Σελίδες

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

CLASSIC DUELS 138



 HABIT(1995):55%                                               THE VAGRANT(1992):45%


HABIT
STORY:Ο Sam έχει χωρίσει με την κοπέλα του και ο πατέρας του πρόσφατα πέθανε. Μεθυσμένος και κουρασμένος βρίσκει προσωρινή παρηγοριά στα χέρια της Anna, μιας μυστηριώδη βρικόλακα που τον απομακρύνει από τους φίλους του και τον τον φέρνει σε έναν κόσμο εθισμού και τρέλας.(popcorn.gr)

THE VAGRANT
STORY:Ένας επιχειρηματίας αγοράζει ένα σπίτι, αλλά θα περάσει δύσκολες ώρες προσπαθώντας να διώξει τον προηγούμενο ένοικο, έναν βρώμικο αλήτη!


Σχόλιο: Το habit είναι ένας συνδυασμός αισθηματικού δράματος και βαμπιρικού τρόμου! Παράλληλα λειτουργεί και σαν αλληγορία για τις εξαρτήσεις και τις τοξικές σχέσεις! Μου άρεσε ο ρεαλισμός που αποπνέει τόσο το σενάριο όσο και η σκηνοθεσία (ο χαμηλός προυπολογισμός βοηθάει σε αυτή τη περίπτωση να δείχνει η ταινία ρεαλιστική και όχι απλά φθηνή) και μου άρεσε η μοντέρνα προσέγγιση σχετικά με τα βαμπίρ αλλά απ’την άλλη την βρήκα αρκετά αργή και φλύαρη και θα ήθελα περισσότερα στοιχεία τρόμου!

Το the vagrant είναι μια κωμωδία τρόμου που δίνει πολύ περισσότερο έμφαση στο κωμικό κομμάτι, με τα στοιχεία τρόμου να παραγκωνίζονται στη μεγαλύτερη διάρκεια και μόνο στο τελευταίο μέρος να κορυφώνονται! Οι χαρακτήρες είναι κάπως στερεοτυπικοί και η πλοκή παρότι προσπαθεί να σε μπερδέψει με το θέμα της παράνοιας σχετικά με το αν υπάρχει πραγματική απειλή ή αν όλα είναι στο μυαλό του πρωταγωνιστή, είναι σχετικά προβλέψιμη στο που κινείται! Ωστόσο έχει κάποιες καλές χιουμοριστικές στιγμές, οι ερμηνείες είναι καλές και μου άρεσαν αρκετά τα τελευταία λεπτά!

Δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε κάποια από τις δυο, αλλά θα προτιμήσω το habit χάρη στον ρεαλισμό του και την καλύτερη αίσθηση τρόμου που αποπνέει!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου