Σελίδες

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

CLASSIC DUELS 103




 VIGILANTE(1982):25%                            HOUSE OF THE LONG SHADOWS(1983):75%


VIGILANTE
STORY:Ο Eddie Marino είναι ένας εργάτης σε ένα εργοστάσιο στη Νέα Υόρκη. Ο Eddie, ο Nick και δύο άλλοι συνάδελφοι, οι Burke και Ramon, έχουν φτιάξει μια μυστική ομάδα λόγο της εγκληματικότητας που έχουν στης γειτονίες τους και επειδή έχουν κουραστεί από την αστυνομία, επειδή η αστυνομία πάντα αποτυγχάνει να προστατέψει τους ανθρώπους, αποφασίζουν να πάρουν τον νόμο στα χεριά τους.

HOUSE OF THE LONG SHADOWS
STORY:Ένας συγγραφέας προσπαθεί να γράψει μέσα σε 24 ώρες το νέο του βιβλίο όντας απομονωμένος σε ένα εγκαταλελειμμένο Ουαλικό αρχοντικό. Όμως εκεί θα βρεθεί στη μέση της τελευταίας οικογενειακής συνάθροισης των Grisbane που κρύβει πολλές και σκοτεινές εκπλήξεις.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το vigilante είναι ένα διασκεδαστικό θρίλερ εκδίκησης που έχει κάποιες αρκετά σκληρές στιγμές καθώς και κάποιες πολύ αγωνιώδεις σκηνές αλλά απ’την άλλη υπάρχουν στιγμές που προκαλεί άθελα του το γέλιο εξαιτίας τόσο των cheesy διαλόγων όσο και της γενικότερης υπερβολής του σεναρίου και των ερμηνειών! Παρά την b-movie αισθητική του πάντως έχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή και έναν γρήγορο ρυθμό με αποτέλεσμα να βλέπεται εξαιρετικά ευχάριστα!

Το house of the long shadows είναι μια κωμωδία τρόμου που έχει την τύχη να έχει συγκεντρώσει όλο το λαμπρό cast ταινιών τρόμου της εποχής! Παρότι η ιστορία παίρνει τον χρόνο της, τελικά καταφέρνει όσο περνάει η ώρα να γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα και ειδικά στα τελευταία λεπτά προσφέρει κι αρκετές ανατροπές κι εκπλήξεις! Στα συν και η πετυχημένη ατμόσφαιρα!

Παρότι το vigilante είναι πιο γρήγορο και διασκεδαστικό (όχι πάντα για τους σωστούς λόγους), προτιμώ το house of the long shadows μιας και είναι πολύ πιο προσεγμένο σε όλους τους τομείς!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου