Σελίδες

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

CLASSIC DUELS 98



 










    

SHAKMA(1990):20%                                                                             8MM(1999):80%


SHAKMA
STORY:Μια παρέα παιδιών μαζεύεται με σκοπό να διασκεδάσει με ένα παιχνίδι ρόλων. Οπότε την ημέρα που έχει κανονιστεί το παιχνίδι, κλειδώνουν ένα ολόκληρο κτίριο ιατρικής, και με παρουσία ενός καθηγητή τους όπου συμμετέχει και ο ίδιος στο παιχνίδι βάζουν ένα χρηματικό στοίχημα για τον νικητή και κάπως έτσι αρχίζουν όλα. Νωρίτερα ο καθηγητής τους έκανε ένα ιατρικό πείραμα σε έναν μπαμπουίνο τον Shakma όπου δεν πήγε πολύ καλά... Μια επέμβαση στον εγκέφαλο του που έπρεπε να κρατήσει σε ηρεμία το ίδιο το ζωντανό, αλλά τελικά έγινε το αντίθετο. Ο Shakma ήταν σε καταστολή η τουλάχιστον αυτό πίστευαν όλοι, γιατί ξύπνησε και αυτός κλειδωμένος στο κτίριο με τα παιδιά, εξαγριωμένος με φονικές διαθέσεις!(popcorn.gr)

8MM
STORY:Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ διεισδύει στον κόσμο της σκληρής πορνογραφίας, αναζητώντας την προέλευση ενός φιλμ 8 χιλιοστών που δείχνει ένα ανυποψίαστο θύμα να βασανίζεται και να δολοφονείται στην πραγματικότητα.(athinorama.gr)
Σχόλιο:Το 8mm είναι ένα αστυνομικό θρίλερ που διαθέτει και κάποια στοιχεία τρόμου χάρη στο πολύ σκληρό θέμα του που είναι τα snuff films! Το σενάριο όσο κρατάει άγνωστες τις ταυτότητες των ενόχων και βασίζεται στο μυστήριο και τον ωμό ρεαλισμό διατηρεί σε πολύ υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον ωστόσο όταν πλέον μας παρουσιάζονται οι κακοί τότε κάνουν την εμφάνιση τους και διάφορες ευκολίες, κλισέ καθώς και κάποιες αδικαιολόγητα χαζές συμπεριφορές από μέρους τους! Αυτά βέβαια δεν στέκονται ικανά να καταστρέψουν το σύνολο καθώς πρόκειται για μια πολύ δυνατή ταινία που σε βουτάει στο κλίμα της διαστροφής της και τυγχάνει μιας πολύ καλής σκηνοθεσίας που καταφέρνει να σε έχει στη τσίτα σε όλη τη διάρκεια!

Το shakma είναι ένα low-budget θρίλερ με μια δολοφονική μαιμού που παρότι κάποιος θα περίμενε ασυγκράτητη campy διάθεση, το συγκεκριμένο παίρνει αρκετά στα σοβαρά τον εαυτό του (ίσως περισσότερο απ’όσο θα έπρεπε)! Μου άρεσε σαν ιδέα, βρήκα επιτυχημένη την συμμετοχή της μαιμούς που ορμάει με λύσσα στα θύματα της και μου άρεσε η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα ωστόσο με ξενέρωσε το ότι οι σκηνές των φόνων ως επί το πλείστον είναι off camera!

Προσωπικά προτιμώ το 8mm μιας και το βρήκα πιο σκληρό στην θεματική του για τον λόγο και του ότι πραγματεύεται κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στα αλήθεια και επειδή με κράτησε καθηλωμένο σε όλη τη διάρκεια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου