Σελίδες

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

CLASSIC DUELS 147



 

BEAUTY AND THE BEAST(1978):65%                      KNIFE OF ICE(1972):35%


BEAUTY AND THE BEAST
STORY:Η νεαρή κόρη ενός εμπόρου πιάνεται αιχμάλωτη από ένα μυστηριώδες τέρας που μοιάζει με πτηνό!

KNIFE OF ICE
STORY:Το «Knife of Ice» επικεντρώνεται στην ταλαιπωρημένη Martha, μια νεαρή μουγκή κοπέλα που μένει με τον θείο της στην ισπανική επαρχία. Η ζωή της Martha θα βρεθεί σε κίνδυνο όταν ένας μανιακός αρχίζει να δολοφονεί γυναίκες στην γύρω περιοχή.(horrormovies.gr)

Σχόλιο: Το beauty and the beast είναι μια πιο σκοτεινή παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού που δεν χάνει όμως και την παραμυθένια διάθεση του! Μου άρεσαν πολύ οι καλογραμμένοι διάλογοι και οι πετυχημένες μουσικές επιλογές και η ιστορία αν και δεν ξεφεύγει από αυτά που ήδη ξέρουμε με κράτησε καθηλωμένο με το ιδιαίτερο ρομάντζο των δυο πρωταγωνιστών! Σίγουρα δεν προσφέρει πολλά από άποψη τρόμου μιας και παραμένει ένα παραμύθι αλλά αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του!

Το knife of ice είναι ένα giallo που εστιάζει στο μυστήριο για την ταυτότητα του δολοφόνου και όχι στις δολοφονίες και τη βία! Το γεγονός πως οι δολοφονίες γίνονται off camera αν και δικαιολογημένο από τη πλοκή, προσωπικά με ξενέρωσε και το ίδιο συνέβη και με τον αργό ρυθμό ωστόσο έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί και βρήκα πολύ καλή την ανατροπή του φινάλε αν και θα ήθελα περισσότερες και πιο πειστικές εξηγήσεις!

Αν και το knife of ice είναι πιο απρόβλεπτο σαν ιστορία, το beauty and the beast με κέρδισε με την ατμόσφαιρα του και την παραμυθένια αλλά και σκοτεινή διάθεση του!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου