Σελίδες

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

CLASSIC DUELS 3





















ALONE IN THE DARK(1982):55%                                                THE LIFT(1983):45%


ALONE IN THE DARK
STORY:Μια ομάδα τριών επικίνδυνων ψυχοπαθών δραπετεύει από το Άσυλο στο οποίο ήταν έγκλειστοι λόγω ενός μπλακ άουτ στην περιοχή.(b-movies.gr)

THE LIFT
STORY:Το «The Lift» επικεντρώνεται σ’ έναν ανελκυστήρα που λόγω κάποιας «δυσλειτουργίας» γίνεται παγίδα θανάτου για ορισμένους χρήστες του. Ο τεχνικός του ανελκυστήρα καλείται να διορθώσει την κατάσταση. Θα τα καταφέρει;(horrormovies.gr)


Σχόλιο:Το ένα είναι μια μίξη μεταξύ slasher και home-invasion θρίλερ και το άλλο ένα θρίλερ τρόμου και φαντασίας!Το alone in the dark κερδίζει πόντους χάρη στους κακούς του,τόσο χάρη στις ερμηνείες τους όσο και στις ιδιαιτερότητες των χαρακτήρων τους!Το the lift κερδίζει πόντους χάρη στην πρωτοτυπία και τους εφευρετικούς φόνους!Και τα δυο πάσχουν ως ένα βαθμό ως προς τον ρυθμό,όμως στα σημεία κερδίζει το alone in the dark επειδή είναι πιο προσεγμένο σεναριακά και βλέπεται πιο ευχάριστα ενώ το the lift κουράζει όταν δεν δείχνει το ασανσέρ!
Alone in the dark:Ενδιαφέρον slasher όπου την παράσταση κλέβουν οι φρενοβλαβείς, ο καθένας απ’τους οποίους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά! Η πρώτη ώρα της ταινίας κυλάει αρκετά αργά αλλά δεν με κούρασε χάρη στους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, το τελευταίο μισάωρο όμως που η ταινία μετατρέπεται σε ένα home-invasion θρίλερ αποκτάει αγωνία και προσφέρει και μια ωραία ανατροπούλα! Στα θετικά της ταινίας όπως προείπα είναι οι ενδιαφέροντες ‘κακοί’ χαρακτήρες, οι συμπαθείς καλοί, ας πούμε το κοριτσάκι παρουσιάζεται πολύ συμπαθητικό αλλά και δυναμικό και γενικά η ατμόσφαιρα της ταινίας! Θα ήθελα να έχει περισσότερη δράση και περισσότερο αίμα ωστόσο κι έτσι αποτελεί ένα καλό θρίλερ και αξίζει μια ματιά! 
The lift: Ατμοσφαιρικό θρίλερ με ένα πολύ πρωτότυπο σενάριο σχετικά με ένα δολοφονικό ασανσέρ! Βρήκα εξαιρετικές τις σκηνές με το ασανσέρ και μου άρεσε πολύ που κάθε φόνος είναι διαφορετικός, ωστόσο το υπόλοιπο μέρος όπου δεν βλέπουμε το ασανσέρ το βρήκα κάπως βαρετό και αδιάφορο, όπως αδιάφορους βρήκα και τους χαρακτήρες! Και μόνο πάντως που κατάφερε να κάνει ένα ασανσέρ να δείχνει τόσο απειλητικό αξίζει οπωσδήποτε μια ματιά απ’τους φαν του είδους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου