Σελίδες

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

TV-SERIES: OZARK (2017-)

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Δραματικό θρίλερ

Story:Ένας οικονομικός σύμβουλος με έδρα το Σικάγο, αναγκάζεται να μεταφέρει μυστικά την οικογένειά του στο Όζαρκ του Μιζούρι, όταν οι δοσοληψίες του με ένα διεθνές καρτέλ ναρκωτικών πηγαίνουν στραβά.(yourate.gr)

Σχόλιο:Season 1: Παρότι θυμίζει αρκετά το breaking bad, η σειρά αποκτάει γρήγορα την δική της ταυτότητα και καταφέρνει να γίνει εθιστική! Απ’το πρώτο κιόλας επεισόδιο σου κάνει ξεκάθαρο ότι κανένας ήρωας δεν είναι ασφαλής και ο κίνδυνος ελλοχεύει από παντού! Παρά τη μεγάλη διάρκεια των επεισοδίων δεν γίνονται βαρετά και καθένα από αυτά προσφέρει δυνατές εξελίξεις και ανατροπές! Η κεντρική οικογένεια γίνεται αρκετά συμπαθής παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ανθρώπους που προβαίνουν σε ένα σωρό παρανομίες και εκμεταλλεύονται άλλους προς όφελος τους και σε κάνουν να νοιάζεσαι για το πώς θα γλιτώσουν από όλους τους κινδύνους που τους κυνηγούν! Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύ καλά ανεπτυγμένοι και σύνθετοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ξεκάθαροι καλοί και κακοί (με κάποιες εξαιρέσεις) και μου δημιούργησαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πως θα εξελιχθούν στη συνέχεια! Η πλοκή κυλάει με αργό αλλά πολύ ενδιαφέρον τρόπο, προσφέρει αρκετές ανατροπές και πολλές φορές σε πιάνει απροετοίμαστο για το ποια κατεύθυνση παίρνει! Το φινάλε της σεζόν είναι δυνατό και παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάποιο τρομερό cliffhanger δημιουργεί περιέργεια για τη συνέχεια! Γενικά λοιπόν αποτελεί μια πολύ καλή, ποιοτική αλλά και διασκεδαστική σειρά με πολύ καλές ερμηνείες και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες!(8)



Season 2:Η δεύτερη σεζόν είναι εξίσου καλή και μας κάνει ακόμα μια φορά σαφές πως κανένας χαρακτήρας δεν είναι ασφαλής! Παρότι στα πρώτα επεισόδια έχει ιδιαίτερα αργό ρυθμό και το κομμάτι με το καζίνο το βρήκα κάπως βαρετό, στη συνέχεια αποκτάει αρκετό ενδιαφέρον και μου άρεσε το πώς εξελίσσονται οι χαρακτήρες! Απ’τους χαρακτήρες που μου κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον με την εξέλιξη τους είναι κυρίως η Ruth αλλά και η Wendy που οδηγείται σιγά σιγά σε ιδιαίτερα σκοτεινά μονοπάτια όπως φαίνεται! Γενικά η σεζόν με άφησε πολύ ευχαριστημένο, μας δείχνει με ρεαλιστικό τρόπο μια ιστορία παρανομιών και το πως αυτές επηρεάζουν κι αλλάζουν τους ανθρώπους και σίγουρα έχω μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχεια!(8)

Season 3:Στην Τρίτη σεζόν η πρωταγωνιστική οικογένεια μπαίνει ακόμα πιο βαθειά στην εγκληματική οργάνωση του Ναβάρο χάρη στη Wendy και έχουμε έτσι την ευκαιρία κι εμείς να τον γνωρίσουμε επιτέλους! Μου άρεσε πολύ το πώς εξελίσσεται ο χαρακτήρας της Wendy που αποδεικνύεται αρκετά δυναμική αλλά και σκληρή και επίσης βρήκα την Ruth ακόμα πιο συμπαθή σε αυτή τη σεζόν! Πολύ ενδιαφέρον βρήκα και τον νέο χαρακτήρα της σειράς,τον αδερφό της Wendy ο οποίος πάσχει από διπολική διαταραχή και ο οποίος προσφέρει πολύ δυνατές στιγμές στη σειρά και ερμηνεύεται άψογα από τον Tom Pelphrey!Οι εξελίξεις είναι πολλές και απρόβλεπτες για ακόμα μια φορά και έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και βρήκα το φινάλε πολύ έντονο σε όλη του τη διάρκεια! Τα δεδομένα σε αυτή τη σεζόν αλλάζουν οπότε περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια και το πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις των ηρώων!(8)

Season 4: Η τέταρτη και τελευταία σεζόν μου φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών μιας και δεν έχει τις απρόβλεπτες στιγμές των προηγούμενων, δεν προσφέρει πολύ δυνατές στιγμές όπως μας έχει συνηθίσει η σειρά και το κυριότερο το φινάλε της μοιάζει περισσότερο με cliffhanger παρά με κλείσιμο της σειράς! Σίγουρα παρέμεινε διασκεδαστική και όλα τα επεισόδια έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε το πως εξελίσσονται τα πράγματα, τι επικίνδυνες δυσκολίες προκύπτουν για τους χαρακτήρες και πως διαμορφώνονται οι μεταξύ τους σχέσεις ενώ και οι ερμηνείες παραμένουν συγκλονιστικές ωστόσο στο δεύτερο μέρος η ένταση πέφτει αρκετά και υπάρχουν πολλές ευκολίες που οδηγούν σε ένα κάπως άνευρο φινάλε! Και αυτό είναι κρίμα μιας και μέχρι πρότινος οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές για κάτι το εξαιρετικά δυνατό! Γενικά λοιπόν ήταν μια διασκεδαστική σεζόν αλλά για τελική σεζόν μιας τόσο καλής σειράς την βρήκα αδύναμη!(7)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου