Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

CLASSIC DUELS 79





















A LIZARD IN A WOMAN'S SKIN(1971):51%       SHORT NIGHT OF GLASS DOLLS(1971):49%


A LIZARD IN A WOMAN'S SKIN
STORY:Mια νεαρή γυναίκα κατηγορείται για τη δολοφονία της έκφυλης γειτόνισσάς της αφού το έχει ονειρευτεί.(moveitmag.gr)

SHORT NIGHT OF GLASS DOLLS
STORY:Το πτώμα του δημοσιογράφου Gregory Moore, ανακαλύπτεται σε μια πλατεία της Πράγας και μεταφέρεται στο τοπικό νεκροτομείο. Ο Moore όμως, στην πραγματικότητα είναι ακόμη ζωντανός, παγιδευμένος σε ένα νεκρό σώμα και σταδιακά επαναφέρει στη μνήμη του τα γεγονότα που ακολούθησαν την μυστηριώδη εξαφάνιση της φίλης του.(retromaniax.gr)

Σχόλιο:Το a lizard in a womans skin είναι ένα ιταλικό giallo που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο μυστήριο της αστυνομικής υπόθεσης με την οποία ασχολείται! Αν και η πλοκή κυλάει με αργό ρυθμό, το μυστήριο σχετικά με το ποιος μπορεί να διέπραξε την δολοφονία και πως συνδέεται το όνειρο της πρωταγωνίστριας κρατάει το ενδιαφέρον και προσφέρει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ανατροπές στο φινάλε! Σκηνοθετικά τα πάει επίσης πολύ καλά μιας και δημιουργεί μια σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που πάει στην ταινία, έχει κάποιες σκηνές έντονου σασπένς αλλά και gore!
Το short night of glass dolls έχει επίσης ένα πολύ ιντριγκαδόρικο μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση της κοπέλας του πρωταγωνιστή αλλά και πως αυτός κατέληξε να είναι σε πλήρη παράλυση και να τον θεωρούν όλοι νεκρό! Η ταινία αυτή έχει επίσης αργό ρυθμό και λίγη δράση ωστόσο κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους και προσφέρει κάποιες καλές σκηνές αγωνίας κυρίως όσον αφορά το κομμάτι της παράλυσης του πρωταγωνιστή (παρά το γεγονός ότι οι συμπεριφορές των γιατρών στερούνται ρεαλισμού). Ειδικά το φινάλε παρότι κάπως προβλέψιμο το βρήκα πολύ εφιαλτικό και σε κρατάει στη τσίτα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!
Και τις δυο ταινίες τις βρήκα πολύ καλές και προτείνονται σε όσους αρέσουν οι ταινίες μυστηρίου, το μεν short night of glass dolls προσεγγίζει περισσότερο τον τρόμο κυρίως χάρη στο εφιαλτικό φινάλε του ωστόσο το a lizard in a womans skin προσφέρει πιο ενδιαφέρουσες και απρόβλεπτες ανατροπές!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου