Σελίδες

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

CLASSIC DUELS 179



 THE DAY OF THE BEAST(1995):70%                        BELOVED(1998):30%


THE DAY OF THE BEAST
STORY: Ένας παπάς βρίσκει μέσα στη βίβλο ότι ο αντίχριστος θα γεννηθεί την ημέρα των Χριστουγέννων στη Μαδρίτη. Με βοήθεια από έναν φαν της heavy metal και έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή, θα προσπαθήσει να σταματήσει το κακό και να σκοτώσει το μωρό.

BELOVED
STORY: Σε ένα δύσκολο ταξίδι αναζήτησης της ελευθερίας, η Σεθ έρχεται αντιμέτωπη με μυστικά που τη στοίχειωναν για χρόνια. Τότε, ένας παλιός φίλος από το παρελθόν της ξαναμπαίνει ξάφνου στη ζωή της. Με τη βοήθειά του, η Σεθ ίσως τελικά καταφέρει να ξαναανακαλύψει ποια είναι.(themoviedb.org)

Σχόλιο: Το the day of the beast είναι μια παλαβιάρικη Ισπανική κωμωδία τρόμου που έχει μια σχετικά πρωτότυπη ιστορία να διηγηθεί με ένα ιδιαίτερο στιλ που προσδίδει σε αυτήν ο εξαιρετικός Alex de la Iglesia και η οποία βλέπεται ανετότατα μέχρι και σήμερα χωρίς να δείχνει ‘παλιά’! Προσφέρει πετυχημένο μαύρο χιούμορ αλλά και κάποιες creepy στιγμές και είναι διασκεδαστική σε όλη τη διάρκεια! Στα αρνητικά θα έβαζα κάποιες σουρεαλιστικές στιγμές και συμπεριφορές που στερούνται λογικής και ρεαλισμού!

Το beloved είναι ένα αλληγορικό δράμα που θίγει την σκλαβιά που υπέστησαν οι μαύροι και το πως αυτή επηρέασε τις ζωές τους και διαθέτει και λίγα στοιχεία τρόμου μιας και εντάσσει και κάποια μεταφυσικά στοιχεία στην ιστορία! Βρήκα την διάρκεια υπερβολικά τραβηγμένη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ιστορία να έχει προβλήματα στο focus της και να κουράζει! Επίσης τα στοιχεία τρόμου είναι πολύ λίγα με αποτέλεσμα να απογοητεύσει όποιον περιμένει να δει ένταση και τρομάγματα! Ωστόσο είναι μια καλοφτιαγμένη θλιβερή ταινία που θίγει ιστορικά ζητήματα με έναν ευαίσθητο αλλά και σκληρό τρόπο και διανθίζεται από εξαιρετικές ερμηνείες!

Αν και το beloved έχει περισσότερο βάθος και ουσία στην ιστορία του, το day of the beast είναι πιο σφιχτοδεμένο σεναριακά και ξεκάθαρα πολύ πιο διασκεδαστικό στο σύνολο του!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου