Σελίδες

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

CLASSIC DUELS 101

                                                                                                  


 












THE NIGHT VISITOR(1971):80%                                                              SYMPTOMS(1974):20%



THE NIGHT VISITOR
STORY:Ένας άνδρας  εγκλεισμένος σε ψυχιατρική φυλακή θέλει να εκδικηθεί την αδελφή του και τον σύζυγό της που πιστεύει ότι ευθύνονται για τον φόνο για τον οποίο καταδικάστηκε άδικα.(b-movies.gr)

SYMPTOMS
STORY:Μια νεαρή φιλοξενεί μια φίλη της στο απομακρυσμένο σπίτι της σε δασώδη περιοχή, αλλά τόσο η ίδια όσο και το σπίτι κρύβουν ένα φονικό μυστικό από το παρελθόν.(b-movies.gr)
Σχόλιο:Το the night visitor ξεκινάει κάπως απότομα θυμίζοντας τυπικό slasher ωστόσο γρήγορα κάνει αντιληπτό πως δεν ανήκει σε αυτό το υποείδος και μετατρέπεται σε μια αργή και μεθοδική ιστορία εκδίκησης! Στα συν της ταινίας οι εξαιρετικές ερμηνείες και οι συγκλονιστικές σκηνές απόδρασης που καταφέρνουν και δείχνουν εντυπωσιακές μέχρι και σήμερα! Στα αρνητικά βάζω τον αρκετά αργό ρυθμό και το γεγονός πως δεν υπάρχει ουσιαστική συναισθηματική σύνδεση με τους χαρακτήρες για να νοιαστούμε πραγματικά για κάποιον από αυτούς!

Το symptoms είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που βασίζεται στην ατμόσφαιρα και το μυστήριο! Μου άρεσε πολύ η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας όπως επίσης και η μουσική υπόκρουση στις σκηνές αγωνίας και υπάρχουν κάνα δυο αρκετά δυνατές και ανατριχιαστικές στιγμές ωστόσο στο σύνολο το βρήκα υπερβολικά αργό και με ελάχιστες σημαντικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια!

Προσωπικά προτιμάω το the night visitor διότι το βρήκα πιο διασκεδαστικό και με πιο ενδιαφέρουσα πλοκή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου