Σελίδες

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

TV-SERIES: KILLING EVE (2018-)


 Βαθμολογία:7/10

Είδος:Περιπέτεια,δραματικό θρίλερ

Story:Μετά από μια σειρά γεγονότων, οι ζωές μιας υπεύθυνης ασφαλείας και μιας πληρωμένης δολοφόνου συνδέονται απροσδόκητα!

Σχόλιο:Season 1: Συνδυασμός κατασκοπευτικής σειράς και σαπουνόπερας σχετικά με μια κοινωνιοπαθή πληρωμένη δολοφόνο και την ‘καταδίωξη’ της από μια πράκτορα που ζει μια συνηθισμένη ζωή! Το ατού της σειράς είναι οι δυο κεντρικοί της χαρακτήρες και η δυναμική της σχέσης τους που είναι κάτι μεταξύ μίσους και πάθους! Απ’την μια έχουμε την Eve που ενώ φαινομενικά δείχνει υπερβολικά νορμάλ σιγά σιγά την βλέπουμε να αλλάζει και να γίνεται απρόβλεπτο το πώς θα εξελιχθεί ο χαρακτήρας της και απ’την άλλη έχουμε την Villanelle που έχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο με την απρόβλεπτη συμπεριφορά της όσο και με το μυστήριο σχετικά με το παρελθόν της και τις πραγματικές της προθέσεις! Η σειρά έχει πολύ γρήγορο ρυθμό, ασταμάτητη δράση, άφθονους φόνους και αρκετές ανατροπούλες με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ διασκεδαστική και τα 8 επεισόδια να βλέπονται με την μία! Επίσης καταφέρνει παρά την σκληρότητα που έχει όσον αφορά τις εξελίξεις να προσφέρει και αρκετές πετυχημένες στιγμές χιούμορ! Στα αρνητικά θα έβαζα την υπερβολή και την έλλειψη ρεαλισμού του σεναρίου ωστόσο γενικά την βρήκα απολαυστική και θέλω να δω πως θα εξελιχθεί!(8)

Season 2: Στην δεύτερη σεζόν οι δυο ηρωίδες έρχονται πιο κοντά και η σχέση τους εξελίσσεται και δείχνει να αλλάζει και τις δυο και δημιουργεί αρκετό ενδιαφέρον σχετικά με το τι έκβαση θα έχουν τελικά! Σε αυτή τη σεζόν βλέπουμε ένα λίγο πιο ανθρώπινο πρόσωπο της Villanelle η οποία ωστόσο παραμένει άκρως απολαυστική ως κακομαθημένη και απρόβλεπτη στυγνή δολοφόνος αλλά και ένα πιο σκοτεινό πρόσωπο της Eve! Παράλληλα στη σεζόν αυτή μας απασχολεί και μια ακόμα υπόθεση σχετικά με μια άλλη πληρωμένη δολοφόνο και σχετικά με το ποιος και γιατί την πλήρωσε να δολοφονήσει τα θύματα της! Αυτή η υπόθεση αν και έχει ανατροπούλες δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε και περισσότερο χρησιμεύει ως έναυσμα για να εξελιχθεί η σχέση των ηρωίδων! Στα αρνητικά της σεζόν βάζω και πάλι την υπερβολή του σεναρίου αλλά και το ότι με το μπόλικο και πετυχημένο κατά τ’άλλα χιούμορ που διαθέτει δεν σε αφήνει να την πάρεις πολύ στα σοβαρά ωστόσο στο σύνολο είναι μια ακόμα πολύ διασκεδαστική και γρήγορη σεζόν και μου άρεσε ο τρόπος που κλείνει!(8)

Season 3:Στην τρίτη σεζόν βρίσκουμε για ακόμα μια φορά τις δυο ηρωίδες χωριστά επιστρέφοντας έτσι σχεδόν στην κατάσταση που ήταν στην πρώτη σεζόν και παράλληλα βλέπουμε την επιστροφή της γυναίκας που εκπαίδευσε την Villanelle αλλά και την προσπάθεια εξιχνίασης της δολοφονίας ενός βασικού ήρωα! Παρά το γεγονός πως βρήκα τον ρυθμό κάπως πιο αργό σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, και πάλι καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική και να βλέπονται και τα 8 επεισόδια πολύ άνετα τόσο χάρη στις εξελίξεις όσο και χάρη στο πετυχημένο χιούμορ! Επίσης μου άρεσε ο τρόπος που εξελίσσονται σαν χαρακτήρες τόσο οι δυο πρωταγωνίστριες όσο και η Carolyn! Ωστόσο θεωρώ πως για ακόμα μια φορά η χιουμοριστική διάθεση και οι υπερβολές που υπάρχουν σε όλα τα επεισόδια εμποδίζουν το να σε ‘αγγίξουν’ κάποιες σημαντικές εξελίξεις και επίσης για ακόμα μια φορά γίνεται εμφανές πως το ουσιαστικό ενδιαφέρον της σειράς είναι η σχέση των δυο πρωταγωνιστριών και οι υπόλοιπες υποπλοκές περνάνε αδιάφορες! Τέλος, μου φάνηκε πως ως ένα βαθμό η ιστορία έχει αρχίσει να επαναλαμβάνεται! Πάντως οι ενδιαφέρουσες εξελίξεις δεν με άφησαν να απογοητευτώ και είναι και αυτή μια καλή σεζόν ενώ βρήκα πολύ καλή και την τελική σκηνή!(7)

Season 4: Η τέταρτη και τελευταία σεζόν δυστυχώς είναι απογοητευτική μιας και ούτε ουσιαστικό κλείσιμο δίνει στη ιστορία ούτε διασκεδαστική όσο οι προηγούμενες γίνεται! Η πλοκή προχωράει με αργούς ρυθμούς, νέοι χαρακτήρες προστίθενται που δεν έχουν να δώσουν κάτι σημαντικό στην ιστορία και η σχέση της Villanelle και της Eve που είναι και το κύριο θέμα της σειράς μένει στην άκρη και θυμίζει απλή υποπλοκή! Η ιστορία σε αυτή τη σεζόν εστιάζει στην προσπάθεια της Eve να ανακαλύψει και να εκδικηθεί την οργάνωση των '12' και σαν βασική πλοκή δεν μπορώ να πω πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον ούτε κρύβει σημαντικές εκπλήξεις! Γενικά ομολογώ πως κυλάει αργά και βαρετά και μόνο κάποιες ωμές δολοφονίες και το γνωστό μαύρο χιούμορ της σειράς σώζει την κατάσταση! Επίσης θεωρώ πως ο χαρακτήρας της Villanelle που υπήρξε ξεχωριστός για τη σειρά, σε αυτή τη σεζόν αδικείται μιας και παρουσιάζονται κι άλλοι χαρακτήρες με τα ίδια χαρακτηριστικά! Τέλος, έρχεται το τελευταίο επεισόδιο και ρίχνει κι άλλο την σεζόν μιας και δεν απαντάει σε όλα τα ερωτήματα αλλά αντιθέτως ανοίγει καινούρια και σε μπερδεύει σχετικά με κάποιους χαρακτήρες! Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση σειράς λοιπόν που ενώ ξεκινάει τόσο υποσχόμενα, οι δημιουργοί της δείχνουν πως δεν είχαν ξεκάθαρο όραμα για το που θέλουν να την οδηγήσουν κι έτσι την καταστρέφουν στο τέλος της!(5,5)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου