Σελίδες

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

CLASSIC DUELS 5


                                               


















TENEBRE(1982):51%                                                                          THE BURNING(1981):49%


TENEBRE
STORY: Ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων φτάνει στη Ρώμη και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια περίεργη υπόθεση, που αρχίζει με ανώνυμα τηλεφωνήματα και συνεχίζεται με παρανοϊκούς φόνους.(athinorama.gr)

THE BURNING
STORY:Μια παρέα παιδιών σε μία κατασκήνωση αποφασίζουν να κάνουν φάρσα στον αντιπαθητικό Cropsy, φροντιστή της κατασκήνωσης, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καεί ζωντανός και να παραμορφωθεί. Λίγα χρόνια μετά, o Cropsy επιστρέφει στην κατασκήνωση θέλοντας να εκδικηθεί τους υπεύθυνους της κατάστασής του.(b-movies.gr)


ΣΧΟΛΙΟ
TENEBRE:Giallo με πολύ καλή σκηνοθεσία που προσφέρει άφθονο σασπένς και μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή που έχει πολλές ανατροπές, κάποιες απ’τις οποίες δεν είναι εύκολο να προβλέψεις! Μου άρεσε επίσης που οι φόνοι είναι σκληροί, αν και κάποιες στιγμές το splatter φαινόταν υπερβολικό!
THE BURNING:Slasher που μπορεί να μην προσφέρει κάτι που πλέον να μην το έχουμε ξαναδεί, αλλά έχει όλα τα σωστά συστατικά έτσι ώστε να κριθεί πετυχημένο! Έχει μπόλικους και πολύ σκληρούς φόνους, πολλά υποψήφια θύματα ώστε να σε κάνει να μαντεύεις ποιος ή ποιοι θα επιζήσουν, ξαφνικές επιθέσεις του δολοφόνου και μια ατμόσφαιρα τρόμου και απειλής! Είναι λοιπόν ένα από τα πολύ καλά slasher που κυκλοφορούν!

Και τα δυο αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του είδους τους καθώς το ένα είναι ένα καθαρόαιμο slasher και το άλλο ένα καθαρόαιμο giallo και τα πηγαίνουν εξαιρετικά και τα δύο!Θα προτιμήσω λίγο περισσότερο το tenebre για τον λόγο ότι έχει μια πιο σύνθετη πλοκή ενώ το the burning σήμερα φαίνεται αρκετά συνηθισμένο σαν πλοκή!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου