Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

CLASSIC DUELS 81





















SUDDEN FURY(1975):90%                                                           THE KILLING KIND(1973):10%


SUDDEN FURY
STORY:Μετά από ένα τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα,ένας άντρας προσπαθεί να σιγουρευτεί πως η σύζυγος του θα πεθάνει ώστε να την κληρονομήσει μόνο που υπάρχει κι ένας αυτόπτης μάρτυρας!

THE KILLING KIND
STORY:Ο Τέρι Λάμπερτ αποφυλακίζεται και επιστρέφει σπίτι, εκτίοντας ποινή επειδή συμμετείχε εξαναγκαστικά σε ομαδικό βιασμό. Αυτό που αποζητά είναι εκδίκηση τόσο για τον δικηγόρο του, όσο και την κοπέλα που τον παγίδευσε. Το αληθινό του πρόβλημα, όμως, είναι η μητέρα του και το ότι στη φυλακή ο Τέρι ανέπτυξε σαδιστικά και φονικά ένστικτα. Το ένα μετά το άλλο, ξεπετάγονται στην πόλη γυναίκεια πτώματα…(cine.gr)

Σχόλιο:Το sudden fury είναι ένα θρίλερ αγωνίας που βασίζεται στο παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού μεταξύ των δυο αντρών πρωταγωνιστών! Έχει εξαιρετικό ρυθμό, μπόλικη δράση και έντονο σασπένς κάτι που σε συνδυασμό με το ότι οι δυο χαρακτήρες είναι όσο αντιπαθής/συμπαθής πρέπει ο καθένας κάνουν την ταινία να είναι πολύ διασκεδαστική!
Το the killing kind είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ σχετικά με έναν ψυχικά διαταραγμένο άντρα που μετατρέπεται σιγά σιγά σε serial killer!Δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι που δεν το έχω ξαναδεί, υπάρχει κι εδώ η προβληματική σχέση με την καταπιεστική μητέρα που την έχουμε ξαναδεί σε αρκετές παρόμοιας θεματικής ταινίες και γενικά η πλοκή κυλάει κάπως προβλέψιμα! Επίσης ο ρυθμός είναι υπερβολικά αργός με αποτέλεσμα να κουράζει! Απ’την άλλη η ταινία έχει μια βαριά, αποκρουστική ατμόσφαιρα που της πάει, έχει δυο εξαιρετικές ερμηνείες απ’το πρωταγωνιστικό δίδυμο μητέρας-γιου και έχει κι ένα πολύ καλό φινάλε!
Καμία απ’τις δυο δεν την λες πρωτότυπη ωστόσο το sudden fury έχει έναν μακράν καλύτερο ρυθμό και είναι πολύ πιο διασκεδαστικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου