Σελίδες

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

TV-SERIES: ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ (2019-)

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Αστυνομικό θρίλερ

Story:Το «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές» παρουσιάζει μια σειρά δολοφονιών, που βασίζονται στους άθλους του Θησέα. Οι αστυνομικές αρχές καλούν τον εκκεντρικό καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαϊνη για να τις βοηθήσει να λύσουν το μυστήριο και να εντοπίσουν τον serial killer.(iefimerida.gr)

Σχόλιο: Season 1 (Χαμένες ψυχές): Η σειρά αποτελεί sequel της ομώνυμης ταινίας του 2016 και όπως και η ταινία πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή που εντυπωσιάζει για τα ελληνικά δεδομένα!Το σενάριο μπορεί να μην το λες πρωτότυπο μιας και ακολουθεί το τυπικό concept των αστυνομικών θρίλερ ωστόσο ξεχωρίζει χάρη στην πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα σχετικά με τους άθλους του Θησέα!Βρήκα όλους τους χαρακτήρες ενδιαφέροντες αν και θα ήθελα μεγαλύτερη ανάπτυξη και να δοθεί περισσότερος χρόνος στις προσωπικές τους ιστορίες ωστόσο ελπίζω πως θα υπάρξει κι άλλη σεζόν και θα το διορθώσει αυτό!Την τελική αποκάλυψη την βρήκα πολύ καλή αν και σίγουρα η αποκάλυψη του φινάλε της ταινίας με είχε εντυπωσιάσει πολύ περισσότερο!Τις ερμηνείες τις βρήκα πολύ καλές,υπάρχουν λίγες που είναι περισσότερο θεατρικές απ'ότι θα έπρεπε αλλά στο σύνολο με άφησαν πολύ ευχαριστημένο!Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά και περιλαμβάνει και κάποιες gore σκηνές!Γενικά λοιπόν αποτελεί μια πολύ καλή σειρά και σίγουρα θα ήθελα να δω κι άλλες σεζόν!(8)

Season 2(Κάθαρσις): Η δεύτερη σεζόν διατηρεί το υψηλό επίπεδο της σειράς και την βρήκα ακόμα καλύτερη από την πρώτη! Σε αυτή τη σεζόν μαθαίνουμε περισσότερο τους χαρακτήρες και ακόμα και οι νέοι χαρακτήρες που προστίθενται αναπτύσσονται επαρκώς και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον! Η βασική υπόθεση της σεζόν είναι η δολοφονία μιας φοιτήτριας και η φαινομενική ενοχή του Ηλία Βελισσαράτου ο οποίος είναι και ο κολλητός του πρωταγωνιστή καθηγητή Λαίνη! Παράλληλα όμως διαδραματίζονται και άλλες υποιστορίες κάποιες απ'τις οποίες καταλήγουν να συνδέονται και με την βασική! Κάποιες από αυτές είναι η ιστορία του νέου αρχηγού της αστυνομίας με τις μυστηριώδεις προθέσεις, μια εγκληματική οργάνωση που έχει έναν άγνωστο και μυστηριώδη αρχηγό αλλά και η επιστροφή μιας παλιάς γνώριμης απ'την ταινία η οποία κινδυνεύει και απ'την επαναφορά της έρευνας για την υπόθεση του Έτερος Εγώ! Όλες αυτές οι ιστορίες κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον κάνοντας τα 8 επεισόδια άκρως διασκεδαστικά και την υπόθεση να μην κάνει καθόλου κοιλιά ενώ προσφέρουν και άφθονες και καλές ανατροπές! Η σεζόν κλείνει με πολύ καλό τρόπο προκαλώντας έκπληξη, συγκίνηση και αγωνία και είναι ξεκάθαρο πως θα ήθελα πάρα πολύ να υπάρξει κι άλλη σεζόν!(9)

Season 3(Νέμεσις): Η τρίτη και τελευταία σεζόν συνεχίζει την ιστορία με το ερπετό από εκεί που την άφησε στην προηγούμενη και δίνει ένα ικανοποιητικό κλείσιμο για όλους τους χαρακτήρες! Θα ξεκινήσω με τα αρνητικά και θα αναφέρω πως ενώ η ιστορία με την εγκληματική οργάνωση του ερπετού μου φάνηκε ενδιαφέρουσα στην προηγούμενη σεζόν μιας και διαφοροποιήθηκε από ό,τι μας είχε συνηθίσει η σειρά (και η ταινία), πλέον στην τελευταία σεζόν μου έλειψε το στοιχείο των serial killers και επίσης βρήκα κάπως πιο αργό τον ρυθμό και μου έλειψε κάποια δυνατή ανατροπή! Απ'την άλλη, η πλοκή κράτησε το ενδιαφέρον μου μέχρι το τέλος και μου άρεσαν οι εξελίξεις και το που οδηγούνται όλοι οι χαρακτήρες, έχει κάποιες καλές συγκινητικές στιγμές, το cast κάνει για ακόμα μια φορά πολύ καλή δουλειά και οι διάλογοι είναι πολύ καλογραμμένοι! Ίσως να ήθελα κάτι περισσότερο δυνατό για φινάλε της σειράς, αλλά κι έτσι έμεινα ικανοποιημένος και ομολογώ πως θα ήθελα στα επόμενα χρόνια να υπάρξει κι ακόμα μια συνέχεια!(8)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου