Σελίδες

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

CLASSIC DUELS 182



 WITCHBOARD(1986): 42%                                           CAT'S EYE(1985)58%


WITCHBOARD
STORY: Σε ενα πάρτι μεταξύ φίλων, ο Brand Sinclair,βγάζει ένα επιτραπέζιο Ouija,με σκοπό να "επικοινωνήσει" με το πνεύμα ενός 10χρονου αγοριού, του David. To πνεύμα του παιδιού ανταποκρίνεται,αλλά ο πρώην κολλητός του Brand,o Jim,κοροϊδεύει την όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα να θυμώσει το πνεύμα και από αντίδραση να σκάσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Brand...

CAT'S EYE
STORY: Μια μυστηριώδης γάτα φαίνεται να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τριών διαφορετικών ιστοριών τρόμου. Ενός καθηγητή του τένις που μπλέκεται άθελά του σ’ ένα θανατηφόρο παιχνίδι, όταν ανακαλύπτει ότι η γυναίκα με την οποία συνδέεται, είναι η σύζυγος ενός γνωστού κακοποιού. Μιας κλινικής που έχει ως στόχο να κάνει τους ασθενείς της να σταματήσουν το κάπνισμα με ΚΑΘΕ κόστος. Και ενός μικρού κοριτσιού, που πέφτει θύμα τρομοκρατίας ενός ιδιαίτερα περίεργου και ανατριχιαστικού τέρατος.(dvd-trailers.gr)


Σχόλιο: Το witchboard είναι ένα διασκεδαστικό θριλεράκι με ένα απολαυστικό πρωταγωνιστικό τρίδυμο που περιέχει τόσο ανατριχιαστικές όσο και cheesy στιγμές! Το θέμα του Ouija board μπορεί σήμερα να φαίνεται κοινότυπο πλέον ωστόσο είναι από τις ταινίες που το έκανε μόδα για να το βλέπουμε και στις σημερινές παραγωγές! Σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες ταινίες των 80s αλλά βλέπεται πολύ ευχάριστα!

Το cats eye είναι μια ανθολογία τρόμου που μας αφηγείται τρεις ιστορίες οι οποίες συνδέονται από μια αδέσποτη γάτα! Η πρώτη ιστορία σατιρίζει τον εθισμό στο κάπνισμα, είναι η πιο αστεία ιστορία αλλά μου πέρασε κάπως αδιάφορη! Η δεύτερη ιστορία έχει να κάνει με έναν πάμπλουτο άντρα που πιάνει τον εραστή της γυναίκας του και του βάζει μια αποστολή απ’την οποία αν επιζήσει θα του παραχωρήσει την γυναίκα, το αμάξι αλλά και κάποια χρήματα! Είναι η πιο αγωνιώδης ιστορία και θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική σε όσους έχουν υψοφοβία, όμως σαν πλοκή δεν έχει κάτι το πρωτότυπο! Η τρίτη ιστορία έχει να κάνει με ένα τρολ που ζει σε ένα σπίτι και βασανίζει ένα μικρό κορίτσι και το οποίο βρίσκει για αντίπαλο την αδέσποτη γάτα! Είναι η πιο χαριτωμένη και διασκεδαστική ιστορία από τις τρεις και μου άρεσαν πολύ τα εφέ!

Πρόκειται για δυο διαφορετικού είδους ταινίες, το witchboard αποτέλεσε έμπνευση για τις νεότερες ταινίες τρόμου παρότι δεν κατάφερε να απογειώσει την ιδέα του ενώ το cats eye αποτελεί μια διασκεδαστική ανθολογία τρόμου που δείχνει φρέσκια μέχρι και σήμερα! Προσωπικά πέρασα καλύτερα με το cat’s eye!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου