Σελίδες

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

CLASSIC DUELS 32





















NEEDFUL THINGS(1993):30%                                  THE PIT AND THE PENDULUM(1991):70%


NEEDFUL THINGS
STORY:Καλώς ήλθατε στο Καστλ Ροκ, το τέλειο μέρος για να ζήσεις αφού πρώτα πουλήσεις... την ψυχή σου!Ο σερίφης Άλαν Πάγκμπορν έχει ένα διαβολικό πρόβλημα. Ξαφνικά όλοι οι κάτοικοι της φιλήσυχης μικρής πόλης πεθαίνουν... για να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον! Όμως το νέο μαγαζάκι της πόλης που πουλά αντίκες κάνει χρυσές δουλειές και ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης του κρύβει πολλά μυστικά.(dvd-trailers.gr)

THE PIT AND THE PENDULUM
STORY:Όταν η Maria φυλακίζεται και καταδικάζεται από την Ιερά Εξέταση ως μάγισσα,ο ιεροεξεταστής Torquemada που την ερωτεύεται έχει σχέδια για αυτήν!Ο σύζυγος της όμως θα κάνει ο,τι μπορεί για να την σώσει από τα βασανιστήρια!



Σχόλιο:Το needful things είναι μια καλή ταινία με ένα ενδιαφέρον σενάριο βασισμένο σε βιβλίο του Stephen King που σε κρατάει με το μυστήριο του ωστόσο προσωπικά βρήκα την σεναριακή ιδέα πιο διασκεδαστική από την εκτέλεση! Μου άρεσε που υπάρχει πληθώρα χαρακτήρων όμως θα ήθελα να γίνει καλύτερη γνωριμία με αυτούς για να νοιαστώ για την τύχη τους! Δεν έχει πολύ δράση ή αίμα, όμως μου άρεσε ο αργός αλλά αποτελεσματικός τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία και μου άρεσε και ο τρόπος που κλείνει!
Το the pit and the pendulum είναι μια ταινία που σε καθηλώνει με την εφιαλτική ατμόσφαιρα και τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται αθώοι άνθρωποι!Το πρωταγωνιστικό ζεύγος γίνεται εύκολα πολύ συμπαθές και σε κάνουν να αγωνιάς για την τύχη τους ενώ απ'την άλλη ο εξαιρετικός Lance Henriksen στον ρόλο του ιεροεξεταστή καταφέρνει να γίνει υπερβολικά μισητός!Στα μειονεκτήματα θα έβαζα κάποιες τελείως άτοπες χιουμοριστικές στιγμές και επίσης υπάρχει ένας χαρακτήρας που ενώ δείχνει ότι δολοφονείται τελικά σε επόμενη σκηνή λες και το μετάνιωσαν τον βλέπουμε ολοζώντανο!
Προσωπικά απόλαυσα πολύ περισσότερο το the pit and the pendulum μιας και με καθήλωσε σε όλη τη διάρκεια και δεν με κούρασε ούτε λεπτό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου