Σελίδες

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

CLASSIC DUELS 185


THE FURY(1978):53%                                                  HOMEBODIES(1974):47%


THE FURY
STORY: Ένας πρώην πράκτορας της CIA είναι αποφασισμένος να βρει τον γιο του, ο οποίος έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, η οποία θέλει να εκμεταλλευτεί τις τηλεπαθητικές του ικανότητες.

HOMEBODIES
STORY: Στο «Homebodies» παρακολουθούμε την τρελή περιπέτεια μιας ολιγομελούς παρέας ηλικιωμένων των οποίων τα σπίτια πρόκειται να κατεδαφιστούν και στη θέση τους να χτιστούν μοντέρνες πολυκατοικίες. Οι ηλικιωμένοι τα παίρνουν στο κρανίο και σκοτώνουν όλους όσους εμπλέκονται στο οικοδομικό έργο ή τους παρενοχλούν.(horrormovies.gr)


Σχόλιο: Το the fury είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που συνδυάζει στοιχεία από κατασκοπευτικά θρίλερ και από περιπέτειες με υπερδυνάμεις! Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον σαν ιστορία και μου άρεσε ο τρόπος που αναπτύσσει αυτήν και τους χαρακτήρες της, πετυχαίνει να γίνει creepy σε στιγμές και προσφέρει αρκετά καλά εφέ! Υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα ρυθμού καθώς και σεναριακές τρύπες αλλά στο σύνολο με άφησε πολύ ευχαριστημένο!

Το homebodies είναι μια κωμωδία τρόμου σχετικά με ηλικιωμένους που αναγκάζονται να γίνουν δολοφόνοι για να κρατήσουν τα σπίτια τους! Μπορεί να μην προσφέρει ούτε πολλά γέλια ούτε δυνατές συγκινήσεις στο κομμάτι του τρόμου, όμως έχει ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον μέχρι και σήμερα θέμα με το οποίο καταπιάνεται και παρά τις διακριτικές αλλά πετυχημένες δόσεις χιούμορ που υπάρχουν το αναδεικνύει με σοβαρότητα κάνοντας μας να βιώσουμε το δράμα των ηλικιωμένων!

Αν και το homebodies έχει μια πιο ενδιαφέρουσα ιδέα και είναι πιο σημαντικά αυτά που έχει να πει, το the fury είναι πιο διασκεδαστικό σαν ταινία και προσφέρει περισσότερα στο είδος του τρόμου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου