Σελίδες

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

CLASSIC DUELS 139



 EVILSPEAK(1981):8%                                  FRIGHT NIGHT(1985):92%


EVILSPEAK
STORY:Μαθητής σε στρατιωτική σχολή και κοινωνικά κατατρεγμένος οδηγείται κατά λάθος στους υπόγειους χώρους του σχολείου, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους συμμαθητές του που τον λοιδορούν. Αφελής όπως είναι μέσα στη νιότη του, ανακαλύπτει ένα βιβλίο Μαύρης Μαγείας και βρίσκει τον τρόπο να ρίχνει μάγια και ξόρκια μέσα από τον υπολογιστή. Άλλα δεν θα του βγει σε καλό....

FRIGHT NIGHT
STORY:Ένας μαθητής υποπτεύεται ότι ο γείτονας του είναι βρικόλακας, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει ούτε ακόμα κι όταν αρχίζει να καταδιώκεται μαζί με τη φίλη του.(b-movies.gr)

Σχόλιο: Το evilspeak είναι μια μεταφυσική παραλλαγή του κλασικού Carrie, όπου ένας στρατιώτης δέχεται bullying και μέσα από έναν υπολογιστή που του μαθαίνει να καλεί τον Σατανά θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση! Μου άρεσε η σχετικά πρωτότυπη ιδέα του σεναρίου και μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα της ταινίας αλλά και κάποιοι gory φόνοι! Απ’την άλλη είναι αρκετά προβλέψιμο και δεν γίνεται καθόλου ανάπτυξη χαρακτήρων!

Το fright night είναι μια κλασική κωμωδία τρόμου των 80s που πρόσφερε φρέσκα για την εποχή της στοιχεία στο είδος των ταινιών με βρικόλακες, εξαιρετικά ακόμα και για την σημερινή εποχή εφέ και την ιδανική ισορροπία μεταξύ χιούμορ και τρόμου με αποτέλεσμα να γίνει άκρως διασκεδαστική και διαχρονική!

Σαφώς ανώτερο σε όλα τα επίπεδα είναι το fright night και δικαίως αποτελεί μια απ’τις πιο αγαπημένες ταινίες του είδους του τρόμου για πολλούς!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου