Σελίδες

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

CLASSIC DUELS 33





















XTRO(1982):51%                                                                       OF UNKNOWN ORIGIN(1983):49%


XTRO
STORY:Ένας οικογενειάρχης απαγάγεται από εξωγήινους και 3 χρόνια μετά επιστρέφει για να βρει τελείως διαφορετικές σχέσεις στην οικογένεια του που πλέον δεν τον εμπιστεύονται μιας και οι αλλαγές στην προσωπικότητα του είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

OF UNKNOWN ORIGIN 
STORY:Ο Bart Hughes έχει προβλήματα τρωκτικών στο νέο του σπίτι, και φαίνεται ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι καταπολέμησης όχι μόνο δεν λειτουργούν, αλλά εκνευρίζουν ακόμα περισσότερο τον απρόσκλητο επισκέπτη!




Σχόλιο:Το xtro είναι μια παράξενη ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας που συνδυάζει στοιχεία από διάφορα υποείδη δίνοντας έτσι κάτι πρωτότυπο αλλά και μπερδεμένο! Η πλοκή κράτησε το ενδιαφέρον μου μιας και δεν ακολουθεί τον τυπικό προβλέψιμο δρόμο και μου άρεσε που οι φόνοι γίνονται από παιχνίδια που αποκτούν ζωή (κάτι που ωστόσο δεν βγάζει και πολύ νόημα σε σχέση με όλα τα άλλα)!Ίσως προσπάθησε να χωρέσει πολλά με αποτέλεσμα να χάνεται κάπως η ουσία του, ωστόσο είναι διασκεδαστικό και πρωτότυπο θριλεράκι!
Το of unknown origin είναι ένας συνδυασμός creature θρίλερ και ψυχολογικού θρίλερ όπου μας δείχνει απ'την μια σκοπιά τον ήρωα να έρχεται αντιμέτωπος με έναν πανέξυπνο και επιθετικό αρουραίο και απ'την άλλη λειτουργεί και σαν αλληγορία για την εμμονή του ανθρώπου για εξουσία και το πως οδηγείται στην παράνοια!Ομολογώ πως είναι κάπως μονότονο και πέφτει θύμα των περιορισμένων εφέ με αποτέλεσμα τον αρουραίο να τον βλέπουμε ελάχιστα και οι επιθέσεις να είναι σκηνοθετημένες έτσι ώστε να μην φαίνονται πολλά!Ωστόσο είναι στα συν του πως παρά το γεγονός ότι δεν βλέπουμε αρκετά τον αρουραίο,καταφέρνει να δημιουργήσει σασπένς και διαρκή αίσθηση απειλής και κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους!
Πρόκειται για δυο διαφορετικού είδους ταινίες που είναι ενδιαφέρουσες μεν αλλά έχουν και τα προβλήματα τους ωστόσο προτιμώ ελαφρώς περισσότερο το xtro λόγω της πιο σύνθετης πλοκής και της πρωτοτυπίας του!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου