Σελίδες

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

CLASSIC DUELS 181



BLADE(1998):70%                                                     MARY REILLY(1996):30%


BLADE
STORY: Το 1967 μια Αφροαμερικανή ετοιμόγεννη που έχει δεχτεί επίθεση από βαμπίρ μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Προτού πεθάνει γεννά τον Μπλέιντ, ένα πλάσμα που είναι μισός άνθρωπος και μισός βρικόλακας. Θέλοντας να εκδικηθεί το θάνατο της μητέρας του, ο Μπλέιντ αφιερώνει τη ζωή του στην εξόντωση των νεκροζώντανων. (in.gr)

MARY REILLY
STORY: Η γοτθική ταινία τρόμου Μαίρη Ράιλι αφηγείται τον έρωτα μιας υπηρέτριας (Τζούλια Ρόμπερτς), με τον εργοδότη της Δρ. Χένρι Τζέκιλ (Τζον Μάλκοβιτς) και τον σκοτεινό, μυστηριώδη και επικίνδυνο συνεργάτη του Κο Έντουαρντ Χάιντ.(iathens.gr)


Σχόλιο: Το blade αποτελεί την πρώτη και πιο ξεκάθαρη ταινία τρόμου της Marvel και προσφέρει ασυγκράτητη cult διασκέδαση! Έχει άφθονη δράση, μπόλικες καλές gore σκηνές και προσφέρει εξίσου πολύ καλά αλλά και κάποια παλιομοδίτικα πλέον εφέ! Σίγουρα έχει κλισέ, υπερβολές και cheesy στιγμές αλλά είναι μια αποτελεσματική και τολμηρή για την εποχή της προσέγγιση σε έναν αντι-ήρωα!

Το Mary Reilly είναι ένα προσεγμένο και σχεδόν ποιητικό δράμα τρόμου που δίνει μια διαφορετική εκδοχή της γνωστής ιστορίας του Dr.Jekyll! Το βρήκα πολύ ατμοσφαιρικό, έχει κάποια πολύ καλά εφέ και διαθέτει ένα εξαιρετικό cast ωστόσο είναι αρκετά αδύναμο στο κομμάτι του τρόμου με αποτέλεσμα να απογοητεύσει όποιον περιμένει να δει κάτι το δυνατό!

Το μεν Mary Reilly είναι ένα αργόσυρτο ποιοτικό δράμα με κάποια στοιχεία τρόμου ενώ το blade ένα διασκεδαστικό b-movie που προσεγγίζει σαφώς περισσότερο το είδος του τρόμου! Ξεκάθαρα πέρασα καλύτερα με το blade!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου