Σελίδες

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

CLASSIC DUELS 113



 

VILLAGE OF THE DAMNED(1960):52%       INVASION OF THE BODY SNATCHERS(1956):48%


VILLAGE OF THE DAMNED
STORY:Στην κωμόπολη του Μίντγουιστ συμβαίνει ένα ανεξήγητο φαινόμενο, που παραλύει προσωρινά τους κάτοικους. Μετά από αυτό το συμβάν θα γεννηθούν κάποια παιδιά με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ξανθά με φεγγοβόλα μάτια. Η συμπεριφορά τους είναι το λιγότερο περίεργη και εκνευριστικά ομαδική.(cine.gr)

INVASION OF THE BODY SNATCHERS
STORY:Ο γιατρός μιας μικρής πόλης υποψιάζεται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει όταν κάποιοι κάτοικοι αρχίζουν ξαφνικά να συμπεριφέρονται πολύ παράξενα, σαν να μην είναι πια ο εαυτός τους.(b-movies.gr)
Σχόλιο:Το village of the damned είναι ένα πολύ καλό και ατμοσφαιρικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και απ’τα πρώτα που βάζουν παιδιά στους ρόλους των κακών! Έχοντας δει το για πολλούς κατώτερο αλλά προσωπικά αγαπημένο remake του 1995 το οποίο είχα παρακολουθήσει αμέτρητες φορές σε μικρή ηλικία, δεν θα μπορούσα να μην απολαύσω και την πρωτότυπη αυτή κλασική ταινία που σε κρατάει καθηλωμένο με την πλοκή της σε όλη τη διάρκεια και προσφέρει ένα τρομακτικό φινάλε!

Το invasion of the body snatchers είναι ακόμα μια πρωτότυπη για τα δεδομένα της εποχής ταινία που έχει εμπνεύσει αμέτρητες άλλες στις μέρες μας! Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το σενάριο, πετυχαίνει να προκαλέσει ανατριχίλα χωρίς ουσιαστικά να δείχνει on camera κάτι το τρομακτικό, η σκηνοθεσία σε έχει σε διαρκή ένταση και δημιουργεί την απαραίτητη ατμόσφαιρα παράνοιας και γενικότερα ο γρήγορος ρυθμός την κάνει άκρως διασκεδαστική! Αν έπρεπε να βρω κάποιο ελάττωμα αυτό θα ήταν το κάπως απότομο φινάλε!

Και οι δυο ταινίες είναι κορυφαίες στο είδος τους ωστόσο σαν θέμα μου άρεσε καλύτερα το village of the damned!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου