Σελίδες

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

TV-SERIES: TELL ME A STORY (2018-2020)


 Bαθμολογία:7/10

Είδος: Θρίλερ

Story:Τα πιο αγαπημένα παραμύθια του κόσμου ξαναφωτίζονται ως ένα σκοτεινό και στριμμένο ψυχολογικό θρίλερ που βρίσκεται στη σύγχρονη πόλη της Νέας Υόρκης. Η πρώτη σεζόν αυτού του δράματος συνυπάρχει μεταξύ των "Τριών Μικρών Χοίρων", "Μικρού Κόκκινου Ιππόκαμπους" και "Hansel και Gretel" σε μια επική και ανατρεπτική ιστορία αγάπης, απώλειας, απληστίας, εκδίκησης και δολοφονίας. βασισμένη στη μεξικανική τηλεοπτική σειρά Erase un vez που δημιούργησε ο Marcos Osorio Vidal.


Σχόλιο:Season 1: Πρόκειται για μια σειρά ανθολογίας όπου η κάθε σεζόν μας αφηγείται διαφορετικές ιστορίες οι οποίες είναι επηρεασμένες από κλασικά παραμύθια! Η συγκεκριμένη σεζόν έχει να κάνει με την κοκκινοσκουφίτσα, τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο καθώς και με τον Χάνσελ και την Γκρέτελ! Η ιστορία που είναι επηρεασμένη από την κοκκινοσκουφίτσα καταφέρνει να αποπροσανατολίσει αρκετές φορές μέχρι να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της ωστόσο από ένα σημείο και μετά γίνεται ένα τυπικό obsession θρίλερ! Η ιστορία με τα τρία γουρουνάκια που αποτελεί ένα revenge θρίλερ δείχνει η πιο υποσχόμενη αρχικά αλλά στην πορεία απογοητεύει μιας και ο κεντρικός χαρακτήρας δεν πείθει ως ο σκληρός εκδικητής που προσπαθεί να γίνει και φέρεται χωρίς λογική σε αρκετές στιγμές! Η ιστορία με τον Χάνσελ και την Γκρέτελ αποτελεί ένα αγωνιώδες θρίλερ σχετικά με συνωμοσίες και μαφιόζους και προσφέρει μπόλικη δράση καθώς και σκληρές στιγμές! Και οι τρεις ιστορίες έχουν πολύ δράση και αγωνία και προσφέρουν αρκετές ανατροπές κατά τη διάρκεια τους κάνοντας έτσι τη σειρά πολύ διασκεδαστική και ‘εύκολη’ στην παρακολούθηση της ενώ ενδιαφέρον έχει και το crossover των χαρακτήρων της εκάστοτε ιστορίας ωστόσο οι ευκολίες , κάποιες εκτός λογικής συμπεριφορές και τα κλισέ δημιουργούν προβλήματα στον ρεαλισμό, και οι τρεις κλείνουν με προβλέψιμο τρόπο και επίσης καμία δεν έχει να δώσει κάτι που να μην το έχουμε ξαναδεί! (7)

Season 2: Στην δεύτερη σεζόν παρακολουθούμε ιστορίες εμπνευσμένες από τα παραμύθια η πεντάμορφη και το τέρας, η σταχτοπούτα και η ωραία κοιμωμένη! Όσον αφορά την ιστορία της πεντάμορφης και το τέρας ενώ ξεκινάει ως η πιο αβανταδόρικη τελικά καταλήγει να είναι η πιο αδιάφορη μιας και την βρήκα αρκετά μονότονη στην εξέλιξη της και ακόμα και οι αποκαλύψεις του φινάλε της δεν κάνουν καμία εντύπωση! Η ιστορία της σταχτοπούτας επίσης δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει σε σημαντικό βαθμό το ενδιαφέρον μου αλλά τουλάχιστον προς το τέλος προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες εκπλήξεις! Η ιστορία της ωραίας κοιμωμένης ενώ ξεκινάει ως ένα κλισεδιάρικο θρίλερ απαγωγής τελικά παίρνει μια υπερβολική μεν αλλά άκρως ενδιαφέρουσα τροπή και παρότι υπάρχουν ζητήματα περί κινήτρων και λογικής των συμπεριφορών δεν μπορεί να αρνηθεί κάνεις πως δεν γίνεται ποτέ βαρετή και καταφέρνει να σε συνεπάρει μέχρι το τέλος της! Γενικά σαν σειρά λοιπόν σίγουρα δεν είναι must-see παρά την πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα ωστόσο αποτελεί μια ένοχη απόλαυση μιας και οι δυο της σεζόν είναι πολύ διασκεδαστικές! Θα έβλεπα σίγουρα και μια τρίτη σεζόν αλλά απ’όσο γνωρίζω δεν θα υπάρξει!(7)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου