Σελίδες

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

CLASSIC DUELS 183



DUEL(1971):97%                                                              THE SHOUT(1978):3%


DUEL
STORY:Στο «Duel» ένας πωλητής που οδηγεί στην εθνική οδό, καταδιώκεται και τρομοκρατείται από ένα μυστηριώδες φορτηγό στην άσφαλτο.(horrormovies.gr)

THE SHOUT
STORY:Ένας συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, ζει με τη γυναίκα του σ'ένα χωριό της αγγλικής επαρχίας. Γνωρίζεται τυχαία μ'έναν ξένο ο οποίος αυτοπροσκαλείται για φαγητό, και μαγεύει τους απρόθυμους οικοδεσπότες του με ιστορίες από τα ταξίδια του στην Aυστραλία. Έχει φέρει μαζί του ένα θανατηφόρο κόκαλο, την ικανότητα να αιχμαλωτίσει την καρδιά μιας γυναίκας και τη δύναμη να εκφέρει μια τρομερή, δολοφονική κραυγή.


Σχόλιο: Το duel είναι ένα πολύ αγωνιώδες road-trip θρίλερ που ενέπνευσε το συγκεκριμένο υποείδος! Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη πλοκή μιας και αυτό που βλέπουμε σε όλη τη διάρκεια είναι ένα κυνηγητό δυο αμαξιών αλλά πετυχαίνει χάρη στην εξαιρετική του σκηνοθεσία να σε έχει στη τσίτα σε όλη τη διάρκεια και να κάνει την όψη του φορτηγού να δείχνει ανατριχιαστική!

Το the shout θα το χαρακτήριζα ένα κουλτουριάρικο θρίλερ και το βρήκα υπερβολικά αργό και μπερδεμένο για τα δικά μου γούστα! Σίγουρα έχει μια αρκετά καλή ατμόσφαιρα και η σκηνοθεσία χαρίζει όμορφα πλάνα αλλά η ιστορία δεν με κέρδισε και βρήκα τις συμπεριφορές όλων των χαρακτήρων μη ρεαλιστικές!

Το μεν duel είναι ένα mainstream αγωνιώδες θρίλερ ενώ το the shout μια παράξενη ταινία που προτείνεται για πιο σινεφίλ κοινό που θα δείξει υπομονή! Προσωπικά πέρασα σαφώς καλύτερα με το άκρως διασκεδαστικό duel!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου