Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

CLASSIC DUELS 80





















ANGUISH(1987):60%                                                                       FROM BEYOND(1986):40%


ANGUISH
STORY:Το κοινό έχει μαζευτεί για να δει μια ταινία τρόμου, το «Η Επινόηση: Οι Φόνοι», και η αίθουσα είναι κατάμεστη. Μέσα σε αυτήν ξεκινά να δρα ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, που οι φόνοι του είναι βγαλμένοι από αυτούς της ταινίας. Ο πανικός έχει ξεκινήσει…(cine.gr)

FROM BEYOND
STORY:Ο θάνατος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες του Δρ Edward Pretorius κατά τη διάρκεια ενός πειράματος κάνει την νεαρή και φιλόδοξη ψυχίατρο Katherine McMichaels να επιστρέψει στο σπίτι με συνοδεία τον βοηθό του Pretorius, Crawford Tillinghast και έναν αστυνομικό με στόχο να επαναλάβουν το πείραμα που κατά τα λεγόμενα του Tillinghast ήταν η αιτία του θανάτου του Δρ Pretorius.(b-movies.gr)

Σχόλιο:Το anguish ξεκινάει ως ένα τυπικό slasher και στην πορεία μετατρέπεται σε meta-horror όπου παρακολουθούμε μια ταινία μέσα σε ταινία! Το σενάριο κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο χάρη στην ασταμάτητη αγωνία και το μυστήριο της υπόθεσης και καταφέρνει να μπερδέψει τον θεατή σχετικά με το τι είναι πραγματικό και τι όχι! Γενικά βρήκα το θρίλερ αυτό πρωτότυπο αλλά και απροσδόκητα τρομακτικό σε κάποιες στιγμές, σε κρατάει στη τσίτα, έχει αρκετό gore και μου άρεσε πολύ και η Zelda Rubinstein στον ρόλο της μητέρας! 
Το from beyond είναι μια χαβαλεδιάρικη ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας με καθαρόαιμη αισθητική των 80s που έχει μια πρωτότυπη ιστορία να διηγηθεί! Δεν σε κάνει να την πάρεις ιδιαίτερα στα σοβαρά μιας και αυτά που γίνονται είναι αρκετά ακραία και συνοδεύονται από μπόλικο χιούμορ ωστόσο κρατάει το ενδιαφέρον και επίσης έχει εξαιρετικά εφέ!
Και οι δυο ταινίες είναι εξαιρετικές στο είδος τους, το from beyond έχει ένα πιο πρωτότυπο σενάριο αλλά και το anguish καινοτομεί παρά το γεγονός πως στην αρχή σου δίνει την αίσθηση πως θα δεις ένα κλασικό slasher και επίσης τα πάει πολύ καλύτερα στο κομμάτι του τρόμου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου