Σελίδες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

TV SHOWS 22

1.PEAKY BLINDERS

Βαθμολογία:7,5/10

Story:Στις κακόφημες γειτονιές του μεταπολεμικού Μπέρμιγχαμ το 1919, εν μέσω οικονομικής αναταραχής σ' όλο το Νήσι, μάχονται για την επιβίωση και την κυριαρχία, συμμορίες, στρατιώτες του Α Παγκοσμίου Πολέμου και κομμουνιστές. Επίκεντρο η διαβόητη συμμορία Peaky Blinders, η πολυπληθής οικογένεια Shelby, με αρχηγό των Thomas Shelby, που διαπράττει ληστείες, ελέγχει τον τζόγο, την πορνεία. Αντίπαλος τους ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας, C.I. Campbell, που στοχεύει να αποκαταστήσει την τάξη.



Σχόλιο:Season 1:Μια στιλάτη από άποψη σκηνοθεσίας σειρά που ασχολείται με μια συμμορία εγκληματιών, τους οποίους καταφέρνει να τους κάνει αρκετά συμπαθείς! Ο κλειστός και ευφυής πρωταγωνιστής, τα αφελή αδέρφια του, η καλοσυνάτη αδερφή του αλλά και η συμπονετική θεία Polly σε κάνουν να ξεχνάς ότι πρόκειται για εγκληματίες και να νοιάζεσαι γι’αυτούς! Από άποψη πλοκής η σειρά έχει απ’όλα, συνωμοσίες, προδοσίες, απαγορευμένους έρωτες κτλ με αποτέλεσμα να κρατάει το ενδιαφέρον σε όλα τα επεισόδια και να είναι πολύ διασκεδαστική! Το ενδιαφέρον εκτός απ΄τα σχέδια του πρωταγωνιστή για να ανέλθει κοινωνικά με την οικογένεια του, εστιάζεται στον έρωτα του με την Grace,την οποία γλυκοκοιτάει και ο ‘κακός’ αστυνομικός Campbell!Γενικά σαν σειρά δεν μπορώ να πω ότι έχει να δώσει κάτι που να μην το έχουμε ξαναδεί, αλλά αυτό που κάνει το κάνει καλά και με άφησε με μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχεια!(8)
Season 2:Την δεύτερη σεζόν δεν την βρήκα τόσο πιασάρικη όσο την πρώτη, αλλά διατηρεί τα καλά στοιχεία της σειράς και προσφέρει πολλές εξελίξεις για όλους τους χαρακτήρες! Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι οι προσπάθειες του Thomas να επεκτείνει τις δουλειές του κάτι που οδηγεί στο να κάνει νέους εχθρούς και νέες συνωμοσίες! Από κει κι έπειτα, βλέπουμε και τις εξελίξεις στα ερωτικά του ενώ ενδιαφέρον έχει και η ιστορία της θείας Polly που μπαίνει στη διαδικασία να βρει τα χαμένα της παιδιά! Μπορεί ο ρυθμός να έχει πέσει κάπως, αλλά εν τέλει και αυτή η σεζόν με άφησε ικανοποιημένο!(7)
Season 3:Η Τρίτη σεζόν αν και από άποψη ρυθμού έπαιξε λίγο με την υπομονή μου, με άφησε ικανοποιημένο χάρη σε κάποιες πολύ δυνατές εξελίξεις που προσφέρει και με το φινάλε της μου δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχεια! Γενικά μέχρι στιγμής η σειρά με έχει κερδίσει με την ρεαλιστική πλοκή της, τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και το στυλ της ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να πω ότι με έχει κάνει να κολλήσω! Ελπίζω η επόμενη σεζόν να έχει πιο γρήγορο ρυθμό και εξίσου δυνατές εξελίξεις!(8)
Season 4:Η σειρά συνεχίζει τεχνικά να είναι άψογη ωστόσο τα προβλήματα ρυθμού παραμένουν επίσης!Εκτός απ'το πρώτο και το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν που τα βρήκα πολύ καλά και προσφέρουν δυνατές εξελίξεις,τα ενδιάμεσα τέσσερα επεισόδια κυλούσαν με πολύ αργό ρυθμό και είχαν λίγα σημαντικά να προσφέρουν στην πλοκή!Το κύριο ενδιαφέρον σε αυτή τη σεζόν έχει η βεντέτα των ηρώων μας με την ιταλική οικογένεια των Changretta,οι υπόλοιπες υπο-πλοκές της σεζόν δεν μου φάνηκαν όμως εξίσου ενδιαφέρουσες!Σαν σύνολο πάντως ήταν μια ακόμα καλή σεζόν παρά το γεγονός ότι σε σημεία γινόταν κουραστική!(7)
Season 5:Ήταν μια καλή πέμπτη σεζόν που συνεχίζει να έχει τους καλογραμμένους διαλόγους,τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές και το ξεχωριστό στυλ που χαρακτηρίζει την σειρά ωστόσο ακόμα κι αν προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάτι το πολύ δυνατό που να με κάνει να την αγαπήσω!Σίγουρα την βρήκα λιγότερο βαρετή απ'την προηγούμενη σεζόν αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να με κερδίσει απόλυτα!(7)
Season 6: H έκτη και τελευταία σεζόν προσφέρει όλα όσα αγαπήσαμε από τη σειρά και μας παρουσιάζει έναν Thomas πιο ευάλωτο από ποτέ! Καταρχήν να πω πως δεν μοιάζει τόσο με τελική σεζόν και το τέλος μένει κάπως ανοιχτό κι αυτό συμβαίνει γιατί θα υπάρξει και ταινία! Από κει κι έπειτα, ήταν μια αρκετά καλή σεζόν που κρατάει το ενδιαφέρον με τις προδοσίες και τα προσωπικά δράματα των ηρώων ενώ αποδίδει και φόρο τιμής στην αδικοχαμένη Helen McCrory βάζοντας τον χαρακτήρα της να εξακολουθεί να επηρεάζει τους ήρωες ακόμα και χωρίς να είναι παρόν! Επίσης η παραγωγή συνεχίζει να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τις εξαιρετικές μουσικές και στιλιστικές επιλογές, την πολύ πετυχημένη απόδοση της εποχής και τις φανταστικές ερμηνείες! Σίγουρα σαν σειρά στο σύνολο δεν με εντυπωσίασε από άποψη πλοκής αλλά όσο να ναι αυτό που είχε να κάνει το έκανε εξαιρετικά καλά!(8)

2.THE SINNER

Βαθμολογία:7/10

Story:Μια νεαρή μητέρα, η Κόρα Τανέτι, προσπαθεί να καταλάβει γιατί έχει ανεξέλεγκτες βίαιες αντιδράσεις. Ο ντετέκτιβ Χάρι Αμπρόζ αναλαμβάνει να την βοηθήσει να ανασύρει από το παρελθόν της βίαια μυστικά.

Σχόλιο:Season 1:Μίνι σειρά 8 επεισοδίων για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί αν θα υπάρξει κι άλλη σεζόν, αλλά αν αυτό γίνει φαντάζομαι θα παρουσιάσει μια άλλη ιστορία καθώς η ιστορία της σεζόν αυτής είναι ολοκληρωμένη! Η σειρά ξεκινάει με μια σοκαριστική και φαινομενικά αναίτια δολοφονία και σε κάθε επεισόδιο παρακολουθούμε την πρωταγωνίστρια να προσπαθεί να ανασύρει τις μνήμες της δίνοντας λίγο λίγο τα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν το μυστήριο σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή τη πράξη! Έχει αργό ρυθμό και δεν υπάρχει δράση όμως το μυστήριο κρατάει το ενδιαφέρον και ο τρόπος που δίνονται τα στοιχεία μπερδεύοντας τα πράγματα, εξάπτει την περιέργεια! Γενικά σαν πλοκή την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και βρήκα τις απαντήσεις αρκετά ικανοποιητικές! Επίσης μου άρεσαν πολύ και οι ερμηνείες, ιδιαίτερα της Jessica Biel!Στα αρνητικά θα έβαζα κάποια κενά που υπάρχουν στο σενάριο και επίσης το γεγονός ότι η ιστορία του ντετέκτιβ μένει ανολοκλήρωτη αλλά φαντάζομαι αυτό μπορεί να αλλάξει αν συνεχιστεί η σειρά και χρησιμοποιήσει ξανά τον συγκεκριμένο χαρακτήρα! Σαν σύνολο αποτελεί ένα πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο μυστήριο!(8)

Season 2:Η δεύτερη σεζόν διατηρεί τον χαρακτήρα του detective Harry Ambrose που υπήρχε και στην πρώτη σεζόν,όμως μας παρουσιάζει μια νέα υπόθεση!Σε αυτή τη σεζόν ασχολούμαστε με έναν 13χρονο που δολοφονεί τους γονείς του στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και ο Harry καλείται να ξεδιπλώσει το μυστήριο του τι πραγματικά συνέβη και γιατί οδηγήθηκαν τα πράγματα εκεί!Όπως και στην πρώτη σεζόν,έτσι κι εδώ τα μυστικά των ηρώων είναι πολλά και η σειρά εμβαθύνει πολύ στη ψυχολογία τους με αποτέλεσμα να διαφοροποιείται απ'τις τυπικές αστυνομικές σειρές!Οφείλω να πω όμως ότι την υπόθεση αυτή δεν την βρήκα τόσο καθηλωτική και απρόβλεπτη όσο την πρώτη!Ακόμα κι έτσι όμως έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να πει,δεν κουράζει και επίσης μου άρεσε η εμφάνιση της αγαπημένης Carrie Coon!(7)

Season 3:Την τρίτη σεζόν την βρήκα μακράν την χειρότερη της σειράς καθώς την βρήκα υπερβολικά αργόσυρτη και χωρίς ένταση αλλά κυρίως λόγω της μη πειστικότητας και λογικής πολλών συμπεριφορών και καταστάσεων!Η ιστορία έχει να κάνει με την παράξενη και μυστηριώδη φιλία που δένει δυο άντρες οι οποίοι υπήρξαν παλιά συμφοιτητές και η οποία τους οδηγεί στον φόνο!Ενώ στο πρώτο επεισόδιο νομίζεις πως όλα είναι απολύτως ξεκάθαρα τελικά στα ανατρέπει όλα όσα είχες στο μυαλό σου και η υπόθεση αποδεικνύεται πολύ πιο σύνθετη ενώ περιλαμβάνει και φιλοσοφικές διαστάσεις!Αυτά είναι τα στοιχεία που μου άρεσαν απ'την σεζόν ωστόσο στη συνέχεια η υπόθεση γίνεται μονότονη και ο ρεαλισμός πάει περίπατο με όλα τα εξωφρενικά που συμβαίνουν!Οι χαρακτήρες δρουν χωρίς λογική,όπως ας πούμε ο ντετέκτιβ Ambrose που μοιάζει να δρα σε όλη τη σεζόν χωρίς να σκέφτεται ή η γυναίκα του Jamie της οποίας η συμπεριφορά ειδικά στο προτελευταίο επεισόδιο μοιάζει τελείως ασυνάρτητη! Επίσης ο Jamie σε όλη τη σεζόν κάνει ένα σωρό παρανομίες, ομολογεί το έγκλημα από δω κι από εκεί, διακινδυνεύει την ζωή μιας φοιτήτριας και παρ'όλα αυτά δεν φυλακίζεται!Γενικά λοιπόν η σεζόν αυτή με απογοήτευσε καθαρά λόγω της έλλειψης πειστικότητας της ιστορίας!(5)

Season 4: Στην τέταρτη σεζόν ο Ambrose παθαίνει εμμονή με την υπόθεση μιας κοπέλας που έπεσε σε γκρεμό σε μια μικρή πόλη και ερευνά τι την οδήγησε σε αυτή την πράξη και αν όντως είναι αυτοκτονία ή δολοφονία! Σαν υπόθεση ομολογώ δεν μου κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ωστόσο ταιριάζει στο ύφος της σειράς, γίνεται περισσότερο σύνθετη απ'ότι δείχνει αρχικά και προσφέρει αρκετές ανατροπούλες! Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω πως με κράτησε καθηλωμένο, ο ρυθμός είναι υπερβολικά αργός και υποτονικός και κουράζει και ούτε μου προκάλεσε έντονα συναισθήματα ωστόσο κι έτσι αποτελεί μια ικανοποιητική υπόθεση μυστηρίου και μου άρεσε αρκετά το ολοκληρωμένο κλείσιμο που καλύπτει όλα τα κενά πολύ πετυχημένα!(6)

3.MINDHUNTER

Βαθμολογία:8/10

Story:Η νέα σειρά του David Fincher έρχεται στο Netflix και αφορά έναν πράκτορα του FBI, ο οποίος παίρνει συνεντεύξεις από κατά συρροή δολοφόνους προκειμένου να λύσει εγκλήματα.

Σχόλιο:Season 1:Αστυνομική σειρά που ξεφεύγει απ’την καθιερωμένη οπτική του στυλ ‘βρες τον ένοχο’ και αφιερώνεται στο ‘γιατί’, προσπαθώντας να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση των δολοφόνων! Η πλοκή είναι αρκετά αργή και βασίζεται στους διαλόγους και το ψυχολογικό κομμάτι κι όχι στην δράση και την βία! Προσωπικά βρήκα ενδιαφέρουσα αυτή την νέα οπτική του είδους κι έτσι σε καμία περίπτωση δεν βαρέθηκα παρά την έλλειψη σημαντικών γεγονότων στη πλοκή! Εξίσου ενδιαφέροντες βρήκα και τους χαρακτήρες της σειράς, ιδιαίτερα τον χαρακτήρα του Holden! Πρόκειται λοιπόν για μια σειρά υψηλού επιπέδου, η οποία με άφησε ευχαριστημένο για πρώτη σεζόν χάρη στη διαφορετική οπτική που χρησιμοποιεί, ωστόσο θεωρώ πως για να καταφέρει να γίνει εθιστική στην συνέχεια πρέπει να δώσει πιο σημαντικές εξελίξεις και να μας κάνει να περιμένουμε ‘κάτι’ από την ιστορία της!(8)

Season 2: Η σεζόν αυτή συνεχίζει να μας αφηγείται πραγματικές αστυνομικές υποθέσεις με ρεαλισμό και παράλληλα συνεχίζει να δίνει καθηλωτικούς διαλόγους μέσα από τις συνεντεύξεις με δολοφόνους (βλέπουμε και τον υποτιθέμενο Charles Manson να δίνει συνέντευξη)!Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται αυτή η σεζόν είναι κατά κύριο λόγο οι φόνοι παιδιών στην Atlanta και δευτερευόντως ο δολοφόνος 'BTK'!Η υπόθεση της Atlanta έχει ενδιαφέρον και μας δείχνει την κωλυσιεργία και την γραφειοκρατία των αστυνομικών αρχών ενώ παράλληλα δείχνει και το πως ο φυλετικός ρατσισμός αλλά και η υποψία αυτού εμπόδισαν την υπόθεση!Σημαντική βελτίωση έκανε η σειρά και όσον αφορά τις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών,με κορυφαία εννοείται αυτή του Bill που αντιμετωπίζει ένα σκοτεινό θέμα με την οικογένεια του!Ήταν μια αρκετά βελτιωμένη σεζόν λοιπόν σε σχέση με την προηγούμενη και τα ατού της συνεχίζουν να είναι ο ρεαλισμός και οι καλογραμμένοι διάλογοι ωστόσο παραμένει μια σειρά αρκετά αργή και η οποία μας δείχνει περισσότερο τα παρασκήνια των υποθέσεων παρά την δράση!(8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου