Σελίδες

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

CLASSIC DUELS 164



 DEATH WALKS ON HIGH HEELS(1971):60%         FRAGMENT OF FEAR(1970):40%


DEATH WALKS ON HIGH HEELS
STORY: Μετά το θάνατο του πατέρα της και διάσημου κλέφτη διαμαντιών, η στριπτιζέζ κόρη του δέχεται παρενοχλήσεις από έναν επικίνδυνο μασκοφόρο ο οποίος θέλει να μάθει μετά μανίας που έχει κρύψει ο πατέρας της τα διαμάντια!

FRAGMENT OF FEAR
STORY:Ένας άντρας που παλιότερα υπήρξε χρήστης ναρκωτικών πάει για διακοπές στην Ιταλία μαζί με την θεία του! Όταν εκείνη δολοφονείται, ξεκινάει να ερευνά την υπόθεση! Σύντομα όλη του η ζωή θα βγει εκτός ελέγχου!

Σχόλιο: Το death walks on high heels είναι ένα giallo που έχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή που σε κερδίζει με τις απρόβλεπτες εξελίξεις της και τις ανατροπές της! Οι ερμηνείες είναι αδύναμες κάνοντας την κάποιες φορές να δείχνει άθελα της αστεία,  όμως αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται στα περισσότερα giallo και τουλάχιστον εδώ η πλοκή και η τολμηρή σκηνοθεσία σε αποζημιώνουν!

Το fragment of fear είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που εστιάζει στο αν υπάρχει μια μυστική οργάνωση που προσπαθεί να καταστρέψει τον πρωταγωνιστή ή αν όλα είναι μια παράνοια! Είναι ένα προσεγμένο θρίλερ με καλές ερμηνείες και μου άρεσε η ανατριχιαστική ατμόσφαιρα συνεχής απειλής που διαθέτει ωστόσο είναι κάπως αργόσυρτη και αφήνει κάποια ερωτήματα αναπάντητα!

Αν και στο τεχνικό κομμάτι, πιο προσεγμένο σαν ταινία είναι το fragment of fear, πιο διασκεδαστικό και ‘γεμάτο’ σαν πλοκή βρήκα το death walks on high heels!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου