Σελίδες

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

CLASSIC DUELS 177



 ARE YOU IN THE HOUSE ALONE?(1978): 45%       DR.JEKYLL AND SISTER HYDE(1971):55%


ARE YOU IN THE HOUSE ALONE
STORY: Ένα έφηβο κορίτσι παρενοχλείται από έναν stalker που την βασανίζει με απειλητικά σημειώματα και τηλεφωνικές κλήσεις!

DR.JEKYLL AND SISTER HYDE
STORY: Στη βικτοριανή εποχή στο Λονδίνο, ο Δρ Henry Jekyll προσπαθεί να δημιουργήσει το ελιξίριο της ζωής χρησιμοποιώντας γυναικείες ορμόνες που κλέβει από φρέσκα πτώματα. Κάποια στιγμή, ο Δρ Τζέκιλ αφού πίνει ο ίδιος τον ορό, μεταμορφώνεται σε μια πανέμορφη, αλλά διαβολική γυναίκα. Σύντομα χρειάζεται θηλυκές ορμόνες για να ανανεώνει τον ορό του και να διατηρεί την τεχνητή του "αθανασία".


Σχόλιο: To are you in the house alone? λειτουργεί πολύ καλά ως δραματικό θρίλερ που καταπιάνεται με ένα επίκαιρο μέχρι και σήμερα θέμα παρά ως ταινία τρόμου μιας και τα στοιχεία τρόμου που υπάρχουν είναι ελάχιστα! Σίγουρα η έλλειψη δράσης και ο αργός ρυθμός ίσως ξενίσουν πολλούς, όμως έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και πλήρως ανεπτυγμένη ιστορία να μας διηγηθεί και το κάνει με αρκετό ρεαλισμό!

Το Dr.Jekyll & sister Hyde είναι μια αρκετά τολμηρή για την εποχή ταινία τρόμου μιας και θίγει με τον τρόπο της την αλλαγή φύλου και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της γνωστής ιστορίας! Ίσως θα ήθελα περισσότερη δράση και περισσότερα στοιχεία τρόμου αλλά όπως και να έχει αποτελεί μια πρωτοποριακή για την εποχή ταινία!

Και οι δυο ταινίες τα πάνε πολύ καλά στο είδος που υπηρετούν, το μεν are you in the house alone θίγει ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα και στηρίζεται στον ρεαλισμό ενώ το dr.jekyll θίγει τολμηρά για την εποχή ζητήματα με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο στηριζόμενο στην φαντασία! Θα προτιμήσω το dr.jekyll & sister hyde μιας και παίρνει μια γνωστή ιστορία και την μετατρέπει σε κάτι πρωτότυπο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου