Σελίδες

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

CLASSIC DUELS 102



THE MASQUE OF THE RED DEATH(1964):30%            WAIT UNTIL DARK(1967):70%


THE MASQUE OF THE RED DEATH
STORY:Ο πρίγκιπας Πρόσπερο είναι λάτρης του σατανά και προσκαλεί κόσμο από την τοπική κοινότητα με πρόφαση την προστασία τους από μια πανούκλα που λέει πως έρχεται, τον Κόκκινο Θάνατο. Θα τους παρέχει ένα πάρτι μασκέ και σε αυτό εμφανίζεται ένα μυστηριώδης άντρας ντυμένος στα κόκκινα. Ο Πρόσπερο τρομοκρατείται πιστεύοντας ότι ο άντρας αυτός είναι ο ίδιος ο σατανάς.

WAIT UNTIL DARK
STORY:Ο Σαμ Χέντριξ μεταφέρει μια κούκλα γεμάτη ηρωίνη από τον Καναδά και μια σειρά γεγονότων εμπλέκουν την τυφλή σύζυγο του, Σούζι. Δύο κακοποιοί της πλησιάζουν, ο ένας το παίζει φίλος κι ο άλλος αστυνόμος, με σκοπό να βρουν την κούκλα. Όμως, η Σούζι δεν βοηθάει και ο αρχιμαφιόζος αποφασίζει να γίνουν πιο σκληροί οι μέθοδοι.(cine.gr)


Σχόλιο:Το the masque of the red death είναι μια ατμοσφαιρική ταινία τρόμου βασισμένη σε διήγημα του Edgar Allan Poe! Παραμένει πρωτότυπη μέχρι και σήμερα με το θέμα της και το πόσο ποιητικά και αλληγορικά το προσεγγίζει και κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους ωστόσο τουλάχιστον στην σημερινή εποχή δείχνει περισσότερο σαν σκοτεινό παραμύθι παρά σαν ταινία τρόμου!

Το wait until dark είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ με την εξαιρετική Audrey Hepburn στον ρόλο της τυφλής ηρωίδας που πέφτει θύμα μιας πλεκτάνης τριών ληστών! Δεν θα κρύψω πως περίμενα την ταινία πολύ πιο αγωνιώδη (αν και υπάρχουν συγκεκριμένες πολύ αγωνιώδεις σκηνές) ωστόσο ποτέ δεν έχασα το ενδιαφέρον μου παρά τον αργό ως ένα σημείο ρυθμό μιας και μου άρεσε το πως ξεδιπλώνεται η πλοκή με το σχέδιο των ληστών να καταλήγει σε ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού!  Στα συν και η έξυπνη και δυναμική ηρωίδα!

Προσωπικά με κέρδισε περισσότερο το wait until dark μιας και βασίζεται στον ρεαλισμό και βρήκα πολύ καλές κάποιες σκηνές με έντονο σασπένς που διαθέτει!


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου