Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

CLASSIC DUELS 74



RITUALS(1977):60%                                                      DEATH WALKS AT MIDNIGHT(1972):40%


RITUALS
STORY:Πέντε γιατροί αποφασίζουν να κάνουν μια εκδρομή στα άγρια φυσικά τοπία του Καναδά. Σύντομα όμως θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αθέατου παράφρωνα που στήνει μακάβριες παιχνίδια φτάνοντας μέχρι τη δολοφονία. Καθώς οι αγριότητες πολλαπλασιάζονται και τα ανυποψίαστα θύματα προσπαθούν να επιβιώσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα παράξενα κίνητρα του θηρευτή τους.(retromaniax.gr)

DEATH WALKS AT MIDNIGHT
STORY:Η Valentina,ένα πανέμορφο μοντέλο δέχεται να λάβει μέρος σε ένα επιστημονικό πείραμα και να δοκιμάσει ένα πειραματικό ναρκωτικό!Υπό την επήρεια του ναρκωτικού βλέπει σε όραμα μια γυναίκα να δολοφονείται άγρια από έναν άντρα που φοράει ένα σιδερένιο γάντι με καρφιά!Αποδεικνύεται πως αυτή η γυναίκα όντως είχε δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο και η Valentina βρίσκεται κυνηγημένη από τον δολοφόνο της!

Σχόλιο:Το rituals είναι ένα slasher όπου πέντε γιατροί βρίσκονται κυνηγημένοι από έναν άγνωστο δολοφόνο! Το γεγονός ότι δεν βλέπουμε τον δολοφόνο παρά μόνο στο φινάλε μπορεί να μην κρύβει κάποια ενδιαφέρουσα έκπληξη αλλά βοηθάει στο να μας δημιουργηθεί μια συνεχή αίσθηση απειλής και να μην ξέρουμε από πού θα προκύψει ο κίνδυνος! Μου άρεσε το φυσικό τοπίο στο οποίο γυρίστηκε η ταινία και υπάρχουν κάποιες αρκετά καλές αγωνιώδεις σκηνές ωστόσο θα ήθελα το κάτι παραπάνω είτε απ’το σενάριο είτε απ’το κομμάτι της δράσης και των φόνων (οι οποίοι γίνονται off camera) και επίσης θα ήθελα να λείπουν κάποιες χαζές συμπεριφορές καθώς και κάποιες περιττές φλυαρίες!
Το death walks at midnight είναι ένα giallo που κρατάει το ενδιαφέρον με το μυστήριο της υπόθεσης του και διασκεδάζει με τις σκηνές αγωνίας, τις ενδιαφέρουσες ανατροπές και το χιούμορ του! Διαθέτει campy διάθεση και έχει κάποια μεταφυσικά στοιχεία στην αρχή όσον αφορά το όραμα που έχει η πρωταγωνίστρια όντας υπό την επήρεια ενός ναρκωτικού τα οποία ωστόσο αρκούνται σε αυτήν την τελείως απλοική εξήγηση περί ναρκωτικών και δεν χρησιμοποιούνται περαιτέρω! Η πλοκή έχει κάποιες στιγμές που δείχνει μπερδεμένη και κάνει κάποιες κοιλιές, όχι όμως σε σημείο να γίνει κουραστική και επίσης υπάρχουν κάποιες πολύ χαζές συμπεριφορές που προκαλούν άθελα τους γέλιο!
Καμία από τις δυο ταινίες δεν με εντυπωσίασε σημαντικά ωστόσο προτιμώ το rituals μιας και είναι πιο σοβαρό, ατμοσφαιρικό και τρομακτικό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου