά το άσυλο παλιότερα ήταν νοσηρό νοσοκομείο, αλλά και τώρα από αρρωστημένες καταστάσεις δεν πάμε πίσω!
Season 3:H τρίτη σεζόν αφορά μια σύναξη μαγισσών και τις περιπέτειες στις οποίες μπλέκονται!
Season 4:H τέταρτη σεζόν έχει να κάνει με τα ένα freak show και τα μέλη του που προσπαθούν να κρατήσουν την επιχείρηση ζωντανή.
Season 5:Η πέμπτη σεζόν έχει να κάνει με ένα ξενοδοχείο μέσα στο οποίο κατοικούν βρικόλακες,φαντάσματα και serial killers!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

TV-SERIES: MAESTRO (2022-)


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Δράμα μυστηρίου

Story: O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…(megatv.com)

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

TV-SERIES: THE MAN IN THE HIGH CASTLE (2015-2019)


 Βαθμολογία:6,5/10

Είδος: Δραματικό θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας

Story: Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ντικ. Μια ματιά σε μια εναλλακτική ιστορία της Βόρειας Αμερικής στην δεκαετία του 1960 και στο πως θα ήταν η ζωή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εάν οι Ναζί τον είχαν κερδίσει.(yourate.gr)

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

UNWELCOME 2022


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: Το παντρεμένο ζευγάρι Μάγια και Τζέιμι δραπετεύουν από τον αστικό τους εφιάλτη στην ηρεμία της επαρχίας της Ιρλανδίας μόνο για να ανακαλύψουν κακόβουλους και δολοφονικούς καλικάντζαρους που κρύβονται στο γκρινιασμένο, αρχαίο ξύλο στους πρόποδες του νέου τους κήπου.

Σχόλιο: Κωμωδία τρόμου με δολοφονικούς καλικάντζαρους που δεν καταφέρνει να γίνει όσο διασκεδαστική θα μπορούσε με βάση την χαβαλεδιάρικη ιδέα της αλλά κι έτσι αποτελεί μια καλή επιλογή! Σεναριακά απ'την μια μου άρεσε που δεν αποτελεί μια ακόμα straight-forward ταινία και αντ'αυτού παίρνει τον χρόνο της και μας δίνει μια ολοκληρωμένη ιστορία αλλά απ'την άλλη ίσως παραπαίρνει τον χρόνο της με αποτέλεσμα να καθυστερεί υπερβολικά να μας παρουσιάσει τους καλικάντζαρους και επίσης μου έδωσε την εντύπωση πως δεν ξέρανε τι να κόψουνε στο μοντάζ και τα βάλανε όλα μέσα! Ακόμα κι έτσι πάντως παραμένει διασκεδαστική, διαθέτει κάποιες καλές στιγμές χιούμορ και εννοείται βρήκα απολαυστικές τις σκηνές με τους καλικάντζαρους αν και θα ήθελα να τους δοθεί περισσότερος χρόνος! Σκηνοθετικά μου άρεσε η εμφάνιση των καλικάντζαρων και υπάρχουν κάποιοι βίαιοι φόνοι, τίποτα όμως το σοκαριστικό! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές! Γενικά λοιπόν βλέπεται ευχάριστα αλλά είχα μεγαλύτερες προσδοκίες!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



CLASSIC DUELS 195



 BASIC INSTINCT(1992):75%                                   RAISING CAIN(1992):25%


BASIC INSTINCT
STORY: Ένας πρώην ροκ σταρ βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του. Ο ντετέκτιβ Νικ Κάραν που αναλαμβάνει την υπόθεση, πιστεύει ότι η δολοφόνος είναι η Κάθριν Τρεμέλ η όμορφη και αισθησιακή ερωμένη του ροκ σταρ η οποία στο τελευταίο της βιβλίο είχε περιγράψει τον φόνο όπως ακριβώς έγινε. Ένα περίεργο ερωτικό παιχνίδι ξεκινάει ανάμεσα στον ντετέκτιβ και την συγγραφέα...

RAISING CAIN
STORY: Το «Raising Cain» επικεντρώνεται στο νοσηρό σχέδιο ενός ψυχικά διαταραγμένου ψυχολόγου ο οποίος απαγάγει μικρά παιδιά για να μελετήσει και να διαπλάσει τον ψυχικό τους κόσμο. Η υποψιασμένη σύζυγός του τον αναζητά -όπως και η αστυνομία- για να σώσει την κόρη της από τα παρανοϊκά σχέδιά του.(horrormovies.gr)

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

LATE NIGHT WITH THE DEVIL 2023


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Τρόμου

Story:  Μια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση το 1977 πηγαίνει τελείως στραβά, εξαπολύοντας το κακό στα σαλόνια του έθνους.(lifo.gr)

Σχόλιο: Πρωτότυπη possession ταινία τρόμου που μας μεταφέρει με ανατριχιαστικό τρόπο στην τηλεόραση των 70s! Σεναριακά μου άρεσε που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όντας σε ένα υποείδος που δεν το συνηθίζει, οι δόσεις χιούμορ είναι διακριτικές και δεν καταστρέφουν την σκοτεινή διάθεση της ταινίας και παρότι κινείται σε slow-burn μονοπάτια καταφέρνει να σε κρατάει καθηλωμένο για να δεις το που οδηγείται! Σκηνοθετικά πετυχαίνει απόλυτα την απόδοση της εποχής των 70s και πετυχαίνει να δημιουργήσει ανατριχιαστική ατμόσφαιρα ενώ δίνει και κάποιες gore σκηνές ωστόσο δεν πρέπει να περιμένει κανείς ιδιαίτερα jumbscares και σίγουρα θεωρώ πως θα μπορούσε να γίνει και πιο τρομακτική! Τις ερμηνείες τις βρήκα πολύ καλές! Γενικά λοιπόν αν και το hype της έχει αυξήσει τις προσδοκίες και ίσως αυτό κάνει εύκολο να απογοητευτεί κάποιος μιας και στην πραγματικότητα δεν είναι από τις πιο τρομακτικές ταινίες ωστόσο είναι πρωτότυπη, εφευρετική, καλοδουλεμένη και διασκεδαστική!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:2/5



LORD OF MISRULE 2023


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Τρόμου

Story: Μια απεγνωσμένη αναζήτηση για τη νεαρή κόρη της νέου υπουργού της πόλης.

Σχόλιο: Folk horror ταινία που έχει κάποια προβλήματα ρυθμού αλλά είναι πολύ ατμοσφαιρική και προσεγμένη στο σύνολο! Σεναριακά λοιπόν δεν έχει να δώσει κάτι το πρωτότυπο αλλά το μυστήριο για την εξαφάνιση της μικρής σε συνδυασμό με την συνεχή απειλητική διάθεση κρατάνε το ενδιαφέρον παρόλο που η πλοκή εκτυλίσσεται με κάπως αργό ρυθμό! Σκηνοθετικά τα πάει αρκετά καλά, δημιουργεί την κατάλληλη δυσοίωνη και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια και δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ενώ καλές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν αν και θα την ήθελα λιγότερο συγκρατημένη, είναι μια καλή ταινία για όσους αρέσουν οι ατμοσφαιρικές slow-burn ταινίες τρόμου!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



THE LAST STOP IN YUMA COUNTY 2023


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Θρίλερ

Story: Ενώ είναι εγκλωβισμένος σε μια αγροτική στάση στην Αριζόνα, ένας ταξιδιώτης πωλητής μπαίνει σε μια δεινή κατάσταση ομηρίας με την άφιξη δύο ληστών τραπεζών που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν σκληρότητα για να προστατεύσουν την αιματοβαμμένη περιουσία τους.

Σχόλιο: Ενδιαφέρον θρίλερ που θυμίζει έντονα το στιλ των ταινιών των αδερφών Coen και το οποίο είναι αρκούντως προσεγμένο στο σύνολο για να αποτελέσει μια διασκεδαστική αλλά όχι εντυπωσιακή ταινία! Σεναριακά δεν έχει να δώσει κάτι το πρωτότυπο μιας και έχουμε δει σε αρκετές παραλλαγές την ίδια ιστορία, όμως πετυχαίνει να σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον με τις απρόσμενες εξελίξεις και με τις απρόβλεπτες συμπεριφορές των χαρακτήρων ενώ μου άρεσε και ο συνδυασμός ρεαλισμού και χιούμορ! Σίγουρα δεν έχει να δώσει κάτι το εξαιρετικά δυνατό για να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό αλλά θεωρώ ότι είναι μια χαρά για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά και δημιουργεί σασπένς όποτε χρειάζεται ενώ πολύ καλές βρήκα και τις ερμηνείες! Γενικά λοιπόν αξίζει μια ματιά από όσους είναι φαν των Coen!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

13 MINUTES 2021


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Δραματική περιπέτεια, θρίλερ

Story: Τέσσερις οικογένειες σε μια πόλη της Χάρτλαντ δοκιμάζονται σε μια μέρα όταν χτυπάει ένας ανεμοστρόβιλος, αναγκάζοντας μονοπάτια να διασταυρωθούν και επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της επιβίωσης.

Σχόλιο: Ταινία καταστροφής απ'την οποία δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις υπερπαραγωγής μιας και δεν διαθέτει το budget για κάτι τέτοιο κι έτσι εστιάζει στο δράμα και τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων! Σεναριακά λοιπόν απ΄την μια μου άρεσε που υπάρχει πληθώρα χαρακτήρων και που αναπτύσσει την ιστορία του καθενός αλλά απ'την άλλη ως ταινία καταστροφής είναι υπερβολικά αργή και φτωχή σε δυνατές συγκινήσεις ενώ και οι ανώδυνες εξελίξεις που προσφέρει την κάνουν να θυμίζει περισσότερο σαπουνόπερα! Σκηνοθετικά κάνει ό,τι μπορεί στις λίγες σκηνές απαιτήσεων,όταν ξεσπάει δηλαδή ο ανεμοστρόβιλος, αλλά αδυνατεί να δημιουργήσει σασπένς ή δυνατές στιγμές έντασης! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές! Γενικά λοιπόν είναι μια πολύ χαμηλών τόνων ταινία καταστροφής που δεν διαθέτει δυνατές στιγμές και περνάει αδιάφορη!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



THE OCTOGAMES 2022


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Περιπέτεια τρόμου, επιστημονικής φαντασίας

Story: 8 διαγωνιζόμενοι διαγωνίζονται σε 8 θανατηφόρα, κλασικά παιδικά παιχνίδια. Αναζητούν τη φήμη πέρα ​​από τα πιο τρελά τους όνειρα, ανταγωνίζονται για την ευκαιρία να κατακτήσουν το κανάλι YouTube του διάσημου αλλά άπιαστου μασκοφόρου YouTuber, γνωστό μόνο ως "JaxPro".

Σχόλιο: Πρόκειται για μια κακή low-budget αντιγραφή του squid games η οποία όμως έχει τον χαβαλέ της! Σεναριακά λοιπόν η (κλεμμένη) ιδέα είναι δυνατή από μόνη της και ικανή να προσφέρει διασκέδαση οπότε αυτό το εκμεταλλεύεται και η συγκεκριμένη ταινία η οποία παρότι δεν έχει τα μέσα να προσφέρει κάτι το αξιόλογο, τουλάχιστον δεν γίνεται βαρετή! Σίγουρα το σενάριο δεν μπορείς να το πάρεις στα σοβαρά ωστόσο οι δοκιμασίες και κάποιοι τραβηγμένοι απ'τα μαλλιά παίκτες προκαλούν χαβαλέ και κρατάνε το ενδιαφέρον! Σκηνοθετικά εννοείται είναι πολύ φθηνή και οι φόνοι είναι τελείως αδιάφοροι μιας και σχεδόν όλοι γίνονται με πυροβολισμό! Κακές είναι και οι ερμηνείες! Ως παρωδία του squid games λοιπόν είναι ικανή να προσφέρει λίγα γελάκια όχι πάντα ηθελημένα αλλά σίγουρα δεν πρέπει να περιμένει κανείς να δει κάτι το προσεγμένο και σοβαρό!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



STING 2024


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Story: Αφού μεγαλώνει κρυφά μια ταλαντούχα αράχνη, η 12χρονη Σάρλοτ πρέπει να αντιμετωπίσει τα γεγονότα για το κατοικίδιό της - και να παλέψει για την επιβίωση της οικογένειάς της - όταν το κάποτε γοητευτικό πλάσμα μεταμορφώνεται γρήγορα σε ένα γιγάντιο, σαρκοφάγο τέρας.

Σχόλιο: Ταινία τρόμου με δολοφονική αράχνη-εξωγήινη αράχνη που προσφέρεται για ανώδυνη διασκέδαση! Σεναριακά στα αρνητικά θα έβαζα το αποτυχημένο sub-story του οικογενειακού δράματος που δείχνει κλισέ και δεν καταφέρνει να αγγίξει και επίσης βρήκα προβληματική λίγο την διάθεση της ταινίας που την μια στιγμή δείχνει ανάλαφρη και χιουμοριστική, την άλλη προσπαθεί να γίνει δραματική και την άλλη σοβαρή και αγωνιώδης! Απ'την άλλη όμως η ιστορία σε κρατάει μέχρι το τέλος και προσφέρει αρκετές αγωνιώδεις σκηνές ειδικά στο τελευταίο μέρος! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά, τα εφέ με την αράχνη είναι επιτυχημένα, υπάρχουν κάποιες δόσεις gore και προσφέρει μπόλικο σασπένς αλλά και κάποια jumbscares! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Μπορεί να την ήθελα λιγότερο ανάλαφρη λοιπόν αλλά και πάλι είναι πολύ διασκεδαστική και αξίζει να την δουν όσοι τους αρέσουν οι ταινίες τρόμου με έντομα!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:2/5



Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

HUMANE 2024


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Στον απόηχο μιας περιβαλλοντικής κατάρρευσης που αναγκάζει την ανθρωπότητα να απορρίψει το 20% του πληθυσμού της, ένα οικογενειακό δείπνο ξεσπά σε χάος όταν το σχέδιο ενός πατέρα να καταταγεί στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα ευθανασίας πάει φρικτά.

Σχόλιο: Ενδιαφέρον θρίλερ που αν και δεν έχει να δώσει κάτι το τρομερά δυνατό στο είδος του τρόμου, ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα και καταφέρνει να σε κρατάει καθηλωμένο μέχρι το τέλος του! Σεναριακά λοιπόν ενώ σαν ιδέα παραπέμπει σε επιστημονική φαντασία, στην ουσία του είναι ένα θρίλερ επιβίωσης το οποίο θίγει τα ζητήματα των κοινωνικών ανισοτήτων και της απληστίας χωρίς να παίρνει τον εαυτό του απόλυτα στα σοβαρά αλλά αντιθέτως διαθέτοντας ένα διαρκές και πετυχημένο μαύρο χιούμορ! Σίγουρα οι συμπεριφορές των χαρακτήρων δεν δείχνουν πάντα πειστικές ωστόσο είναι απρόβλεπτες και αυτό οδηγεί σε κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις! Σκηνοθετικά θεωρώ πως έγινε μια πολύ καλή διαχείριση του χαμηλού budget μιας και ενώ δεν διαθέτει σκηνές τρομερών απαιτήσεων πετυχαίνει να μην δείχνει καθόλου φθηνή και να είναι πολύ προσεγμένη! Πολύ καλές βρήκα και τις ερμηνείες! Πρόκειται κυρίως για μαύρη κωμωδία λοιπόν που κρατάει το ενδιαφέρον με τις απρόσμενες εξελίξεις της!

αγωνία:4/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



AMONG THE LIVING 2022


 Βαθμολογία:3/10

Είδος: Δράμα τρόμου

Story: Καθηλωμένος στον απόηχο μιας θανατηφόρας επιδημίας, ένας αδελφός παλεύει για να προστατεύσει την αδερφή του, ενώ ψάχνει απεγνωσμένα να βρει καταφύγιο και να αποφύγει έναν μολυσμένο πληθυσμό με δίψα για αίμα.

Σχόλιο: Ένα υπερβολικά αργό και βαρετό post-apocalyptic θρίλερ με ζόμπι που είναι ικανό να σε στείλει κατευθείαν για ύπνο! Σεναριακά έχουμε το συνηθισμένο concept αυτών των ταινιών και η ταινία δεν χάνει χρόνο στο να μας εξηγήσει πως και γιατί ξεκίνησε η πανδημία αλλά απευθείας μας παρουσιάζει το οδοιπορικό των δυο πρωταγωνιστών! Το πρόβλημα είναι πως αυτό το οδοιπορικό δεν σταματάει ποτέ και καταλαμβάνει όλη τη διάρκεια της ταινίας με (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) ζόμπι να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια και με μηδαμινή δράση! Η πλοκή λοιπόν είναι σχεδόν ανύπαρκτη, οι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται ώστε να νοιαστούμε γι'αυτούς και όλα δείχνουν τελείως κουραστικά μέχρι το αδιάφορο φινάλε! Σκηνοθετικά είναι πολύ φθηνή και δεν προσφέρει ούτε τρομάγματα αλλά ούτε και gore! Οι ερμηνείες δεν με χάλασαν ιδιαίτερα αλλά τι να τις κάνεις αν δεν υπάρχει μια υποτυπώδης ανάπτυξη των χαρακτήρων! Γενικά λοιπόν δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τον χρόνο της!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

HALF SISTERS 2023


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Δύο ετεροθαλείς αδερφές που μισούν η μια την άλλη παγιδεύονται σε μια αγροικία κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, καθώς ένα ζευγάρι δολοφονικών εισβολέων τις τρομοκρατεί από έξω καθώς αναζητούν την επιταγή κληρονομιάς τους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Σχόλιο: Θρίλερ επιπέδου τηλεταινίας που προκαλεί γέλια με το κακογραμμένο σενάριο του! Σεναριακά λοιπόν άλλοτε προσπαθεί να γίνει οικογενειακό δράμα με το να μας δείχνει το πως οδηγήθηκαν σε αυτή τη κατάσταση οι σχέσεις μεταξύ των δυο αδερφών και άλλοτε θρίλερ με τα home-invasion στοιχεία ωστόσο αυτό που καταφέρνει μόνο να γίνει είναι κωμωδία! Οι ηρωίδες είναι χαζές και εκνευριστικές με αποτέλεσμα να παρακαλάς να πέσουν θύματα των εισβολέων, οι συμπεριφορές όλων των χαρακτήρων είναι τελείως εκτός λογικής και πραγματικότητας και η μετατροπή ενός χαρακτήρα στο τελευταίο μέρος γίνεται τελείως άτσαλα και δεν πείθει! Υπάρχουν κάποιες ανατροπούλες που προσπαθούν να κινήσουν το ενδιαφέρον όμως δικαιολογούνται με χαζό τρόπο! Σκηνοθετικά δεν πετυχαίνει ούτε ατμόσφαιρα ούτε σασπένς να δημιουργήσει και σίγουρα ούτε τρόμο! Κακές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν είναι μια ταινία που δεν μπορείς να πάρεις καθόλου στα σοβαρά!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5



Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

THE VOURDALAK 2023


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Δράμα τρόμου, φαντασίας

Story: Ενας πατέρας επιστρέφει νεκρός αλλά μαζί ζωντανός (είναι πλέον ένας βουρνταλάκ) από τον πόλεμο πίσω στα παιδιά του την ίδια στιγμή που ένας απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας, φτάνει στο χαμένο στο σκιερό δάσος σπίτι τους.

Σχόλιο: Ατμοσφαιρική ταινία τρόμου με βαμπίρ που θυμίζει ταινίες παλιών δεκαετιών! Σεναριακά δεν έχει κάτι το πραγματικά πρωτότυπο σαν ιστορία αν και ο τρόπος που παρουσιάζεται ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα, διατηρεί έναν αργό ρυθμό και υπάρχουν κάποιες αμφιβόλου λογικής συμπεριφορές ωστόσο η ποιητική διάθεση της, τα folklore στοιχεία και η όλη ατμόσφαιρα που αποπνέει δεν σε αφήνουν να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά ως προς την ατμόσφαιρα, η απόδοση μιας παλιάς εποχής γίνεται απόλυτα επιτυχημένα και βρήκα πολύ ιδιαίτερη την εμφάνιση του vourdalak! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Προτείνεται περισσότερο σε κουλτουριάρικο παρά σε mainstream κοινό μιας και στηρίζεται περισσότερο στην καλλιτεχνική της υπόσταση παρά στην δράση και τον τρόμο ωστόσο είναι πολύ προσεγμένη και κατανοητή στο σύνολο για να μπορέσει να την απολαύσει ο καθένας!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



PANDEMONIUM 2023


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Ανθολογία τρόμου

Story: Αφού συνειδητοποιεί ότι πέθανε στη σκηνή ενός τροχαίου δυστυχήματος, ο Νέιθαν κατεβαίνει στα βάθη της κόλασης, όπου είναι καταδικασμένος να βιώσει τον πόνο των βασανισμένων ψυχών.

Σχόλιο: Ανθολογία τρόμου που διαθέτει μια βασική ιστορία που παίρνει τον χρόνο της και παρεμβάλλεται από δυο ακόμα μικρού μήκους και σχετικές με τον θάνατο! Σεναριακά θεωρώ πως υπήρξε πρόβλημα στη συνοχή και στο focus μιας και το κύριο ενδιαφέρον υπάρχει στην βασική ιστορία η οποία όμως δεν λειτουργεί αρκετά πετυχημένα σαν συνδετικός κρίκος για τις άλλες δυο ιστορίες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτές να δείχνουν τελείως ξεκάρφωτες, ειδικά η δεύτερη! Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν και οι 3 ιστορίες ενδιαφέρον και μου άρεσε η βαριά και μελαγχολική διάθεση που αποπνέουν! Σκηνοθετικά τα πάει αρκετά καλά ως προς την ατμόσφαιρα ωστόσο δεν πρέπει να περιμένει κανείς ιδιαίτερες τρομάρες! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν δεν είναι μια συνηθισμένη ανθολογία τρόμου, αξίζει μια ματιά όμως αν θες να δεις κάτι μελαγχολικό!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

MOTION DETECTED 2023


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Τρόμου

Story: Όταν ένα πρόσφατο θύμα μιας τρομακτικής εισβολής στο σπίτι μετακομίζει σε αυτό που πιστεύει ότι είναι πιο ασφαλές σπίτι, το έξυπνο σύστημα ασφαλείας σπιτιού αρχίζει να κυριαρχεί στη ζωή της.

Σχόλιο: Μεταφυσικό θρίλερ με μια ενδιαφέρουσα ιδέα σχετικά με στοιχειωμένο σύστημα συναγερμού που όμως δεν την αξιοποιεί κατάλληλα ώστε να γίνει μια καλή ταινία! Σεναριακά λοιπόν πέρα από την ενδιαφέρουσα ιδέα, η πλοκή δεν καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον και γρήγορα γίνεται μονότονη και κουραστική και οι προσπάθειες να γίνει ψυχολογικό θρίλερ και να μας προκαλέσει σύγχυση για το αν είναι όλα στο μυαλό της πρωταγωνίστριας πέφτουν στο κενό! Σκηνοθετικά δείχνει πολύ φθηνή και δεν έχει να προσφέρει ούτε ικανοποιητικά τρομάγματα αλλά ούτε και gore! Πολύ κακές βρήκα τις ερμηνείες! Γενικά λοιπόν είναι μια υποσχόμενη ιδέα με μια κακή εκτέλεση!

αγωνία:2/5
splatter:0/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

SHAPELESS 2021


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Δράμα τρόμου

Story: Η Ivy, μια αγωνιζόμενη τραγουδίστρια στη Νέα Ορλεάνη παγιδευμένη στον κρυφό υπόκοσμο της διατροφικής της διαταραχής, πρέπει να αντιμετωπίσει τον εθισμό της - διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει τέρας.

Σχόλιο: Ψυχολογικό δράμα σχετικά με διατροφική διαταραχή που είχε αρχικά την θέληση να προσεγγίσει και το είδος του τρόμου βάζοντας στο τραπέζι στοιχεία από body horror τα οποία ωστόσο δείχνει στην πορεία να τα ξεχνάει! Σεναριακά σαν ιδέα θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή αλληγορική body horror ταινία ωστόσο εδώ ο συνδυασμός των δυο ειδών (δράματος και τρόμου) είναι τελείως άνισος με το κομμάτι του τρόμου να παραγκωνίζεται τελείως! Ακόμα και σαν δράμα όμως δεν είναι ικανό να συνεπάρει κανέναν μιας και δεν υπάρχει ουσιαστική πλοκή και οι εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια είναι μηδαμινές με αποτέλεσμα παρά την μικρή διάρκεια η ταινία να δείχνει ατελείωτη! Σκηνοθετικά έχει κάποιες καλές αισθητικά σκηνές ωστόσο θα ήθελα μεγαλύτερη προσπάθεια στο κομμάτι του τρόμου μιας και αυτό δείχνει τελείως παραγκωνισμένο και από την σκηνοθεσία! Την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας την βρήκα ικανοποιητική δεδομένου ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται δεν αναπτύσσεται και ιδιαίτερα! Γενικά λοιπόν παρά την φιλότιμη ιδέα, το αποτέλεσμα είναι άκρως βαρετό!

αγωνία:1/5
splatter:1/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

THE COFFEE TABLE 2022


 Βαθμολογία:8/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: Ο Ιησούς και η Μαρία είναι ένα ζευγάρι που περνάει μια δύσκολη περίοδο στη σχέση τους. Παρόλα αυτά, μόλις έγιναν γονείς. Για να διαμορφώσουν τη νέα τους ζωή, αποφασίζουν να αγοράσουν ένα νέο τραπεζάκι. Μια απόφαση που θα αλλάξει την ύπαρξή τους.

Σχόλιο: Μια πολύ μακάβρια Ισπανική μαύρη κωμωδία που σε αφήνει μουδιασμένο με το σοκαριστικό θέμα της και με τον ρεαλιστικό τρόπο που το χειρίζεται! Σεναριακά λοιπόν μας δείχνει το πως μια στιγμή μπορεί να σου καταστρέψει όλη τη ζωή και το κάνει με έναν τόσο ρεαλιστικό τρόπο συνδυάζοντας ταυτόχρονα στοιχεία από δράμα και κωμωδία ώστε πετυχαίνει να σου δημιουργήσει την εντύπωση πως όσα συμβαίνουν είναι αληθινά και να σε επηρεάσει ακόμα πιο έντονα! Δεν είναι μια ταινία που κρύβει ανατροπές ή απρόβλεπτες εξελίξεις ωστόσο η εσωτερική ένταση που σου δημιουργεί μέχρι να φτάσει στην κορύφωση δεν σε αφήνει να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της! Σκηνοθετικά στηρίζεται επίσης στον ρεαλισμό και τα πάει πολύ καλά χωρίς να δείχνει έντονο gore και χωρίς εννοείται να δημιουργεί τρομάγματα μιας και δεν ήταν αυτό το ζητούμενο καθώς εστιάζει στον ψυχολογικό τρόμο ενός γεγονότος που θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματικότητα! Τις ερμηνείες τις βρήκα εξαιρετικές και απόλυτα πειστικές! Γενικά λοιπόν αποτελεί μια απλή ιστορία που μας παρουσιάστηκε με έναν αριστοτεχνικό τρόπο!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

MONKEY MAN 2024


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Περιπέτεια, θρίλερ

Story:  Στο Monkey Man -που είναι εμπνευσμένο από τον θρύλο του Hanuman, ενός ημίθεου που ενσαρκώνει το σθένος και το θάρρος- πρωταγωνιστεί ο Πατέλ ως Κιντ, ένας φτωχός νεαρός άντρας που κερδίζει ένα πενιχρό εισόδημα σε παράνομους αγώνες πυγμαχίας, όπου κάθε νύχτα φοράει μία μάσκα γορίλα και τρώει ανελέητο ξύλο από τους πιο δημοφιλείς παλαιστές. Μετά από χρόνια καταπιεσμένης οργής, ο Κιντ ανακαλύπτει έναν τρόπο να εισχωρήσει στον πυρήνα της νοσηρής ελίτ της πόλης. Με το παιδικό του τραύμα να βράζει μέσα του, τα μυστηριωδώς σημαδεμένα χέρια του εξαπολύουν μία εκρηκτική εκστρατεία εκδίκησης για να πάρει το αίμα του πίσω από τους άντρες που του στέρησαν τα πάντα.

Σχόλιο: Βίαιη περιπέτεια εκδίκησης που μου θύμισε το πρόσφατο 'mayhem' και η οποία μπορεί να μην προσφέρει κάτι το καινούριο αλλά αυτό που έχει να κάνει το κάνει πάρα πολύ καλά! Σεναριακά λοιπόν ακολουθεί το γνωστό concept που έχουν ταινίες αυτής της θεματικής και το μόνο που την κάνει να ξεχωρίζει ελαφρώς είναι κάποια στοιχεία από την Ινδική μυθολογία που μας αναφέρει! Μου άρεσε ο ρεαλισμός που αποπνέει στο μεγαλύτερο μέρος και καταφέρνει να σε έχει στη τσίτα και το μόνο που θα ήθελα είναι να δινόταν περισσότερος χρόνος στους 'κακούς' ώστε να τους μισήσουμε και περισσότερο! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά, έχει πολύ καλά χορογραφημένες σκηνές πάλης, μπόλικο ρεαλιστικό gore, πολύ καλή φωτογραφία και δημιουργεί ένταση σε όλη τη διάρκεια! Καλές είναι και οι ερμηνείες και βρήκα τον Dev Patel πολύ καλό σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει! Για όσους αρέσουν οι περιπέτειες εκδίκησης λοιπόν, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή!

αγωνία:5/5
splatter:5/5
ανατροπές:0/5
τρόμος:0/5



Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

BARBARIANS 2021


 Βαθμολογία: 4/10

 Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Σε ένα πολιτισμένο δείπνο σε ένα εξοχικό σπίτι συναντιούνται τέσσερις φίλοι, ο Λούκας, ο Άνταμ, η Χλόη και η Εύα, για να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους. Καθώς η νύχτα προχωράει, μυστικά και ψέματα βγαίνουν με τη βία στο φως και οι ευγενικές υποκρισίες πέφτουν. Ένα χτύπημα στην πόρτα αποκαλύπτει τρεις μασκοφόρους εισβολείς με τη δική τους ατζέντα. Θα αντέξει η φιλία τους στη δοκιμασία; Θα μπορέσουν να επιβιώσουν τη νύχτα ή τα μυστικά τους θα τους προλάβουν τελικά;(tainiesdb.gr)

Σχόλιο: Home-invasion θρίλερ που καταστρέφεται από τον αργό ρυθμό και τους κακογραμμένους χαρακτήρες που σε καμία περίπτωση δεν συμπεριφέρονται σαν κανονικοί άνθρωποι! Σεναριακά λοιπόν η πρώτη ώρα κυλάει υπερβολικά αργά και αναλώνεται σε φλυαρίες και ενώ γίνονται προσπάθειες να μας παρουσιαστεί ως ένα ψυχολογικό θρίλερ οι μη αληθοφανείς συμπεριφορές και οι μη πειστικοί διάλογοι δεν σε αφήνουν να νοιαστείς πραγματικά γι'αυτά που έχει να πει! Το τελευταίο μέρος όπου η ταινία μετατρέπεται σε home-invasion θρίλερ ενώ δίνει κάποιες στιγμές έντασης εξακολουθεί να πάσχει από τα ίδια προβλήματα με αποτέλεσμα να μην σε ενδιαφέρει αν και ποιος θα επιζήσει! Σκηνοθετικά θα την ήθελα πιο δυνατή ως προς το σασπένς και την ατμόσφαιρα και επίσης είναι πολύ φτωχή σε gore! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Γενικά λοιπόν είναι ένα θρίλερ με ένα σενάριο που δεν καταφέρνει καθόλου να σε αγγίξει!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

THE GATES 2023


 Βαθμολογία:4/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Ένας κατά συρροή δολοφόνος καταδικάστηκε σε θάνατο από ηλεκτρική καρέκλα στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1890, αλλά στις τελευταίες του ώρες, βάζει μια κατάρα στη φυλακή που βρίσκεται και σε όλους όσους βρίσκονται σε αυτήν.

Σχόλιο: Μεταφυσικό θρίλερ που έχει μια ενδιαφέρουσα ιδέα την οποία όμως αξιοποιεί με έναν άνευρο και φλύαρο τρόπο! Σεναριακά λοιπόν ενώ βρήκα ενδιαφέρον το θέμα σχετικά με τους κυνηγούς φαντασμάτων στην βικτωριανή εποχή, η μεγάλη διάρκεια σε συνδυασμό με τις υπερβολικές φλυαρίες και την υποτονική διάθεση κάνουν την ταινία βαρετή! Σκηνοθετικά ενώ κάνει ένα καλό ξεκίνημα και περίμενα να δω αρκετούς φόνους και gore, στην πορεία γίνεται κάπως ξενέρωτη και αδιάφορη! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες προς καλές! Γενικά λοιπόν ξεκινάει κάπως υποσχόμενα αλλά η συνέχεια με απογοήτευσε μιας και κύλησε υπερβολικά αργά!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

V/H/S/99 (2022)


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Ανθολογία τρόμου

Story: Το V/H/S/99 επιστρέφει στις τελευταίες αναλογικές πανκ ροκ ημέρες του VHS, ενώ κάνει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στην κολασμένη νέα χιλιετία. Ένα βίντεο από το σπίτι ενός “διψασμένου” εφήβου οδηγεί σε μια σειρά από τρομακτικές αποκαλύψεις.(unboxholics.com)

Σχόλιο: Πρόκειται για μια ακόμα μια found-footage ανθολογία τρόμου που περιλαμβάνει πέντε ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες και η οποία βλέπεται αρκετά ευχάριστα και πετυχαίνει να δημιουργήσει την αισθητική των 90s, χωρίς ωστόσο να διαθέτει κάποια ιστορία που πραγματικά να εντυπωσιάζει! Στη πρώτη ιστορία ονόματι shredding βλέπουμε μια punk rock μπάντα να εισβάλλει σε έναν εγκαταλελειμμένο καλλιτεχνικό χώρο στον οποίο τα μέλη μιας άλλης μπάντας είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας ενός φρικτού ατυχήματος! Αδιάφορη ιστορία με ενοχλητικούς χαρακτήρες! Στο suicide bid βλέπουμε μια κοπέλα που συμμετέχει σε ένα κλειστοφοβικό τελετουργικό ώστε να μπει σε μια αδελφότητα το οποίο όμως απελευθερώνει κάτι το μεταφυσικό! Αν και σαν πλοκή δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει, τα πάει καλά ως προς την αγωνία και τα τρομάγματα! Στο Ozzy's Dungeon παρακολουθούμε ένα τηλεοπτικό σόου όπου ο παρουσιαστής του θα κληθεί να περάσει έναν βίαιο αγώνα εμποδίων μετά την μόνιμη παραμόρφωση ενός πρώην διαγωνιζόμενου! Την βρήκα την πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική σαν ιστορία παρά το ξεκάρφωτο φινάλε της!Στο the gawkers μια παρέα εφήβων ανακαλύπτουν ένα τρομακτικό μυστικό που αφορά την νεαρή γειτόνισσα τους!Αποτελεί μια διασκεδαστική παραλλαγή της ιστορίας ενός γνωστού ελληνικού 'πλάσματος'! Στο to hell and back, δυο σκηνοθέτες ζητάνε να βιντεοσκοπήσουν μια τελετή αλλά καταλάθως μεταφέρονται στην κόλαση όπου η μόνη τους βοήθεια για να δραπετεύσουν είναι οι βασανισμένες ψυχές! Μια αρκετά ανατριχιαστική αλλά και χαβαλεδιάρικη ιστορία απ'την οποία θα ήθελα περισσότερη ανάπτυξη!



Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

CLASSIC DUELS 194



 TASTE OF FEAR(1961):47%                                  PIT AND THE PENDULUM(1961):53%


TASTE OF FEAR
STORY: Το «Scream of Fear» περιστρέφεται γύρω από την επιστροφή μιας νεαρής γυναίκας στο σπίτι του πατέρας της και τα αλλόκοτα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα εκεί. Το πιο μακάβριο είναι οι μυστηριώδεις θεάσεις του πτώματος του πατέρα της στο σπίτι…(horrormovies.gr)

PIT AND THE PENDULUM
STORY: Το «Pit And The Pendulum» μας ταξιδεύει στην Ισπανία του 16ου αιώνα και συγκεκριμένα σ’ ένα αχανές κάστρο όπου ο θλιμμένος ιδιοκτήτης του θρηνεί τον άδικο χαμό της συζύγου του. Στο κάστρο καταφτάνει ο αδερφός της αποθανούσας και τα πράγματα παίρνουν εξαιρετικά δραματική και τρομακτική τροπή…(horrormovies.gr)

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

BOY KILLS WORLD 2023


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Περιπέτεια, θρίλερ

Story: Ένα κωφό αγόρι μεγαλώνει αναζητώντας εκδίκηση από τη Χίλντα βαν ντερ Κόι που δολοφόνησε την οικογένεια του, έχοντας τη βοήθεια ενός σαμάνου και οδηγό την εσωτερική φωνή του.

Σχόλιο: Δυστοπική ταινία δράσης που παίρνει στοιχεία από ταινίες όπως kill bill, hunger games κτλ και μας δίνει ένα όχι πρωτότυπο αλλά πολύ διασκεδαστικό αποτέλεσμα! Σεναριακά λοιπόν οι επιρροές από τις ταινίες που προανέφερα είναι πολύ εμφανείς και είναι μια ταινία που δεν μπορείς να πάρεις απόλυτα στα σοβαρά χάρη στην κόμικ αισθητική, το χιούμορ και τα στοιχεία φαντασίας που διαθέτει ωστόσο την βρήκα απολαυστική μιας και χαρίζει ασταμάτητη και πολύ καλογυρισμένη δράση, ξύλο, άφθονο αίμα, χαβαλέ και γενικά σε κάνει να περνάς πολύ καλά και να μην καταλαβαίνεις για πότε πέρασε η ώρα! Επίσης μου άρεσε που στις δολοφονίες ο ήρωας χρησιμοποιεί ό,τι μέσο βρει μπροστά του όπως ας πούμε έναν τρίφτη! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά, έχει πολύ καλά χορογραφημένες σκηνές μάχης και προσφέρει μπόλικο gore! Καλές είναι και οι ερμηνείες, με τον Skarsgard να είναι απολαυστικός στον ρόλο του! Γενικά λοιπόν για όποιον θέλει να δει μια διασκεδαστική και σπιντάτη κωμική και υπερβίαιη περιπέτεια εκδίκησης, αξίζει σίγουρα μια ματιά!

αγωνία:5/5
splatter:4/5
ανατροπές:5/5
τρόμος:0/5



THE PIPER 2023


 Βαθμολογία: 5/10

Είδος: Τρόμου

Story: Σε μια νεαρή συνθέτρια δίνεται η ευκαιρία μιας ζωής όταν της ανατίθεται να ολοκληρώσει το κονσέρτο του αείμνηστου μέντορά της. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το παίξιμο της μουσικής έχει θανατηφόρες συνέπειες, που την οδηγούν να αποκαλύψει την ανησυχητική προέλευση της μελωδίας και την κακή δύναμη που έχει αφυπνίσει: τον Pied Piper!(dvd-trailers.gr)

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου που παρά την ενδιαφέρουσα ιδέα δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τα κλισέ και γίνεται μια συνηθισμένη και προβλέψιμη ταινία του είδους! Σεναριακά λοιπόν η ιδέα με την στοιχειωμένη μουσική μου φάνηκε ενδιαφέρουσα παρότι ήξερα ότι σαν concept θα παρέπεμπε κάπως σε ταινίες τύπου 'the ring' ωστόσο εδώ έγινε σαφές από πολύ νωρίς πως χρησιμοποιήθηκαν όλα τα κλισέ που έχουμε δει σε τέτοιου είδους ταινίες και μάλιστα με έναν αδιάφορο τρόπο με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζει και η ιστορία να γίνεται μια απ'τα ίδια! Τα τελευταία λεπτά βέβαια αποκτούν ενδιαφέρον και προσφέρουν κάποιες καλές στιγμές αλλά η υπόλοιπη διάρκεια είναι κάπως αδιάφορη! Σε αυτό ευθύνεται και η σκηνοθεσία η οποία παρότι προσεγμένη στο σύνολο, δεν προσφέρει τρομάγματα ούτε ενδιαφέροντες φόνους κατά τη διάρκεια και μόνο στο τέλος όπου γίνεται η αποκάλυψη του δαίμονα με μια αρκετά καλή σκηνή καταφέρνει να χαρίσει κάποιες καλές στιγμές καθώς και κάποιες δόσεις gore! Επίσης μου άρεσε η μουσική που χρησιμοποιήθηκε! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Είναι μια ταινία που βλέπεται λοιπόν αν είσαι φαν του είδους, χωρίς όμως να έχει να δώσει κάτι που θα θυμάσαι για καιρό!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

LOS HABITANTES 2023


 Βαθμολογία: 5/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Ο Emiliano επιστρέφει στο σπίτι του μετά από ένα ατύχημα και βρίσκεται αντιμέτωπος με τα φαντάσματα της νέας του ζωής!

Σχόλιο: Ψυχολογικό θρίλερ από το Μεξικό που ακολουθεί την πεπατημένη χωρίς να καταφέρνει να ξεχωρίσει ή να εντυπωσιάσει! Σεναριακά λοιπόν δεν έχει να δώσει κάτι το φρέσκο, κάνει αρκετά σαφές από νωρίς ότι πρόκειται να υπάρξει κάποια ανατροπή ή σημαντική αποκάλυψη με αποτέλεσμα να περιμένουμε απλά να δούμε τις λεπτομέρειες αυτής! Παρά τον κάπως υποτονικό ρυθμό, δεν μπορώ να πω πως βαρέθηκα και βρήκα την τελική αποκάλυψη ενδιαφέρουσα και πάλι όμως χωρίς να έχει το κάτι παραπάνω για να ξεχωρίσει! Σκηνοθετικά δημιουργεί μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα αλλά τίποτα το πραγματικά δυνατό και δεν κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες για jumbscares! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που βλέπεται λοιπόν αν είσαι λάτρης του συγκεκριμένου υποείδους χωρίς όμως να γίνει αξιομνημόνευτο!

αγωνία:3/5
splatter:0/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5



Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

SHAKE, RATTLE & ROLL EXTREME 2023


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Ανθολογία τρόμου

Story: Glitch: Ένα μικρό κορίτσι παρακολουθεί ένα σόου για παιδιά που ήταν δημοφιλές τη δεκαετία του '70 μέχρι που αυτό έρχεται στη ζωή. Mukbang: Μια ομάδα influencers επισκέπτεται μια έπαυλη όταν δύο από αυτούς μετατρέπονται σε τέρατα. Rage: Όλοι παρακολουθούν τη βροχή μετεωριτών μέχρι που εξαπλώνεται ένας ιός.

Σχόλιο: Φιλιππινέζικη ανθολογία τρόμου που αποτελεί την 16η στη σειρά ταινία του franchise (δεν έχω δει καμία από τις προηγούμενες)! Αποτελείται από τρεις ιστορίες οι οποίες έχουν μια ικανοποιητική διάρκεια για να μπορέσουν να αναπτυχθούν αλλά δυστυχώς είναι και οι 3 τελείως αδιάφορες και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα το ξεχωριστό! Επίσης βρήκα μέτριες προς κακές τις ερμηνείες και σκηνοθετικά ενώ εκ πρώτης όψεως παρουσιάζουν μια ωραία και προσεγμένη εικόνα, όσον αφορά τα εφέ και το gore δεν τα πάνε καλά και όλοι οι φόνοι είναι παντελώς αδιάφοροι! Γενικά λοιπόν είναι μια κάτω του μετρίου ανθολογία με ιστορίες που δεν έχουν να δώσουν τίποτα το αξιόλογο παρά τον καλό χρόνο διάρκειας τους!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5