Σελίδες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

CLASSIC DUELS 140



 THE CRAZIES(1973):46%                                      MARTIN(1976):54%


THE CRAZIES
STORY:Σε μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια, κάποιοι κάτοικοι αρχίζουν να παρουσιάζουν μια ανεξήγητα, βίαιη συμπεριφορά. Σαν να μην έφτανε αυτό, σύντομα εμφανίζονται στρατιώτες με παράξενες στολές, θέτοντας την περιοχή σε καραντίνα. Δυο πυροσβέστες και η φίλη του ενός, προσπαθούν να ξεφύγουν από τον κλοιό και να ανακαλύψουν τι συμβαίνει. (retromaniax.gr)

MARTIN
STORY: Ένας νεαρός άντρας που πιστεύει πως είναι βαμπίρ, πηγαίνει να ζήσει μαζί με έναν ηλικιωμένο συγγενή του και την ξαδέρφη του σε μια μικρή πόλη της Pennsylvania! Εκεί θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις αιμοδιψείς ορέξεις του!

Σχόλιο:Το the crazies είναι μια ταινία τρόμου σχετικά με έναν ιο που εξαπλώνεται σε μια μικρή πόλη η οποία μπαίνει σε καραντίνα! Οι ομοιότητες με την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα είναι παραπάνω εμφανείς, κάτι που την κάνει επίκαιρη και ρεαλιστική! Εν αντιθέσει με το remake του 2010, η συγκεκριμένη ταινία δεν εστιάζει στη δράση με τους μολυσμένους που τρελαίνονται αλλά κυρίως στους επιστήμονες που προσπαθούν να διατηρήσουν την καραντίνα και σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να γλιτώσουν τόσο από αυτούς όσο και απ΄τους μολυσμένους! Αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει άφθονη δράση και τρόμος αλλά βοηθάει στο να δείχνει ακόμα περισσότερο ρεαλιστική και αυτός ο ρεαλισμός είναι το ατού της ταινίας!

Το Martin είναι ένα θρίλερ σχετικά με έναν serial killer που νομίζει πως είναι βαμπίρ! Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον τόσο σαν ιδέα όσο και σαν εκτέλεση, μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα που έχει καθώς και οι πολύ καλές ερμηνείες, μου άρεσε που παρά τον σουρεαλισμό του σεναρίου καταφέρνει παράλληλα να δείχνει και τρομακτικά ρεαλιστικό εκεί που πρέπει και περισσότερα απ’όλα μου άρεσαν οι πολύ αγωνιώδεις σκηνές φόνων και καταδίωξης που έχει! Μπορεί να μην έχει ασταμάτητη δράση μιας και λειτουργεί και σαν ψυχογράφημα του κεντρικού χαρακτήρα αλλά όταν χρειάζεται ανεβάζει το σασπένς στα ύψη!

Και οι δυο ταινίες είναι του μεγάλου George Romero και είναι πολύ καλές για το είδος τους, το μεν the crazies δείχνει τρομακτικά επίκαιρο αλλά και το martin από την άλλη είναι μια πρωτότυπη εκδοχή των ταινιών με serial killers απ’το οποίο δεν μπορείς να μην απολαύσεις την αγωνία που σου δημιουργεί! Για χάρη του σασπένς του λοιπόν θα προτιμήσω ελαφρώς περισσότερο το martin!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου