Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

CLASSIC DUELS 31




















SAVAGE STREETS(1984):49%                                            Q:THE WINGED SERPENT(1982):51%


SAVAGE STREETS
STORY:Μια ατίθαση τινέιτζερ εκδικείται το βιασμό της μικρής κωφάλαλης αδελφής της από μια ομάδα τεσσάρων νεαρών.(athinorama.gr)

Q:THE WINGED SERPENT
STORY:Οι πολίτες της Νέας Υόρκης τρομοκρατούνται από την εμφάνιση μιας γιγάντιας ιπτάμενης σαύρας που πετάει πάνω από τους ουρανοξύστες. Μετά από λίγο όμως η σαύρα αρχίζει να τρώει και ανθρώπους. Ένας πρώην πιανίστας είναι ο μόνος που ξέρει τη φωλιά του τέρατος. Θα καταφέρει όμως να σταματήσει το τέρας η θα γίνει τροφή για το τέρας.(popcorn.gr)



Σχόλιο:Το savage streets είναι ένα τυπικό revenge θρίλερ το οποίο διαθέτει μια cult διάθεση προσφέροντας γυμνό,βία και κάποιους γελοιωδώς αστείους διαλόγους! Σαν πλοκή δεν μπορώ να πω ότι έχει να δώσει κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί, είναι διασκεδαστική αλλά παράλληλα πάσχει από έλλειψη ρεαλισμού και επίσης γίνεται περισσότερο αστεία παρά ανατριχιαστική! Στα συν της ταινίας η χαβαλεδιάρικη ερμηνεία της Linda Blair!Προσωπικά θα την ήθελα πιο βίαιη και θα ήθελα το κομμάτι της εκδίκησης να διαρκέσει περισσότερο ωστόσο κι έτσι αποτελεί μια αστεία και διασκεδαστική επιλογή!
Το Q:the winged serpent είναι ένα cult creature θρίλερ που παρά την πρωτοτυπία του πέφτει θύμα της εποχής του,κάτι που το κάνει να χρειάζεται ένα remake για να αποδοθεί η ιστορία με τα εφέ που της αξίζουν!Έχει καλό ρυθμό και γίνεται διασκεδαστικό ωστόσο είναι περισσότερο αστείο (και όταν θέλει και άθελα του) παρά τρομακτικό και πάσχει από έλλειψη ρεαλισμού ως προς τις συμπεριφορές των χαρακτήρων!
Και οι δυο ταινίες έχουν τα προβλήματα τους και είναι ικανές να σε κάνουν να ξεκαρδιστείς με κάποιους κακογραμμένους διαλόγους και ο μόνος λόγος που προτιμώ το Q:the winged serpent είναι λόγω της πρωτότυπης ιδέας μιας και revenge θρίλερ όπως το savage streets έχουμε δει πάρα πολλά στο πέρασμα των χρόνων!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου