Σελίδες

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

TV SHOWS 13

1.FEAR THE WALKING DEAD

Βαθμολογία:6,5/10

Story:Το «Fear the Walking Dead» διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες, περίπου την ίδια περίοδο που ο Rick Grimes βρίσκεται σε κώμα, και περιγράφεται ως ένα οικογενειακό δράμα, αφού οιβασικοί χαρακτήρες του, διαφορετικοί από εκείνους του «The Walking Dead», είναι η Madison,τα δύο παιδιά της από προηγούμενο γάμο, ο αρραβωνιαστικός της και η τέως οικογένειά του.

Σχόλιο:Season 1: Spin-off του ‘the walking dead’,για το οποίο τουλάχιστον στη πρώτη σεζόν δεν βρήκα λόγο ύπαρξης μιας και δεν προσφέρει τίποτα το καινούριο στο σύμπαν της σειράς, ωστόσο είναι σε θέση να σταθεί αυτόνομα! Αυτό που θα μου άρεσε πολύ είναι μια σε βάθος χρόνου συνύπαρξη των επιζώντων απ’τις δυο σειρές! Τώρα όσον αφορά την συγκεκριμένη σειρά, με χάλασε κάπως ο αργός ρυθμός και επίσης θα ήθελα χαρακτήρες με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο πρόκειται μόνο για την αρχή της ιστορίας οπότε πιστεύω απ’την επόμενη σεζόν θα αρχίσουν οι χαρακτήρες να ξεδιπλώνονται και να γίνονται πιο συμπαθείς! Τα επεισόδια της σεζόν ήταν μόνο 6 οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω πως κουράστηκα να την τελειώσω και σαν ξεκίνημα το θεωρώ ικανοποιητικό! Ελπίζω η συνέχεια να ανεβάσει την ένταση και να καταφέρει να γίνει εθιστική σαν σειρά!(7)


Season 2: Στην δεύτερη σεζόν οι χαρακτήρες ξεδιπλώθηκαν αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να γίνουν συμπαθείς!Οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι ενοχλητικοί και δεν με έκαναν να ενδιαφερθώ για την τύχη τους!Οι μόνοι που συμπάθησα κάπως παραπάνω είναι η Alicia και ο Nick!!Οι αδιάφοροι ή αντιπαθητικοί χαρακτήρες σε συνδυασμό με τον αργό ρυθμό,κάνουν την σειρά κουραστική σε κάποια επεισόδια!Βέβαια η σειρά έχει και τις καλές της στιγμές,όπως ας πούμε τα τελευταία δυο επεισόδια που είναι αρκετά δυνατά και έχουν πολύ gore και επίσης μου άρεσαν κάποιες σκηνές με ζόμπι στη θάλασσα που δεν είχαμε δει ποτέ στο the walking dead!(6)

Season 3:Βρήκα την τρίτη σεζόν της σειράς την καλύτερη μέχρι στιγμής μιας και έχει περισσότερη δράση,σημαντικές απώλειες που δεν παύουν να απασχολούν τους ήρωες και επίσης οι ήρωες αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον,ιδιαίτερα η Madison και η Alicia μου άρεσε το πως εξελίσσονται σαν χαρακτήρες!Ο Nick θεωρώ ότι πρέπει να βρει τον δρόμο του σαν χαρακτήρας γιατί μοιάζει κάπως χαμένος σε όλη τη σεζόν αλλά προσφέρει κάποιες δυνατές στιγμές!Δεν λείπουν κάποιες συμπεριφορές εκτός λογικής,ας πούμε ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές τον αλλοπρόσαλλο Troy δεν πείθει,όμως στο σύνολο βρήκα τους ήρωες να αντιδρούν στις καταστάσεις ρεαλιστικά και να επηρεάζονται σημαντικά από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους!Το φινάλε το βρήκα αρκετά καλό και μου δημιούργησε περιέργεια για τη συνέχεια!(8)

Season 4:Η τέταρτη σεζόν λειτουργεί κάπως σαν reboot για την σειρά,αδιαφορεί για το φινάλε της προηγούμενης και αντιμετωπίζει τους πρωταγωνιστές των προηγούμενων κύκλων περισσότερο σαν δευτερεύοντες ρόλους και στην θέση τους βάζει στην πρωταγωνιστική θέση τον Morgan,που έκανε μεταγραφή απ'την πρωτότυπη σειρά 'the walking dead'!Όλο αυτό απ'την μια δημιουργεί έναν αέρα ανανέωσης στη σειρά,ωστόσο δεν μπορώ να πω πως για μένα λειτούργησε αρκετά καλά και ίσως γι'αυτό να ευθύνεται ότι έτσι κι αλλιώς δεν έβρισκα τον Morgan ιδιαίτερα ενδιαφέρον σαν χαρακτήρα!Επίσης με χάλασε που ενώ είχε γίνει μια βελτίωση στην προηγούμενη σεζόν,σε αυτήν επέστρεψε ο πολύ αργός ρυθμός!Απ'την άλλη όμως βρήκα ενδιαφέροντες και συμπαθείς όλους τους νέους χαρακτήρες και με έκαναν να ενδιαφέρομαι για την τύχη τους!Πρόκειται για μια ανανεωτική λοιπόν σεζόν που έκανε μια επιτυχημένη προσθήκη χαρακτήρων,δεν στάθηκε ικανή όμως να κάνει την σειρά εθιστική!(7)

Season 5:Η πέμπτη σεζόν αποτελεί ένα βήμα προς τα πίσω για την σειρά μιας και κάνει πιο εμφανή όλα τα προβλήματα που είχαν υπάρξει στις προηγούμενες!Ο ρυθμός είναι πολύ αργός,οι χαρακτήρες είναι τελείως αδιάφοροι και κάποιες φορές φέρονται χωρίς λογική και όσον αφορά την πλοκή δεν σου δίνει κάτι να περιμένεις και να αγωνιάς γι'αυτό!Απλά βλέπουμε σε κάθε επεισόδιο τους ήρωες να πηγαινοέρχονται,χωρίς να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις και ακόμα και οι villain της σεζόν εμφανίζονται μόνο στα τελευταία επεισόδια χωρίς να καταφέρουν να κινήσουν πραγματικά το ενδιαφέρον!Στη σεζόν αυτή μετά τον Morgan έχουμε και μια ακόμα ένταξη απ'το σύμπαν του the walking dead,τον Dwight ο οποίος όμως δεν προσφέρει κάτι το σημαντικό στην ιστορία!Πέρα απ'τα προβλήματα ωστόσο,εκτιμώ την προσπάθεια για εφευρετικές ιδέες όπως τα ραδιενεργά ζόμπι,την υποβρύχια πάλη με ζόμπι στην πισίνα κτλ και επίσης ο τρόπος που κλείνει η σεζόν δημιουργεί κάποιο ενδιαφέρον για την συνέχεια!Στο σύνολο πάντως ήταν μια απογοητευτική και βαρετή σεζόν!(6) 

 Season 6: Η έκτη σεζόν έχει κάνει κάποιες διορθώσεις συγκριτικά με την βαρετή προηγούμενη, χωρίς όμως να εξαφανίζει τα σημαντικά προβλήματα που διέπουν την σειρά! Καταρχήν μου άρεσε πολύ που έγινε μοίρασμα των χαρακτήρων σε διαφορετικές τοποθεσίες με αποτέλεσμα κάθε επεισόδιο να αφορά διαφορετικό χαρακτήρα κι έτσι να έχουμε πληθώρα υποπλοκών! Το πρώτο μέρος της σεζόν το βρήκα αρκετά καλό και εξελίσσεται πολύ ωραία μέχρι την κορύφωση του προσφέροντας κάποιες δυνατές συναισθηματικά στιγμές και αρκετή αγωνία σε κάποια επεισόδια! Συγκεκριμένα οι χαρακτήρες John, June, Virginia και Dakota παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον σε αυτό το πρώτο μέρος! Το δεύτερο μέρος απ'την άλλη ενώ παρουσιάζει κάποιους ενδιαφέροντες κακούς ρίχνει πολύ την ένταση και επαναφέρει τον πολύ αργό ρυθμό! Επίσης υπάρχουν κάποιες χαζές καταστάσεις και μη λογικές συμπεριφορές σε όλη τη διάρκεια της σεζόν που ίσως εκνευρίσουν κάποιους! Το τελευταίο επεισόδιο παρότι αρκετά υποτονικό δημιουργεί περιέργεια για την συνέχεια αν και θα ήθελα να συμμετέχουν όλοι οι βασικοί χαρακτήρες της σειράς σε αυτό! Γενικά λοιπόν αποτελεί μια καλή για τα επίπεδα της σειράς σεζόν αλλά η σειρά χρειάζεται ακόμα πιο πολλές διορθώσεις στη συνέχεια για να μπορέσει να γίνει απολαυστική και κυρίως χρειάζεται πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες!(7)

Season 7: Η έβδομη σεζόν μας διηγείται τα γεγονότα μετά την έκρηξη των πυρηνικών κεφαλών όπου πλέον οι χαρακτήρες πέρα απ'τα ζόμπι και τις μεταξύ τους εχθροπραξίες έχουν να αντιμετωπίσουν και το αφιλόξενο περιβάλλον! Ενδιαφέρουσα ιδέα και μου άρεσε το ότι υπάρχει πληθώρα χαρακτήρων οι οποίοι έχουν μοιραστεί σε διαφορετικές τοποθεσίες κι έτσι κάθε επεισόδιο είναι εστιασμένο και σε διαφορετικό χαρακτήρα μέχρι να συναντηθούν! Επίσης μου άρεσε η επιστροφή ενός αγαπημένου χαρακτήρα αν και γίνεται στο τέλος και είναι περισσότερο υποσχόμενη για την επόμενη σεζόν! Παρά το γεγονός λοιπόν πως υπάρχουν αυτά τα καλά, δυστυχώς η σεζόν στο σύνολο είναι αρκετά αργή και βαρετή και γεμάτη με επεισόδια που μοιάζουν fillers και εν τέλει δεν φτάνει και ποτέ σε κάποια σημαντική κορύφωση! Ναι μεν υπάρχουν κάποιες σημαντικές εξελίξεις αλλά είναι λίγες και περισσότερο θυμίζει σαπουνόπερα και βαρύ καταθλιπτικό δράμα παρά σειρά τρόμου! Επίσης υπάρχουν πολλές παράλογες συμπεριφορές που ζημιώνουν πολύ τη σεζόν καθώς η βαρύτητα όλων των επεισοδίων έχει πέσει στην ανάπτυξη των χαρακτήρων οπότε έπρεπε να υπάρχει περισσότερη προσοχή στο πως δρουν! Γενικά λοιπόν η σεζόν αυτή δεν τα πήγε όσο καλά θα μπορούσε και ελπίζω απλά να έθεσε τις βάσεις για να δούμε κάτι πολύ καλύτερο στην επόμενη!(6)

Season 8: Η 8η και τελευταία σεζόν της σειράς μας κάνει ξεκάθαρο πλέον πως συνύπαρξη μεταξύ των χαρακτήρων της συγκεκριμένης και της βασικής σειράς δεν θα υπάρξει! Η σεζόν προσφέρει σημαντικές εξελίξεις γενικότερα για το σύμπαν του walking dead και δίνει ένα ικανοποιητικό κλείσιμο στη σειρά ωστόσο όλα σε αυτήν δείχνουν βεβιασμένα, οι χαρακτήρες φέρονται τελείως αλλοπρόσαλλα και αλλάζουν συμπεριφορά σε ανύποπτο χρόνο μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί η πλοκή και υπάρχουν αμέτρητες ευκολίες και σεναριακές τρύπες! Ενώ λοιπόν ως προς την έκβαση της ιστορίας η σεζόν είχε πράγματα να δώσει, το σενάριο μου φάνηκε κακογραμμένο με αποτέλεσμα να μην τα αναδείξει στον βαθμό που θα έπρεπε! Συνολικά σαν σειρά είχε να προσφέρει ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ως ένα μέρος έδωσε πράγματα που αγαπήσαμε και από την βασική σειρά ωστόσο είναι μια σειρά με αρκετά σκαμπανεβάσματα!(6)


2.GRIMM

Βαθμολογία:6/10

Story:Το Grimm είναι μια δραματική σειρά εμπνευσμένη από το κλασικό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ. Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Νικ Μπάρκχαρντ (David Giuntoli, «Turn The Beat Around») ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια εκλεκτή οικογένεια γνωστή ως Γκριμ, που έχει καθήκον να κρατάει την ισορροπία μεταξύ της ανθρωπότητας και των μυθικών τεράτων του κόσμου.Καθώς προσπαθεί να κρύψει τους κινδύνους της νέας του φύσης από την αρραβωνιαστικιά του, Τζουλιέτ Σίλβερστοουν (Bitsie Tulloch, «quarterlife»), και τον συνάδελφό του, Χανκ Γκρίφιν (Russell Hornsby, «Lincoln Heights»), βρίσκεται περισσότερο στο επίκεντρο αρχαίων αντιζηλιών και συμμαχιών του κόσμου των Γκριμ.

Σχόλιο:Season 1:Η πρώτη σεζόν ασχολείται κατά βάση με αυτοτελείς υποθέσεις κάτι που προσωπικά δεν μου άρεσε μιας και οι αυτοτελείς σειρές δεν με κάνουν να ‘κολλάω’!Στην προκειμένη περίπτωση με χάλασε που οι αυτοτελείς υποθέσεις είναι αρκετά κλισέ και προβλέψιμες και επίσης έχουν αρκετές τρύπες κι ευκολίες! Ωστόσο η σειρά έχει να προσφέρει πρωτότυπα πλάσματα εμπνευσμένα από ζώα τα οποία θα ήθελα να δω πως θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια και επίσης μου άρεσε ο τρόπος που ξεκινάνε τα επεισόδια με αποσπάσματα από τα παραμύθια των αδερφών grimm! Ελπίζω οι αυτοτελείς υποθέσεις να είναι απλά η βάση της σειράς για να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες και τα πλάσματα και στη συνέχεια να δώσει μια καλή βασική ιστορία!(6)


Season 2: Η δεύτερη σεζόν εξακολουθεί να έχει αυτοτελή επεισόδια ωστόσο ευτυχώς έχει και μια βασική ιστορία που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά! Ούτε αυτή η σεζόν με έκανε να κολλήσω όμως την βρήκα πιο διασκεδαστική μιας και πλέον και οι ήρωες μου είναι πιο οικείοι!Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χαρακτήρας της Andalind,την οποία δεν ξέρεις αν πρέπει να συμπαθείς ή να μισείς!Επίσης ενδιαφέρον αποκτά και η Juliette,όμως η ιστορία της καταλήγει να κλείσει με εύκολο και προβλέψιμο τρόπο!(6)

Season 3:Τα αυτοτελή επεισόδια συνεχίζουν να υπάρχουν και στη τρίτη σεζόν,και παράλληλα συνεχίζει και η βασική ιστορία σιγά σιγά στα ενδιάμεσα επεισόδια και γίνεται περισσότερο ενεργή στα τελευταία! Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον χαρακτήρα της Andalind για άλλη μια φορά που προσφέρει κάποιες αρκετά καλές στιγμές!Επίσης μου άρεσε η προσθήκη ενός νέου χαρακτήρα,της Trubel! Ελπίζω η επόμενη σεζόν να εστιάσει ακόμα περισσότερο στη βασική ιστορία γιατί εξακολουθώ να μην έχω κολλήσει με τη σειρά!(7)

Season 4: Η τέταρτη σεζόν κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες, συνδυάζοντας αυτοτελείς υποθέσεις και μια βασική ιστορία που εξελίσσεται με αργό ρυθμό! Ωστόσο αυτή η σεζόν προσφέρει και κάποιες καθοριστικές εξελίξεις για κάποιους ήρωες,κάτι που μου άρεσε πολύ! Βρήκα αγωνιώδη τα επεισόδια με το δικαστήριο των Wessen και επίσης μου άρεσε πολύ το φινάλε της σεζόν! Όσον αφορά τους χαρακτήρες,αυτοί που κέρδισαν το ενδιαφέρον μου σε αυτή τη σεζόν ήταν και πάλι η Andalind αλλά και η Juliette που προσφέρει πολλές καλές στιγμές! Παρότι η σεζόν αυτή έχει περισσότερες σημαντικές εξελίξεις στην βασική ιστορία δεν θα της βάλω μεγαλύτερο βαθμό μιας και είχε αρκετά επεισόδια που δεν είχαν να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο και απλά γέμιζαν χρόνο!(7)

Season 5: Θεωρώ πως είναι η καλύτερη σεζόν της σειράς μιας και επιτέλους έχει μια ενδιαφέρουσα βασική ιστορία και λιγότερα filler επεισόδια!Το θέμα της συνωμοσίας των Wessen ταιριάζει πολύ στη σειρά και κρατάει το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της σεζόν!Επίσης μου άρεσε η επιστροφή της Juliette που έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή αλλά μου άρεσε και η εξέλιξη του Captain Sean!Ακόμη,μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας της κόρης της Andalind!Το φινάλε της σεζόν το βρήκα πολύ δυνατό και είναι η πρώτη φορά που σεζόν του grimm με αφήνει με αγωνία για την συνέχεια!(8)

Season 6:Πρόκειται για την τελευταία σεζόν της σειράς και περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό για κλείσιμο η αλήθεια είναι!Η σεζόν κινείται σε πολύ χαμηλούς τόνους,με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο τέρας που υπάρχει πίσω απ'τους καθρέφτες και απειλεί τους πρωταγωνιστές και για το οποίο μαθαίνουμε λίγο λίγο μέχρι την ολοκληρωμένη αποκάλυψη των δυο τελευταίων επεισοδίων!Παράλληλα συνεχίζουν και οι αυτοτελείς υποθέσεις της σειράς!Δεν θεωρώ πως υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά τους ήρωες και κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί προηγούμενη σεζόν της σειράς!(5)

3.JESSICA JONES

Βαθμολογία:8/10

Story:«Η ιστορία εστιάζει στη Jessica Jones, μια σούπερ ηρωίδα που υποφέρει απο διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), κάτι που την οδηγεί στον να κρεμάσει το κοστούμι της και να ανοίξει ένα γραφείο ερευνών, μέσα απο το οποίο θα καταλήξει να βοηθά ανθρώπους και άλλους σούπερ ήρωες.»

Σχόλιο:Season 1: Μια πολύ καλή superhero σειρά που δεν έχει πολύ δράση, όμως έχει μια πολύ καλή ιστορία που θυμίζει ψυχολογικό θρίλερ και επίσης έχει πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες! Όλοι οι χαρακτήρες έχουν κάτι να δώσουν στη σειρά και προσωπική αγαπημένη εκτός απ΄την πολύ συμπαθή κεντρική ηρωίδα, είναι η δυναμική κολλητή της φίλη που αν η σειρά παραμείνει πιστή στα comic πρόκειται να γίνει κι αυτή superhero! Επίσης βρήκα εξαιρετικό τον villain και μου άρεσε πολύ η ικανότητα του ελέγχου του μυαλού! Γενικά η σειρά παρά τον σχετικά αργό της ρυθμό με κράτησε ικανοποιημένο σε όλα τα επεισόδια και πολύ θα ήθελα να δω την συνέχεια της!(8)
Season 2:Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει κάπως αδύναμα αλλά όσο προχωράνε τα επεισόδια αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον!Σε αυτή τη σεζόν η Jessica δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιον σούπερ κακό αλλά έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της!Αυτό μας βοηθά να μάθουμε ακόμα καλύτερα τον χαρακτήρα της και να γίνει ακόμα πιο συμπαθής!Εκτός απ'την ενδιαφέρουσα βασική ιστορία,πολύ καλές βρήκα και τις εξελίξεις όσον αφορά την Jeri και ιδιαίτερα την Trish,που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή τη σεζόν!Ήταν λοιπόν μια πολύ καλή σεζόν και περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια για να δω ιδιαίτερα το πως θα εξελιχθεί η σχέση της Jessica με την Trish!(8)
Season 3:Η τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς μπορεί να ξεκινάει κάπως αδύναμα όμως στην συνέχεια γίνεται απολαυστική και δίνει ένα ικανοποιητικό αν και μελαγχολικό κλείσιμο στην ιστορία!Ο αρχικακός της σεζόν είναι ένας serial killer χωρίς υπερδυνάμεις,είναι ένας μισητός χαρακτήρας που όμως είναι αρκετά αδύναμος και τυπικά θα μπορούσε να έχει νικηθεί σε ένα μόλις επεισόδιο ωστόσο δίνει το έναυσμα για να δημιουργηθούν κάποια ηθικά διλήμματα σχετικά με την αυτοχειρία και το τι είναι καλό και κακό!Στο πρώτο μισό ο ρυθμός είναι κάπως αργός,κάποιες υποπλοκές φαίνονται αδιάφορες όπως ας πούμε το φλερτ της Jeri με μια παλιά της ερωμένη (αν και στην συνέχεια αποκτούν ενδιαφέρον) και επίσης με κούρασε η ανικανότητα της αστυνομίας σχετικά με το να βρει στοιχεία για να συλλάβει τον serial killer παρότι κάνει μπαμ ότι είναι αυτός!Όλα όμως διορθώνονται στο δεύτερο μισό,ο ρυθμός βελτιώνεται όλο και πιο πολύ και η σειρά αποκτάει δράση και συναίσθημα!Το μεγάλο θετικό της σεζόν είναι η εξέλιξη του χαρακτήρα της Trish που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή τη σεζόν!Ενδιαφέροντες βρήκα και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες της σεζόν όπως η Dorothy αλλά και ο Eric που έχει την υπερδύναμη να εντοπίζει 'κακούς'!Γενικά λοιπόν ήταν μια πολύ καλή σεζόν αντάξια της σειράς και ένα ολοκληρωμένο φινάλε αν και προσωπικά θα ήθελα να δω και άλλη σεζόν!(8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου