Σελίδες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

TV-SERIES: THE DEUCE (2017-2019)


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Δράμα

Story:Η σειρά παρακολουθεί την ιστορία της νομιμοποίησης και μετέπειτα άνθισης της πορνοβιομηχανίας στην Times Square της Νέας Υόρκης από την αρχή του 1970 ως τα μέσα του 1980.(yourate.gr)


Σχόλιο:Season 1: Πρόκειται για ένα δράμα που μας παρουσιάζει το πως άρχισε να αναπτύσσεται η βιομηχανία της πορνογραφίας από την δεκαετία των 70s κι έπειτα! Είναι μια πολύ προσεγμένη σειρά, είναι πολύ επιτυχημένη η απόδοση της εποχής, το σενάριο έχει ενδιαφέρον και στηρίζεται στον ρεαλισμό του και επίσης διαθέτει εξαιρετικές ερμηνείες, με καλύτερη όλων κατά τη γνώμη μου αυτή της Maggie Gyllenhaal η οποία μιλάει με τα βλέμματα! Θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή εισαγωγή στους χαρακτήρες μιας και όλοι παρουσιάζουν ενδιαφέρον και δημιουργούν ένα μυστήριο για τα κίνητρα τους αλλά και το παρελθόν τους! Μου άρεσαν λοιπόν όλες οι υποπλοκές της σεζόν και παρότι γενικά δεν υπάρχει δράση ούτε κάποια πραγματικά συγκλονιστική εξέλιξη, κατάφερε να διατηρήσει το ενδιαφέρον μου και στα 8 της επεισόδια! Στα αρνητικά θα έβαζα το γεγονός πως όπως προείπα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη που να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό και επίσης δεν βρήκα ιδιαίτερα επιτυχημένο τον διπλό ρόλο του James Franco μιας και δεν αναπτύσσονται αρκετά σαν χαρακτήρες οι δυο ήρωες που υποδύεται για να μπορέσουν να διαφοροποιηθούν και κυρίως προκαλούν σύγχυση σχετικά με το ποιος είναι ποιος! Γενικά λοιπόν ήταν μια επιτυχημένη σεζόν και μου κίνησε την περιέργεια για την συνέχεια!(7,5)

Season 2: Στην δεύτερη σεζόν βλέπουμε την πορνογραφία να έχει ανθίσει και οι πόρνες πλέον να έχουν αρχίσει να αποκτάνε περισσότερη ελευθερία και να περνάνε πολύ καλύτερα ενώ αντιθέτως οι νταβατζήδες βλέπουν σιγά σιγά να χάνουν την εξουσία τους! Η Candy έχει μετατραπεί σε μια επιτυχημένη σκηνοθέτιδα πορνό, η Lori έχει γίνει μια επιτυχημένη ηθοποιός και γενικά όλες τους αφήνουν σιγά σιγά πίσω τα δράματα της πρώτης σεζόν! Ομολογώ πως σαν σεζόν την βρήκα πιο επιφανειακή μιας και το εσωτερικό δράμα που υπήρχε στην πρώτη σεζόν εδώ δεν υπάρχει! Επίσης μου φάνηκε πως από ένα σημείο και μετά επαναλαμβάνεται και δεν ξέρω αν χρειαζόταν η σειρά τρεις σεζόν ή αν θα ήταν καλύτερα να πει αυτά που θέλει σε μια γεμάτη σεζόν! Υπάρχουν όμως και οι βελτιώσεις όπως το ότι ο δυο χαρακτήρες που υποδύεται ο James Franco πλέον κάτι λόγω του μαλλιού κάτι και λίγο της κάπως καλύτερης ανάπτυξης των χαρακτήρων τους δεν προκαλούν πλέον σύγχυση! Εξακολουθεί να είναι μια προσεγμένη σειρά λοιπόν αλλά παρατήρησα πως το ενδιαφέρον μου άρχισε να φθίνει!(7)

Season 3: Η τρίτη και τελευταία σεζόν μας δείχνει ότι ετοιμάζονται αναδιαμορφώσεις στη πόλη και βλέπουμε πως αυτό επηρεάζει όλους τους χαρακτήρες κι επίσης θίγει και το ζήτημα του aids και τις προκαταλήψεις που υπήρξαν! Την βρήκα βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη και προσφέρει κάποιες σημαντικές εξελίξεις για τους χαρακτήρες ενώ δίνει και ένα ουσιαστικό και ρεαλιστικό κλείσιμο! Και πάλι θεωρώ ότι χάθηκε η ευκαιρία να υπάρξει μια εις βάθος ανάπτυξη των χαρακτήρων αλλά στο σύνολο η σεζόν με άφησε ευχαριστημένο!(7,5)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου