Σελίδες

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

CLASSIC DUELS 104

             

BARON BLOOD(1972):40%                    THE BIRD WITH THE CRYSTAL PLUMAGE(1970):60%


BARON BLOOD
STORY:Ένας νέος επιστρέφει στο κάστρο όπου έζησε ένας διαβόητος πρόγονος του και μέσω μιας μαγικής επίκλησης τον φέρνει πίσω στη ζωή.(b-movies.gr)

THE BIRD WITH THE CRYSTAL PLUMAGE
STORY:Ο Σαμ, ένας Αμερικανός συγγραφέας στη Ρώμη, γίνεται μάρτυρας μιας απόπειρας δολοφονίας, ανήμπορος να αντιδράσει, με θύμα τη σύζυγο ενός γκαλερίστα και με θύτη έναν απεχθή άντρα με αδιάβροχο και μαύρα, δερμάτινα γάντια. Η αστυνομία λέει πως αυτή ήταν η πρώτη που επέζησε από μια σειρά δολοφονιών ενός κατά συρροή δολοφόνου. Κι ενώ αυτοί δεν μπορούν να βγάλουν κάποια άκρη, ο Σαμ αναλαμβάνει ο ίδιος να διερευνήσει την υπόθεση, με όλα τα στοιχεία να καταδεικνύουν έναν και μοναδικό.(cine.gr)
Σχόλιο:Το Baron blood είναι ένα διασκεδαστικό μεταφυσικό slasher σχετικά με το πνεύμα ενός σαδιστή βαρόνου που επανέρχεται στη ζωή μετά από λάθος των δυο ηρώων και τους κυνηγάει για να τους δολοφονήσει! Υπάρχουν κάποιες cheesy στιγμές και επίσης θα ήθελα μια καλύτερη ανάπτυξη των χαρακτήρων για να μπορέσουμε να νοιαστούμε πραγματικά γι’αυτούς και να μην δείχνουν τόσο χαζοί ωστόσο βρήκα αρκετά ανατριχιαστικές τις εμφανίσεις του βαρόνου και αρκετά ενδιαφέρουσα την ανατροπή του φινάλε!

Το the bird with the crystal plumage είναι ένα συνηθισμένο αλλά πολύ ενδιαφέρον giallo με μια πλοκή που σε κρατάει καθηλωμένο με το μυστήριο της και μια πολύ δυνατή ανατροπή στο φινάλε! Μου άρεσαν επίσης πολύ οι σκηνές με τα ανατριχιαστικά τηλεφωνήματα του δολοφόνου! Στα μειονεκτήματα βάζω κάποιες cheesy στιγμές που προκαλούν γέλιο!

Προσωπικά απόλαυσα και τις δυο ταινίες το ίδιο, ωστόσο πιο κοντά στα γούστα μου ήταν η ενδιαφέρουσα πλοκή του the bird with the crystal plumage!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου