Σελίδες

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

CLASSIC DUELS 34




















I,MADMAN(1989):55%                                                            A BLADE IN THE DARK(1983):45%


I,MADMAN
STORY:Σε ένα βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία, μια υπάλληλος η Βιρτζίνια Κλέιτον απορροφάται από ένα βιβλίο που έχει τον τίτλο "I, Madman". Στο βιβλίο, ο διαταραγμένος, και παραμορφωμένος Δρ. Κέσλερ έχει εμμονή με την όμορφη ηθοποιό Άννα Τέμπλερ και σκοτώνει τα θύματα του, ράβοντας μέρη του προσώπου τους στο δικό του. Αλλά, καθώς η Βιρτζίνια συνεχίζει να το διαβάζει, κάποιος αρχίζει να μιμείται τις δολοφονίες του βιβλίου, με στόχο τους ανθρώπους γύρω της.

A BLADE IN THE DARK
STORY:Το «A Blade in the Dark» επικεντρώνεται σ’ έναν πιανίστα ο οποίος νοικιάζει μια βίλα προκειμένου να συγκεντρωθεί στην σύνθεση του soundtrack μιας νέας ταινίας τρόμου. Ωστόσο η απρόσμενη εμφάνιση επισκεπτών μεταξύ των οποίων και ενός μανιακού φονιά αναστατώνουν τη διαμονή του.(horrormovies.gr)




Σχόλιο:Το i,madman είναι ένα slasher φαντασίας που δίνει μια φρέσκια οπτική στο είδος έχοντας για villain έναν χαρακτήρα από βιβλίο που ζωντανεύει για να σκοτώσει τον περίγυρο της πρωταγωνίστριας και να τους κλέψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους! Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα και βρήκα και την εκτέλεση πολύ διασκεδαστική μιας και έχει σασπένς αλλά και gore!Υπάρχουν κάποια κλισέ όπως το ότι κανείς δεν πιστεύει την πρωταγωνίστρια (κάτι που χρησιμοποιείται υπερβολικά εδώ) και επίσης έχει μια προβλέψιμη έκβαση αλλά στο σύνολο είναι ένα πολύ καλό και πρωτότυπο θρίλερ!
Το a blade in the dark απ'την άλλη κινείται στα γνώριμα μονοπάτια του είδους του giallo,χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου να διηγηθεί η οποία μάλιστα περιβάλλεται από μια έντονη ατμόσφαιρα τρόμου!Στα συν της ταινίας είναι ο τρόπος που αποκαλύπτεται ο δολοφόνος στο φινάλε!Στα αρνητικά βάζω το αποτυχημένο ντουμπλάρισμα,τις ξύλινες ερμηνείες και κάποιες συμπεριφορές που δεν πείθουν!
Και οι δυο ταινίες είναι απολαυστικές στο είδος τους ωστόσο προτίμησα το i,madman λόγω πρωτοτυπίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου