Σελίδες

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

CLASSIC DUELS 162



 HOUSE OF USHER(1960): 52%                                UNA SULL'ALTRA(1969):48%


HOUSE OF USHER
STORY: Βρισκόμαστε κάπου στον 19ο αιώνα. Ένας νεαρός άντρας μεταβαίνει στην απομακρυσμένη πολυτελή οικία της αρραβωνιαστικιάς του, Madeline, με σκοπό να γνωστοποιήσει τις γαμήλιες διαθέσεις του και να την πάρει μαζί του. Όμως εκεί συναντά τον μυστηριώδη και απαισιόδοξο αδελφό της Redrick Usher ο οποίος  προσπαθεί να εμποδίσει τον νέο να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. Ο λόγος είναι μια τρομερή κατάρα που έχει πέσει πάνω στον ίδιο, στην αδερφή του και γενικά σε όλους τους προγόνους της οικογένειας Usher. Προορισμός της καταραμένης οικογένειας είναι η αδυναμία και…ο θάνατος.(horrormovies.gr)

UNA SULL'ALTRA
STORY: Όταν η άρρωστη γυναίκα του πεθαίνει, ένας άπιστος γιατρός που πρόκειται να κληρονομήσει 1 εκατομμύριο δολάρια ερωτεύεται παθολογικά μια σωσία της σε ένα στριπτιτζάδικο.(netflix.com)


Σχόλιο: Το house of usher είναι μια ατμοσφαιρική ταινία που στηρίζεται στο μυστήριο σχετικά με το αν κάτι περίεργο τρέχει με την πρωταγωνίστρια ή αν ο αδερφός της είναι ψυχοπαθής και συνοδεύεται από εξαιρετικές ερμηνείες, ιδιαίτερα του φανταστικού Vincent Price! Μπορεί να υστερεί σε τρόμο ειδικά για το νεότερο κοινό αλλά έχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή και έναν σφιχτοδεμένο ρυθμό που δεν σε αφήνουν να χάσεις καθόλου το ενδιαφέρον σου!

Το una sullaltra είναι ένα ενδιαφέρον giallo που στηρίζεται στο μυστήριο του! Αν και βρήκα κάπως άτσαλες τις μεταπηδήσεις από σκηνή σε σκηνή ομολογώ πως τα τελευταία λεπτά που μας δίνονται σιγά σιγά οι αποκαλύψεις και κάνουν την εμφάνιση τους κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ανατροπές τα βρήκα άκρως διασκεδαστικά!

Και οι δυο ταινίες είναι πολύ καλές στο είδος τους, αν και το una sullaltra είναι πιο διασκεδαστικό, προσωπικά με κέρδισε λίγο περισσότερο η ατμόσφαιρα και η αύρα του ‘κλασικού’ που διαθέτει το house of usher!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου