Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

CLASSIC DUELS 76



PROPHECY(1979):25%                                 THE RED QUEEN KILLS SEVEN TIMES(1972):75%


PROPHECY
STORY:Μια ομάδα ανθρώπων βρίσκονται παγιδευμένοι στο δάσος και αντιμέτωποι με ένα μεταλλαγμένο τέρας, προϊόν της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το τοπικό εργοστάσιο ξυλείας.(b-movies.gr)

THE RED QUEEN KILLS SEVEN TIMES
STORY:Όταν δυο αδερφές κληρονομούν το οικογενειακό κάστρο, μια σειρά φόνων αρχίζουν να συμβαίνουν από μια μυστηριώδη μελαχρινή γυναίκα με ένα κόκκινο παλτό!Μήπως η δολοφόνος είναι η πρόγονος τους, η Red Queen που ο θρύλος λέει πως κάθε 100 χρόνια επιστρέφει για να πάρει 7 ζωές?

Σχόλιο:Το prophecy είναι ένα creature θρίλερ που περνάει κάποια περιβαλλοντολογικά αλλά και αντιρατσιστικά μηνύματα και ως ταινία τρόμου υπόσχεται ένα υπερμεταλλαγμένο τέρας ωστόσο το μεγάλο του μειονέκτημα είναι πως αυτό το τέρας το βλέπουμε πολύ λίγο! Η πλοκή προχωράει αργά αλλά δεν κουράζει μιας και έχει χαρακτήρες που γίνονται συμπαθείς και μας κάνουν να νοιαστούμε γι’αυτούς και επίσης κρατάει το ενδιαφέρον και η προσμονή για το τέρας! Δυστυχώς όμως όταν προς το τέλος βλέπουμε επιτέλους ξεκάθαρα το τέρας, αυτό δεν είναι και τρομερά καλοφτιαγμένο και επίσης θα ήθελα το κάτι παραπάνω όσον αφορά τους φόνους!
Το the red queen kills seven times είναι ένα πολύ ενδιαφέρον giallo που προσφέρει μπόλικο αίμα, αγωνία, έντονο μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα της δολοφόνου (βρήκα ανατριχιαστικές όλες τις εμφανίσεις της) αλλά και κάποιες άθελα τους χιουμοριστικές στιγμές που όμως προσδίδουν κι αυτές στην διασκέδαση που προσφέρει η ταινία!
Από τις δυο ταινίες, μπορεί το μεν prophecy να έχει περισσότερο βάθος σεναριακά και να περνάει κάποια καλά μηνύματα, το the red queen kills seven times όμως είναι πολύ πιο διασκεδαστικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου