Σελίδες

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

CLASSIC DUELS 163



 NO,THE CASE IS HAPPILY RESOLVED(1973):51%     THE GRAPES OF DEATH(1978):49%


NO,THE CASE IS HAPPILY RESOLVED
STORY: Όταν ένας μάρτυρας μιας δολοφονίας αποφασίζει να μην πάει στην αστυνομία, ο πραγματικός δολοφόνος επιλέγει να κατηγορήσει εκείνον ως δολοφόνο και να ισχυριστεί πως είναι ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας!

THE GRAPES OF DEATH
STORY:Στο «Les Raisins de la Mort» μια γυναίκα που ταξιδεύει στη φάρμα του φίλου της καταλήγει να αγωνίζεται για τη ζωή της όταν ανακαλύπτει ότι το εντομοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε στους αμπελώνες της γύρω περιοχής έχει μετατρέψει τους κατοίκους σε αιμοδιψή κτήνη.(horrormovies.gr)

Σχόλιο: Το no,the case is happily resolved είναι ένα Ιταλικό θρίλερ εγκλήματος που ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα για την εποχή μονοπάτια όσον αφορά την πλοκή! Δεν είναι προβλέψιμο, έχει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα με ένα βίαιο έγκλημα και  χρησιμοποιεί πετυχημένη μουσική υπόκρουση! Απ’την άλλη μετά το δυνατό ξεκίνημα, πέφτει σε ρυθμό και σε ένταση και ο κεντρικός χαρακτήρας δείχνει αρκετά χαζός και αντιπαθητικός με τον τρόπο που φέρεται στη σύζυγο του με αποτέλεσμα να μην νοιαζόμαστε τόσο για την τύχη του!

Το the grapes of death είναι ένα Γαλλικό zombie θρίλερ το οποίο όμως έχει την διαφορά ότι εδώ οι άνθρωποι δεν μετατρέπονται σε σαρκοφάγα ζόμπι αλλά σε ψυχοπαθείς δολοφόνους! Στα θετικά βάζω ότι δεν δείχνει τα χρόνια του, είναι αρκούντως ανατριχιαστικό και έχει μπόλικο gore! Στα αρνητικά βάζω το ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πλοκή, απλά βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να περιφέρεται στα βουνά και να ψάχνει να βρει σωτηρία!

Και οι δυο ταινίες είναι πολύ καλές, το ένα ως θρίλερ εγκλήματος και το άλλο ως ταινία τρόμου ωστόσο προτιμώ ελαφρώς περισσότερο το no,the case is happily resolved λόγω της πιο σύνθετης πλοκής!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου