Σελίδες

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

CLASSIC DUELS 180


LET THE SLEEPING CORPSES LIE(1974):97%        PETEY WHEATSTRAW(1977):3%


LET THE SLEEPING CORPSES LIE
STORY: Στην επαρχία του Μάντσεστερ ένα πειραματικό μηχάνημα για την καταπολέμηση εντόμων στις καλλιέργειες προκαλεί τους νεκρούς να επιστρέφουν στη ζωή με πείνα για ανθρώπινη σάρκα.(b-movies.gr)

PETEY WHEATSTRAW
STORY: Μετά την δολοφονία του από τους αντιπάλους του, ο Petey Wheatstraw ανασταίνεται με αντάλλαγμα την υποχρέωση να παντρευτεί την κόρη του διαβόλου, την ασχημότερη γυναίκα στον κόσμο!


Σχόλιο: Το let sleeping corpses lie είναι μια πολύ αποτελεσματική ταινία τρόμου με ζόμπι που έχει την κατάλληλη ανατριχιαστική ατμόσφαιρα και κάνει τα ζόμπι να φαίνονται πραγματικά τρομακτικά ενώ προσφέρει και μπόλικο gore! Ακόμα και από άποψη πλοκής που πλέον έχουμε δει αμέτρητες ταινίες τέτοιας θεματικής καταφέρνει να προκαλέσει το ενδιαφέρον χάρη στην ανάπτυξη των χαρακτήρων του και των προσωπικών ιστοριών τους!

Το petey wheatstraw είναι μια χαβαλεδιάρικη cult μαύρη κωμωδία που διαθέτει αστείες στιγμές αλλά και αρκετές σαχλές και υστερεί σημαντικά στο κομμάτι του τρόμου! Ερμηνείες και σκηνοθεσία είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο αν και αυτό προσδίδει στη καλτίλα της!

Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικού ύφους και είδους ταινίες, το μεν petey wheatstraw είναι κυρίως μια χαβαλεδιάρικη κωμωδία ενώ το let sleeping corpses είναι μια καθαρόαιμη ταινία τρόμου! Προσωπικά πολύ πιο αποτελεσματική και σοβαρή σαν συνολική προσπάθεια βρήκα το let sleeping corpses lie και το απόλαυσα πολύ περισσότερο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου